icon

Jak si ulehčujete vaření na mateřské?

snowlight
19. črc 2017

Maminky jak si ulehčujete vaření? Vaříte pro sebe i miminko na dva dny? Jaké recepty? Někdy už se mi vařit opravdu nechce. Jak to děláte vy?

izz76
•
19. črc 2017

@snowlight Když se mi nechtělo koupila jsem skleničku a sebe odbyla něčím studeným. Já mám dítě nejedlíka,do 2let by si vystačila nejraději jen s kojení,takže nejvíc vařím kvůli chlapovi 😀

kerol2016
•
19. črc 2017

Já mám pro malou hodně věcí zamraženych,pro ni vařím tak jednou za 10 dní a jen taham kostky, ve skleničce ji dávám jen to co doma nedělám např.ryby pač je nejím. Nejvíc teda vařím pro chlapa a rozhodně dělám jídlo na dva dny ( takový to " mě by to chlap nejedl dva dny po sobě stejný jídlo" to je něco na mě,tak ať si škubne 😂) ale taky se mi někde nechce. Mám kuchařku pro malou "Hned to bude andilku " jsou tam zajímavé recepty a vzorové jidelnicky podle věku,tak zkus něco takového pořídit.

morcica
•
19. črc 2017

Pro sebe kupuju vakuovaná jídla http://www.hotovkyzkrabicky.cz/Hotovky_z_krabic.... Jídlo je tam výborné a mám tak spoustu času na dítě. Vařím, jen když je doma manžel a o malého se stará.

stastnablcha
•
19. črc 2017

ja som si urobila normalne jedalnicek. som sa smiala ze je to ako z peliskov, ale hodne mi to ulahci rozmyslanie a pracu

katushka82
•
20. črc 2017

@morcica to se musí ale hodně prodražit, ne? 😨

snowlight
autor
•
20. črc 2017

@morcica no hlavně, není to pro ty, co nežijí v Praze, my žijeme v malém městě na moravě

koitschka
•
21. črc 2017

Jelikoz musim varit zvlast pro sebe (bezlepkova a zlucnikova dieta) a pro tatu a manzela, tak varim tak,aby jedno jidlo vydrzelo dva dny. Jinak varim normalne, nekdy i teple vecere o vikendu🙂 male varim jen nekdy, ted spis davam sklenicky, vic varit budu, az bude moct jist vic veci, budu varit pro nas obe stejne🙂 jinak dite me ve vareni neomezuje, holt je chvili,co delam jidlo, v ohradce. Nevarim denne svickovou🙂

malarenatka34
•
28. bře 2019

Sice už je to starší diskuze, ale třeba sem někdo chodí pro inspiraci 🙂 Takže já doporučuju na vaření Thermomix, je to multifunknčí hrnec, pokud jste o něm neslyšeli. Měla jsem ho už před mateřskou a na ní jsem ještě mnohem víc ocenila jeho funkce. Jsou jídla která zvládne uvařit skoro "sám",a všechno je v něm rychlé a jednoduché, takže ušetří opravdu hodně času. Hodně jsem si oblíbila třeba funkci vaření více chodů najednou. Samotné mi nevadí stravovat se všelijak, ale malé chci dát co nejlepší základ.

lennus
•
28. bře 2019

Já po americku 😀, k obědu se odbydu - chleba s vajíčkem, tuňákem, omeleta, někdy zbyde z večeře mně i dceři, malé jindy udělám nějakou zeleninu a přílohu, syn jí ve školce a manžel v práci. Vařím večer, kde se sejdeme u stolu společná rodina. Když je syn některé dny doma, tak vaříme společně nebo si dáme jídlo venku občas, třeba cestou z logopedie, malou mám někdy při vaření v nosítku, v pátek rádi pečeme sladké pro mlsouny.

billythekid
•
28. bře 2019

Mě hodně pomáhá pomalý hrnec. Sice se jídlo dělá 5-8 hodin, ale jen to do něj nahážu a nemusím se starat. Jídlo je navíc luxusní, maso je měkké.

sirka1
•
28. bře 2019

Vařím většinou denně, pro mě a pro syna obědy. Manžel má obědy v práci, večeři míváme často studenou, někdy vařím i večeři, když se mi zrovna chce. Nejčastěji vařím rychlovky, které manžel nejí - boloňské špagety, francouzské brambory, koprovka s vejcem atd.

zelenaesmolda
•
14. dub 2019

@snowlight super je pomaly hrnec,zapnes,jdes ven nebo pres noc a rano mas uvareno.
doporucuju ten s funkci udrzovani teploty

marienam
•
29. dub 2019

@malarenatka34 naprostý souhlas. Jako pomocník je Thermomix opravdu k nezaplacení a na mateřské to ženská ocení ještě víc! Obzvlášť, když díky němu zvládne občas uvařit i chlap, aby ulehčil milované ženě 😍

janickajana
•
29. dub 2019

Ulehcujete? Na mateřské a rodičovské se to dá, ale po tom se zařadit do práce a 2 děti a rodina a já jsme k. O. Nějaká rada zde 😀😀😀

zelenaesmolda
•
29. dub 2019

@janickajana
zapojit vice manzela a starsi deti,nevarit teple vecere pres tyden

bayt
•
29. dub 2019

@snowlight No, tak syn je zatím malý, tak mu dávám hotové příkrmy k obědu, teď to ještě jde. Večeři vařím a druhý den vždy ohřívám. K snídani vařím kaše. To je, co se týče syna. Vaření je ve smyslu naházet do hrnce různou zeleninu a do druhého přílohu :D

A co se mně týče? Dnes jsem měla k obědu polévku z plechovky a chleba :D Obvykle se snažím o víkendu navařit co nejvíc, a jím to ještě v pondělí a úterý. Zbytek týdně něco studeného, nebo si koupím něco v nějaké restauraci/bistru. Pro sebe si přes týden nevařím.

A rychlovky (stejně nic jinýho nedělám) - rizoto, quesadilly, naházet něco do pomalého hrnce a nechat to táhnout přes noc (brisket, guláš), indická masala nebo thajské kari, játra na červeném víně, plněné lilky, těstoviny se sýrovou nebo tuňákovou omáčkou, gnocchi s pestem a rajčátky, opečená ryba s bramborovou kaší s citrónem a česnekem atd.