icon

Jak se zbavit koček (a především kočičinců)?

letadlo13
23. kvě 2017

Vyřešili jste někdo problém s kálením sousedových a toulavých koček?
Mám zahrádku u malého "řadového" jihomoravského domku cca 5x5 metrů, tráva, květinový záhon a pískoviště pro děti. Pro mě je to v podstatě venkovní místnost, kde si děti můžou samy pohrát. Jsme stará zástavba, 10 domečků nalepených dokola na sobě, skoro bez zahrad a kolem občas kousek zeleně. Každé ráno na zahrádce najdu 2-3 h***a od koček souseda, nemá zahradu a okolí vypadá taky dosti po****ě. Má asi 4 kočky a bude jich za chvíli evidentně ještě víc. Kdyby to byl aspoň bobek, ale je to spíš smradlavá kaluž. Jsou to chudáci, kdo ví čím je krmí. Ale copak tam můžu k tomu pustit batolata. Písek kočky nezajímá a je krytý, ale tráva teda dopadla, ty louže ani nejde normálně uklidit. Soused mi řekl, že písek má a jestli chci, ať jim dám bedýnku, že mi ten písek dá. To je teda řešení. On má množírnu na kočky (nic moc nevypadají, očkováné a odčervené ani omylem) a já mu budu dělat veřejné WC. Nezahrabou a ten puch. Z mého oblíbeného zvířete je noční můra. Nejdou ani na okopaný záhon. Lezly a s***y nám i do dřeva do krbu, to jsme zakryli igelitem a tak jdou zase do zahrádky.
Nechci jim ublížit, ale už jsem na ně fakt vysazená. Zbavili jste se někdo kočičinců?
Nebydlíme tu nonstop a tak vlastní kočka ani pes nepřichází v úvahu.

Strana
z2
penelope87
25. kvě 2017

@letadlo13 Asi bych tam ten záchod zkusila dát. Na pár dní. Aby se potvrdilo, jestli je to teritoriální značkování, nebo je to prostě jen místo, kam chodí na záchod. Ale vidím to tak, že je to bohužel to první. Kočky většinou značkují výkaly, když se snaží jiné zvíře (ne nutně další kočku) zastrašit a odradit, aby tam chodila. Ve skutečnosti to může ta kočka myslet dobře. Záleží, kam přesně kálejí; je to jedno místo? Obnovují značku?
Možná bych taky zkusila jít na to jinak. Příště to uklidit a na to místo dát nějaký pamlsek - kočka nechodí na záchod tam, kde je jídlo. Jinak některé pachy by taky mohly pomoct, ale vidím jako problém, že je to venku, takže se to nedá tak účinně používat. Navíc každá kočka reaguje jinak. Např. Nemají rády levanduli. Tak se jí vyhýbají. Ale jeden můj kocour prostě jde a cokoli levandulového v dosahu počůrá, aby to zneutralizoval.

anakolut
25. kvě 2017

@kotito To jsme nezkoušeli. Děkuji za tip.

dzungala
Autor odpověď smazal
dzungala
Autor odpověď smazal
dzungala
Autor odpověď smazal
alkuska
25. kvě 2017

Mě radila kamarádka veterinářka že kočky nemají rády citrusovou vůni, takže vysadit meduňku k dírám nebo cestičkám kam chodí. Pokud je vidíte chodit po zahradě, číhala bych na ně s hadicí a polévala je studenou vodou + odpuzující sprej podle plotu.

dzungala
Autor odpověď smazal
letadlo13
autor
25. kvě 2017

@penelope87
To je jedno, ony tu teritorium nemají, protože soused má 2 místnosti a mikrodvorek, k tomu 4 kočky (jedna evidentně zase skot nám) navíc je to celé dlažděné a nemá pro ně wc. Ony prostě nemají kam a jít 100m do lesa je jim asi moc. Další sousedi to mají taky jako já. Ser*u tu všude a všem. Prostě jako by si člověk pořídil byt a neudělal si tam záchod.
Krmit je nebudu z principu a odpuzovač e tu budou asi dost naprd, to účinkuje 12 metrů, to by se snad odstěhovaly i od souseda, podle mě by si zacpaly uši, vysraly se a rychle pryč.
Já kočky miluju, ale jak zaznělo výše, když vám příjde do baráku děcko s hovnem na botě nebo i hůř, tak byste v tu chvíli koupili brokovnici.

letadlo13
autor
25. kvě 2017

@dzungala to bych neudělala, protože kdybych chtěla tyhle kočky pochytat, tak to problém není, ale zničit sousedské vztahy trvá minutu a možná tu budem spolu žít léta. Nikdo tady není "čistý", každý má na obecním pozemku něco udělaného, společné okapy, jeden kouří, druhý má uřvané vlezlé zvídavé děti (já), společné zdi atd. Jsme tu prostě barák na baráku, mnohdy jedno okno a jedny dveře a další dům. Soused do 15 metrů od nás, to je nejmíň 10 domů. Kdybychom si začali dělat naschvály, tak nevýjdeme z pokut a svárů. Prostě tu je pitomá zástavba a šílený katastr, 200 let staré domky a nenadělá se nic. Pozemky se nenafouknu.

alubif
25. kvě 2017

Máme pískošterkový záhon, chodily nám tam kálet místní kočky, posypala jsem, hodně, MLETÝM PEPŘEM. Od té doby vklidu na něm můžu pracovat.

dzungala
Autor odpověď smazal
anetka1701
25. kvě 2017

My měli stejnej problém... Nakonec jsme si pořídili vlastního kocoura. Nesmí být kastrovaný, ale je pravidelně odčervovaný, očkovaný... víceméně to fakt pomohlo - přestali nám chodit cízí a náš chodí na kočičí WC... a když nááááhodou najdu tak jednou do měsíce hromadu (třeba když zapomenu otevřít kočičí dveře domů) tak je to normální tvrdá hromada dobře živenýho kocoura, kterou seberu a vyhodim... Není to ideální, ale pomohlo to...

anetka1701
25. kvě 2017

P.S. odvážet fakt není řešení - my třeba máme kočky čipovaný :D a co vím, tak kdykoliv se komukoliv ztratí kočka, tak okamžitě shání novou...

dzungala
Autor odpověď smazal
anetka1701
25. kvě 2017

@dzungala tak si pořidte kuličkovou pistoli 🙂 neublíží, vyděsí 🙂 Já z toho taky nemohla... Ale je fakt, že udržovanou kočku s protibleším obojkem co máme my by asi neodvezl fakt nikdo...

dzungala
Autor odpověď smazal
letadlo13
autor
25. kvě 2017

Jedna čistá sousedova kočka by mi nevadila, ale tolik hoven na zahrádce o 20 metrech čtverečních? A smrad se line... kočku ani psa nechci, mám 2 místnosti, dvě děti a zahrádku jako dlaň. Jezdíme i na týden k našim 160 km a tahat kočáry, děti a plenky a hadry atd. A ještě čokla a kočku k rodičům, kde je taky pes a kočky... to by bylo jako v tom vtipu o Cohnovi a malém bytě.

alkuska
25. kvě 2017

@dzungala Nj, já jen že to tu ještě nepadlo... tak přeju hodně zdaru. kočky jsou fajn ale nesmí to přerůst únosnou mez. zkuste ještě to kuličkovou pistolku, prostě je vyděsit, mrchy

dzungala
Autor odpověď smazal
letadlo13
autor
25. kvě 2017

Příjde Cohn k rabínovi:
"Ráby, poraďte, mám malý byt, jen 2 místnosti, ženu, šest dětí a ještě tchýni. Manželka nadává, tchýně mě pomlouvá, na větší nemáme. Co mám dělat."
Rabín se zamyslí: "Cohn, uděláš přesně, co mu řeknu, a budeš mít po problému. Teď půjdeš a koupíš si 4 slepice, vypustíš je tam, to pomůže."
Za týden se Cohn vrátí: "Raby, to je hrůza, všude samé slepičince, žena pláče, co to má za smysl?"
Rabín se uspěje:"Tak teď, Cohn, koupí 6 holubů a vypustí je tam, hlavně ať ti neuletí"
Cohn jde a udělá, co rabín řekl. Za týden se objeví znovu.
"Ráby, to je hrůza, ani už nemůžeme vyvětrat. Tchýně mě přetáhla holí, děti chodí špinavé, tam není k hnutí. Žena odmítá vařit. To je hrůza"
"Tak, Cohn, a teď kup kozu a přidej ji tam."
Cohn v slzách koupí kozu a za týden se k rabínovi vrátí.
"Ráby, tam není k žití. Smrad, hnůj na zemi, slepice na stole, holubí trus, koza mečí, děti brečí. Žena se chce rozvést, tchýně se chce soudit a já se chci oběsit. Toto totiž není k životu."
Rabín mu odpoví:"Teď

letadlo13
autor
25. kvě 2017

"Teď běž domů, otevři okno, vypusť holuby, kozu prodej a slepice zařízni, a uvidíš, co se stane."
Druhý den Cohn příjde za rabínem:"Ráby, díky, to je nádhera. Čistý vzduch, naškrobené peřiny. Děti se smějí, manželka je šťastná, tchýně mě chválí, takový krásný byt a toho místa..."
@dzungala

letadlo13
autor
22. črc 2017

Tak mám novinky o kočkách 🙂 soused je rozdal. Nechal si jednu. Tak aspoň tak, kočičinec samozřejmě byl, ale snad se to omezí, v okolí je dalších koček dost, ale ty nevábné teda zmizely. Teda doufám, že je rozdal, nebo nějak hezky odstěhoval... radši se neptám, ale určitě to bylo na můj popud a kočičince jsem házela výhradně do jeho popelnice. Mám odpuzovač na kočky, ten funguje a sama ho i slyším, na noc dám do zahrady a od plotu k plotu funguje, za plotem je samozřejmě nekrytý prostor. Tak aspoň v zahrádce je čisto a může tam malý lozit.

anakolut
23. črc 2017

@letadlo13 Tak to je super, blahopřeju ke klidu 🙂 Musela to být veliká úleva.

letadlo13
autor
23. črc 2017

Trošku, ale i tak je tu ještě hódně dalších koček. A přeci jen se to snad trochu omezí 😉

luccaa80
3. zář 2017

Střílet nebo jed! Klidně mě ukamenujte, ale když najdete jejich pozdrav na autosedačce a na pískovišti tak nic není dost brutální! Když jsem přejela před lety kočku tak mi ji bylo skoro líto a po tom co se mi vy.... na sedačku pro malou tak jsem se nemohla dočkat až nějakou sundam! Kamarádka je u myslivců a říkala, ze když byla v jináči tak všechny ty čičinky co ji na zahradu přišli poslala do kočičího nebe.

horsiee
3. zář 2017

@luccaa80 karma je zdarma. A jestli je nějaké nebe tak tipují, že vy se tam narozdíl od těch koček nedostanete.

beetlejuice1666
3. zář 2017

@luccaa80 na tohle snad ani nemam slov... to fakt myslite vazne? Jste normalni? Jakej priklad to davate detem?

A vase kamaradka je obycejna bouchalka, presne ten typ, co by nemel mit ani detskou strikaci pistolku.

dzungala
Autor odpověď smazal
letadlo13
autor
7. zář 2017

Díky odpuzovači mám zahradu čistou, ale za plotem je co 10 cm ho*no, tam to už nesejme pohyb. A tam to uklízet nebudu, nauklízela jsem se dost jako těhotná...

Strana
z2