icon

Jak se stát ženou? Poradíme, jak změnit sebevnímání

4. pro 2021

Dobrý večer. Je to pro mne celkem choulostivé, proto se předem omlouvám za anonym. Stydím se. Hrozně ráda se inspiruji ženami ( jsem samozřejmě na muže😄) ale koukám na styl, jak se vyjadřují, oblékají atd. a u mě je to kámen úrazu. Mám dcerku a chci už být taková ta maminka, aby mě i třeba moje máti brala jako dospělou ženu a ne malou dceru. Je to jedno s druhém, ženy jsou takové čisté, hezké nehty, milé, klidné i s dětmi, hezky a čistě vyzařují a jsou i tak oblečené. No to já nejsem. Nehty si jak trdlo koušu z nervů, obličej mám lehce osypaný od akné, vlasy si třeba jen hodím do culíku, nemám ráda rozpuštěné. Jsem cholerická, od pohledu nepříjemná.. nevím proč ale řeklo mi to dost lidí, nervní, u ničeho nevydrzim, knížky nečtu, nemedituji, občas sprostá..ráda se oblekam a miluji styl, ale občas mám i žmolečky na kabátě, prostě mám pocit a vím, že já prostě tak klidně a čistě nevyzařuji a strašně ale strašně moc si to přeji změnit. Hezky se namalovat, být milá, hrát si s dcerkou a být v klidu když dělá blbosti, nalakovat si nehty, atd.. u mě je problém, že od té doby co jsem máma se nemám ráda. Jsem bez chlapa (zájem mají, já ne) nevím proč prostě.. Vadí mi na mě úplně vse.. připadám si šeredná, prostě nemám se vůbec ráda.. a v tom je ta chyba. Ráno bych v klidu chtěla vstát dát si kávu, odpočívat ale ne, já vstanu hned uklizim, hudruju za bordel, kafe piju studený, nebaví mě nic… prosím prosím.. poraďte mi, jak toho docílit? 😔

Strana
z3
westie
6. pro 2021

Tvuj prispevek mi uplne kapl do soucasne noty. Souhlasim s tim, ze to je jen o tobe. Kdyz nebude IG, budou kamosky, o kterych si myslis, ze delaji veci lepe.
Treba ti pomuze moje zkusenost. Jsem holka, kterou nikdo nenaucil, jak se starat o sebe ani o domacnost, moje mama vlastne tak nejak preziva a na zivote moc pozitivniho nevidi.
Asi i proto jsem se vzdycky vic soustredila na skolu a praci a chtela v zivote neco dokazat a asi jsem i dokazala. Ale dokud jsem si neuvedomila, ze to vsechno delam jen proto, abych se nekomu zavdecila a abych nekam zapadla, nebyla jsem nikdy spokojena. A presne jsem mela pocit, ze musim koukat na ostatni, co delaji lepe a delat to taky. Stejne s oblekanim - kdyz jsem videla nekoho, jak mu to slusi, mela jsem pocit, ze to taky potrebuju, aby to sluselo i me. Chybel mi muj vlastni styl, co by charakterizovalo moji osobnost. Proste protoze jsem ji sama v sobe nevidela, neverila jsem si, nedokazala jsem o sobe rict, v cem jsem dobra a co mi nejde.
A to je podle me znamka sebevedomeho cloveka - umi notmalne rict, v cem je dobry, co mu nejde a chce zlepsit a co mu nejde a neni pro nej dulezite.
Kdyz mas pocit, ze se chces koukat na IG dokonalych matek, tak si zkus rict, co te na tom fascinuje a proc a jestli s tim chces vlastne vubec neco delat. Muze se ukazat, ze mas v zivote jine priority, kterymi chces travit cas.
Drzim pesti, at tu svoji osobnost v sobe odhalis!

autor
6. pro 2021

@westie Moc moc děkuji❤️

Strana
z3