icon

Jak se zbavit pavouků v domě?

sell1
20. srp 2018

Ahoj všem,
víte, prosím, někdo, jak se opravdu zaručeně zbavit pavouků v domě? Byli jsme par dni na dovolené a po příjezdu máme dům v absolutním obležení pavouků. Kdyby aspon nějakých malinkych, ale tohle co tu máme to je skoro na odchyt do zoo :(((( a já na infarkt..
Nevíte jestli funguji nějaké postriky? Nebo kdybyste někdo měl jakoukoliv radu, tak uvítám. Moc předem dekuji a hezky vecer.

Strana
z2
lotosek
21. srp 2018

Kaštany, jo? Hned zítra na ně jedu! Máme v předsíni otevřený vlez do kotelny a na jaře a na podzim se ty hrůzy stěhují ven nebo dovnitř, akorát to občas vezmou zkratkou přes celý barák.

sell1
autor
21. srp 2018

@leymea ma je pokrcene, cele pokroucene. Ale i po 40ti minutách je sem tam protáhl. Občas mi přijde, ze začínají byt vůči Biolitu imunní. Není to tak dávno, co jsem zabíjela v koupelně pavouka Biolitem a také jsem ho na nej musela vyplacat tak půlku, než se cely zkoutil :(((

kosi_cek
22. srp 2018

Já třeba ten biolit nemůžu použít, ani kdybych chtěla, protože je na tom obalu opravdu hnusný pavouk, brr. Ale musím napsat, že kočky fakt pomáhají, máme 4 a od té doby, co je máme, tak si tu pokoutníci, co se stahují právě na podzim, dávají fakt velký pozor...Pošlu děti na kaštany, prý pomáhají i proti molům 😀

kittyy17
22. srp 2018

Vysavač. Nejrychlejší okamžitý efekt bez chemie a zápachu, pak vyhodis sáček..

sonaxoxo
22. srp 2018

@evaaskalova to si me pripomela..jeste kdyz jsem chodila zakladku,tak jsme si z domova nosili tasky s pradlem na telak..vezmu tasku z pokoje ze zeme,jdu ven pred barak a nevim proc,koukla jsem se do tasky a tam obr pavouk mezi mymi vecmi..fakt infarkt..jako opravdu pavouku mam uz plny zuby a jak ostatni pisou..podzim je tady..ach jooo

sonaxoxo
22. srp 2018

@leymea 😂😂😂..jak jsem psala vyse o Irsku s pavoukama..tak jsme to meli podobne.jak lezl rychle po koberci a ja nevedela rychle co delat,aby nevlezl pod postel,tak co me nenapadlo,hodit po nem polstar a vzit nove boty na podpatku a skakat po polstari v botech jak silena!!!samozrejme odvahu se.podivat pod to jsem vubec nemela a az rano jsem to rekla domaci a ta se podivala,pavouci ji nevadili ale sama mi rekla big..to mi stacilo🙏mela jsem spoluzaka a ten zabijel pavouka tak,ze vzal sprej a do toho zapalovac,ale na to fakt odvahu nemam..😂🙏

jancabr
22. srp 2018

Bydlíme u pole, krajní vchod, první patro nad garáží - pavouci jsou skoro na denním pořádku. Naštěstí se jedná hlavně o Sekáče - takoví ti dlouhonozí. Těch se nebojím. Pochytám je do ruky, vyhodím z okna a nazdar. Když uklízím a na nějakého natrefím, tak je zásadně vysávám. Další nezvané návštěvníky mívám v kanceláři - hlavně v létě, když mám otevřené dveře a větrám. To už jsou mazlíci různých druhů a ty obvykle vymetám koštětem.

zuzka3112
22. srp 2018

@sonaxoxo spoluzakova metoda by mohla způsobit vyhoření baráku 😂😂😂 ale byli by po nich 😂😂😎 3 rohy jsem bydlela v Praze v bytě, ten klid, spát s oknem otevřeným, ani jednou jsem nemusela zažít to psycho...ale studium skončilo a já se vrátila zpět na vesnici...je to o zdravý rozum...u mě je takový problém, že to ani nevysaju, natož pak ten sáček vyhodit, bych jen vyhazovala sáčky...já prostě chytnu paniku a zdrham a volám pomoc 😖
Jo a biolit taky byl problém, ale obrázek mi manžel přelepil papírem, ať nemám smrt pokaždé, když ho podávám.

sona_kratochvilova
22. srp 2018

Mě pomohlo u prahu dveří nasypat skořici a k posteli ( mám hrůzu že po mě v noci polezou) jsem si dala kousky celé skořice. Na okno kaštany a můžu říct že jsem ty hajzly velký už dlouho neviděla.

iv_ka12
22. srp 2018

@sell1
@ilonne vysavac pavouky fakt nezabije ja jsem vysala a mame pruhlednou nadobki a videla jsem jak se v ni prochazi :D no hnus od te doby vysypaca nadovky pritel :D

ilonne
23. srp 2018

@iv_ka12 No fuj, to jsi mi teda zkazila iluze

pincola
23. srp 2018

Četla jsem že pomáhá esenciální olej Citronela, dát do rozprašovače ředěný vodou a nastříkat k oknům. dveřím a do koutů.

darinka84
23. srp 2018

Prosím o radu jak se zbavit molů? Jsou to pravděpodobně potravinový. Všechno jídlo a zásoby zkontrolovany. Nikde nic. Jediné kde jsem je našla bylo krmení pro ptáky. Vyhodila jsem, máme uklizeno, vystrikala jsem RAID nicméně v domě je máme stále. Poletují po celém domě každý den aspoň tři a chytají se i na pasti. Už nevím co s tím. V obýváku mám i levandule a nepomáhá. Už jsem zoufalá.

holubinka
23. srp 2018

@darinka84
Tak s potravinovými moli jsem také bojovala. Je potřeba zkontrolovat pořádně všechno, v čem by mohli být. Nezastaví je ani pevně uzavřená dóza nebo nerozdělaný obal a není to jen mouka, krupice apod. Dají si i piškoty, sušenky, sušené houby, křížaly, tvrdý chleba, vyloupané ořechy, ale i těstoviny, polévku z pytlíku, koření, čokoládu na vaření, Podravku, Masox....to by jeden nečekal. Pročetla jsem o tom spoustu diskuzí, jedna paní tam psala, že když všechno vyházela, nepohrdli ani slaměnými ozdobami a dřevěnými korálky.
Pak samozřejmě ty lepky, ty je potřeba nechat, dokud úplně nezmizí.
Ale to nejdůležitější, co si mi podařilo zjistit - jediné co prý nesnášejí je bobkový list. Takže jsem ho jeden čas měla navrchu v každé dóze (není potřeba se bát, že by od něj něco načuchlo) a i jen tak navolno ve špajzu a v šuplíku se sladkostmi. Po nějaké době jsem ho vyměnila za nový, když se mi zdál vyčuchlý. (Vždycky jsme si ho spoustu narvali v Chorvatsku). A fakt to pomohlo, už se vícekrát neobjevili.

sell1
autor
24. srp 2018

Holky, chtěla jsem jít do vany a hádejte, kdo tam přišel už přede mnou :D tak jsem ho splachla a zavřela špunt. Utopí se tím ten pavouk, nebo muzu počítat s tím, ze až otevru špunt, ze odtamtud vyleze? :(

Strana
z2