Jak umíchat vodu na bublifuk?

haninka
13. srp 2011

Víte jak umíchat vodu na bublifuk?..Jar, Pur, nic nefunguje..nemá někdo recept? 🙂

boobinka
13. srp 2011

@haninka ja nasla tento postup, zatim ho nemam vyzkouseny, ale urcite se na nej pozdeji vrhnu....

Návod na výrobu bublifuku.
Nejlevnější a nejjednodušší návod na výrobu směsi pro foukání bublin.

destilovaná voda.............10 dílů

Jar.......................................3 díly

glycerin...............................1 díl

voda:

Musí být destilovaná případně hodně měkká. Klasickou vodu z vodovodního kohoutku vůbec při přípravě směsi nepoužívejte jinak je téměř jisté že bubliny nebudou dělat to co si představujete!

Jar:

Nejlepší je použít některý z řady pínie,citrus nebo jahoda.Různé koncentráty (Jar Extra a podobné) zdaleka nevykazují tak dobrý výsledek.Zrovna tak zelené jablko není zrovna vhodné. Jar je možno nahradit i některými druhy tekutých mýdel, případně koupelových pěn.Nicméně Jar je asi to nejlepší co se u nás dá koupit.

Glycerin:

Prodává se v lékárnách s označením Glycerol 85%.

Příprava směsi:

Míchejte při pokojové teplotě v nádobě s uzavíratelným víkem.Pro lepší splynutí směsi se mohou složky zahřát na teplotu okolo 80stupňů.Směs je nutno míchat 24hodin před použitím !!! Nechte směs v uzavřené nádobě .Pokud ji neuzavřete ,odpařováním a prachem se směs znehodnotí. Výroba skutečně profesionální směsi pro naše vystoupení samozřejmě zůstává tajemstvím, které si každý bublinář velmi pečlivě střeží. A jen pro zajímavost :vybírám Jar podle času a dne kdy byl vyroben,destilovanou vodu podle výrobce a samozřejmě i další složky velmi pečlivě, aby směs byla opravdu kvalitní a stálá.Pokud chcete docílit ještě lepších bublin, tak je možno přidat některý z komerčně vyráběných bublifuků asi ve stejném množství jako Jar.

haninka
autor
16. srp 2011

boobinka, díky..ale našla jsem toto a vypadá to jednodušeji a levněji:
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=1727