icon

Jak se vypořádat s pocitem nepořádku v domácnosti?

lucifux
22. lis 2023

Holky prosím, úplně si přijdu jako nepořádná. Ačkoliv chodím a ty hračky během dne jdu a seberu, když už se na to nemůžu dívat, tak si stejně připadám jako prase, že to u nás neustále vypadá takto... Zde se zbytek dne převážně zdržujeme. Jíme, koukáme na TV, a kluci si hrají. V patře máme ložnici, a kluci své pokojíčky, kde si moc hrát nechtějí. Mám 4 kluky poměrně malé... Takže jedu od rána do večera. Večer jsem z toho tak psychicky unavená, že mě to položí i fyzicky. Opravdu jsem večer ráda, že si umyju nádobí (nemám myčku), poklidím ten nejhorší bordel, dojdu se osprchovat, občas se mi poštěstí že si zvládnu otevřít i knihu, když zrovna do 22h nežehlím haldu prádla. A druhý den jedeme na novo. V 6 budíček, kakao pro rarachy, budíček děti, nasnidat, léky, zuby, obléct... než se vykopem, tak mi tady za to ráno stačí udělat přesně, to co jsem večer uklidila. Ještě jim všechno trvá strašně dlouho, takže je opravdu (kopu do zadku)... Přijde mi, že to nezvládám, v noci k nejmladšímu vztávám klidně dvakrát, to pak jdu k Vojtíškovi a dávám v noci na nočník aby se nepočůral, zrovna odplenkovávám i na noc...
JEDEN VELKÝ CHAOS!!!

Takže jestli je tu někdo, kdo mě klidní s tím, že to vypadá u vás stejně, tak moooc děkuji.

Jak se vypořádat s pocitem nepořádku v domácnosti?Jak se vypořádat s pocitem nepořádku v domácnosti?Jak se vypořádat s pocitem nepořádku v domácnosti?Jak se vypořádat s pocitem nepořádku v domácnosti?Jak se vypořádat s pocitem nepořádku v domácnosti?Jak se vypořádat s pocitem nepořádku v domácnosti?
Strana
z2
jaja01k
28. lis 2023

@matusoni Samozřejmě 😀 Nebo v posteli 😀 Nevím, co jim na tom stole vadí, oni k němu nesednou, ani když ho mají krásně uklizený 😀

prejeta_zaba
28. lis 2023

Taky mám podobné pocity, ale beru to tak, ze děti nikam kvůli úklidu neodkládám, stále se vaří, stále se něco dělá, tak jako co, nejsme stroje. 🤷‍♀️ Bordel je za mě plíseň, zatuchlina, všechno ulepené a zašlé. Poházené kostky na zemi a talířky od oběda nejsou bordel, ale běžný provoz domácnosti. Je mi záhadou, jak to dělají takové ty insta maminky - stále vše jak z katalogu, nádherně nalíčené, sladěné, všude plno dekorací. Ale což, skákat ze skály kvůli tomu nebudu. 🙈

mourovatakocka
28. lis 2023

@evelin1251 Pavoučí mámu bych teda rychle odbydlela 🙈

debra1234
30. lis 2023

@fatal_error náhodou, číča tam vypadá víc než spokojeně 😄

2veverka
1. pro 2023

@jaja01k
Dekuju mockrat. Na podobne z IKEA jsem koukala. A jsou s nimi kluci spokojeni?

konidana
17. pro 2023

@matusoni ukoly bud v kuchyni nebo si klidne polozi sesit jako 4.vrstvu do naradi, barev a lepidel🙈

matusoni
17. pro 2023

@konidana 😂

journals
17. pro 2023

Mě úklid vyloženě nebaví. Ale taky mě nebaví žít v bordelu a neustále tu skákat přes hračky 😀 Děti máme malé, dost jsme tomu přizpůsobili naše bydlení, logicky. Děti mají svůj hrací koutek v obýváku, za gaučem, takže ten největší čurbes není vidět na první dobou a když je uklizeno, kouká se na to i celkem pěkně. Od malička je oba učíme, že hračky se každý večer uklízejí a máme zavedené pravidlo, že pokud chce syn koukat na večerníček, musí být všechny hračky uklizené. Tím pádem máme obývák uklizený každý večer a já pak douklidím jen kuchyň a věci okolo. Takže když děti zalehnou, je tu opravdu uklizeno a klid. V ostatních místnostech je sice bordel, ale aspoň v té hlavní je uklizeno 😀 doporučuju. Syn to uklízí už automaticky a moc to pomůže. Když si děti umí uklidit svoje hračky.
Jinak je super, když je hodně úložného prostoru, každá věc má své místo a není těch věcí úplně mnoho a mnoho. A jednou za čas nám chodí paní na úklid.

Strana
z2