Jak si ulehčujete vaření na mateřské?

snowlight
19. črc 2017

Maminky jak si ulehčujete vaření? Vaříte pro sebe i miminko na dva dny? Jaké recepty? Někdy už se mi vařit opravdu nechce. Jak to děláte vy?

izz76
19. črc 2017

@snowlight Když se mi nechtělo koupila jsem skleničku a sebe odbyla něčím studeným. Já mám dítě nejedlíka,do 2let by si vystačila nejraději jen s kojení,takže nejvíc vařím kvůli chlapovi 😀

kerol2016
19. črc 2017

Já mám pro malou hodně věcí zamraženych,pro ni vařím tak jednou za 10 dní a jen taham kostky, ve skleničce ji dávám jen to co doma nedělám např.ryby pač je nejím. Nejvíc teda vařím pro chlapa a rozhodně dělám jídlo na dva dny ( takový to " mě by to chlap nejedl dva dny po sobě stejný jídlo" to je něco na mě,tak ať si škubne 😂) ale taky se mi někde nechce. Mám kuchařku pro malou "Hned to bude andilku " jsou tam zajímavé recepty a vzorové jidelnicky podle věku,tak zkus něco takového pořídit.

morcica
19. črc 2017

Pro sebe kupuju vakuovaná jídla http://www.hotovkyzkrabicky.cz/Hotovky_z_krabic.... Jídlo je tam výborné a mám tak spoustu času na dítě. Vařím, jen když je doma manžel a o malého se stará.

stastnablcha
19. črc 2017

ja som si urobila normalne jedalnicek. som sa smiala ze je to ako z peliskov, ale hodne mi to ulahci rozmyslanie a pracu

katushka82
20. črc 2017

@morcica to se musí ale hodně prodražit, ne? 😨

snowlight
autor
20. črc 2017

@morcica no hlavně, není to pro ty, co nežijí v Praze, my žijeme v malém městě na moravě

koitschka
21. črc 2017

Jelikoz musim varit zvlast pro sebe (bezlepkova a zlucnikova dieta) a pro tatu a manzela, tak varim tak,aby jedno jidlo vydrzelo dva dny. Jinak varim normalne, nekdy i teple vecere o vikendu🙂 male varim jen nekdy, ted spis davam sklenicky, vic varit budu, az bude moct jist vic veci, budu varit pro nas obe stejne🙂 jinak dite me ve vareni neomezuje, holt je chvili,co delam jidlo, v ohradce. Nevarim denne svickovou🙂

malarenatka34
28. bře 2019

Sice už je to starší diskuze, ale třeba sem někdo chodí pro inspiraci 🙂 Takže já doporučuju na vaření Thermomix, je to multifunknčí hrnec, pokud jste o něm neslyšeli. Měla jsem ho už před mateřskou a na ní jsem ještě mnohem víc ocenila jeho funkce. Jsou jídla která zvládne uvařit skoro "sám",a všechno je v něm rychlé a jednoduché, takže ušetří opravdu hodně času. Hodně jsem si oblíbila třeba funkci vaření více chodů najednou. Samotné mi nevadí stravovat se všelijak, ale malé chci dát co nejlepší základ.

lennus
28. bře 2019

Já po americku 😀, k obědu se odbydu - chleba s vajíčkem, tuňákem, omeleta, někdy zbyde z večeře mně i dceři, malé jindy udělám nějakou zeleninu a přílohu, syn jí ve školce a manžel v práci. Vařím večer, kde se sejdeme u stolu společná rodina. Když je syn některé dny doma, tak vaříme společně nebo si dáme jídlo venku občas, třeba cestou z logopedie, malou mám někdy při vaření v nosítku, v pátek rádi pečeme sladké pro mlsouny.

billythekid
28. bře 2019

Mě hodně pomáhá pomalý hrnec. Sice se jídlo dělá 5-8 hodin, ale jen to do něj nahážu a nemusím se starat. Jídlo je navíc luxusní, maso je měkké.

sirka1
28. bře 2019

Vařím většinou denně, pro mě a pro syna obědy. Manžel má obědy v práci, večeři míváme často studenou, někdy vařím i večeři, když se mi zrovna chce. Nejčastěji vařím rychlovky, které manžel nejí - boloňské špagety, francouzské brambory, koprovka s vejcem atd.

zelenaesmolda
14. dub 2019

@snowlight super je pomaly hrnec,zapnes,jdes ven nebo pres noc a rano mas uvareno.
doporucuju ten s funkci udrzovani teploty

marienam
29. dub 2019

@malarenatka34 naprostý souhlas. Jako pomocník je Thermomix opravdu k nezaplacení a na mateřské to ženská ocení ještě víc! Obzvlášť, když díky němu zvládne občas uvařit i chlap, aby ulehčil milované ženě 😍

janickajana
29. dub 2019

Ulehcujete? Na mateřské a rodičovské se to dá, ale po tom se zařadit do práce a 2 děti a rodina a já jsme k. O. Nějaká rada zde 😀😀😀

zelenaesmolda
29. dub 2019

@janickajana
zapojit vice manzela a starsi deti,nevarit teple vecere pres tyden

bayt
29. dub 2019

@snowlight No, tak syn je zatím malý, tak mu dávám hotové příkrmy k obědu, teď to ještě jde. Večeři vařím a druhý den vždy ohřívám. K snídani vařím kaše. To je, co se týče syna. Vaření je ve smyslu naházet do hrnce různou zeleninu a do druhého přílohu :D

A co se mně týče? Dnes jsem měla k obědu polévku z plechovky a chleba :D Obvykle se snažím o víkendu navařit co nejvíc, a jím to ještě v pondělí a úterý. Zbytek týdně něco studeného, nebo si koupím něco v nějaké restauraci/bistru. Pro sebe si přes týden nevařím.

A rychlovky (stejně nic jinýho nedělám) - rizoto, quesadilly, naházet něco do pomalého hrnce a nechat to táhnout přes noc (brisket, guláš), indická masala nebo thajské kari, játra na červeném víně, plněné lilky, těstoviny se sýrovou nebo tuňákovou omáčkou, gnocchi s pestem a rajčátky, opečená ryba s bramborovou kaší s citrónem a česnekem atd.