icon

Čim vyperu bublifuk?

stef9328
30. srp 2019

Prosim o ucinnou metodu jak vyprat skvrny od bublifuku? Nase mala si znicila uplne krasne tricko a hodne me to mrzi. Odplatim se srdickem. Dekuji za tipy,prosim pouze uverene ucinne!

Čim vyperu bublifuk?
verunka_korunka
•
30. srp 2019

@stef9328 tak to jsem zvedava, ja mam tahle fleecovou mikinu plnou techto fleku a uz jsem se smirila s tim, ze nic na to nejde... zkousela jsem zlucove mydlo, kyselinu citronovou, jedlou sodu, jar, cif, wanish, poradne dlouho odmocit... proste nic. A hlavne jsem dlouho dobu ani nevedela od ceho to je, pred pranim nic a po vyprani se objevily fleky a zustaly.

olga_
•
30. srp 2019

@verunka_korunka Tak tak. Taky jsem ještě neslyšela, že by se to podařilo někomu něčím dostat dolů...

lucajda17
•
30. srp 2019

Tak ted uz aspon vim, od ceho to tricko ma tak flekate. A to by me ani nenapadlo, ze to muze byt z bublifuku.

pe_tu_ss_ka
•
30. srp 2019

Jestli je to mastné.. Tak jsem někde četla (ale zkoušela na flek od mastného), cáknout jar, napěnit a pak dát pod proud vody a normálně vyprat.. Mě to zmizelo, jar odmašťuje 🙂

monaluza
•
30. srp 2019

Taky jsem mela jedno tilko takhle znicene a nic nepomohlo. Ale nechala jsem si ho pak na doma a myslim ze tak po roce az dvou a nekolika (celkem hodne) vypranich to zmizelo. Otazka je, zda to vydrzi tricko 😉.

similenka
•
30. srp 2019

@stef9328 i v půjčovně svatebních šatů upozorňuji na bublifuky.... že nejdou vyprat, ale třeba už některá něco objevila

mandala
•
30. srp 2019

Nevypereš... 😢

zelenaesmolda
•
30. srp 2019

@pe_tu_ss_ka
ano,jar opravdu skvele odmastuje.vyprala jsem v nem uterku do ktere chlap utrel olej.prasek nepomohl,nepomohl kacer,pomohlo vyvarit v jaru 🙂

@stef9328
Jelena jsi zkousela?

aliishaa
•
30. srp 2019

Malé to časem zmizelo. Zlila se bublifukem cca na Velikonoce, komplet celá (mikina, legíny, ponožky), tak jsem jí to oblečení nechala na doma, pravidelně se to pralo a teď to už není vidět, zrovna nedávno jsem si to říkala 🙂. Světlé věci tedy záměrně suším na sluníčku, protože taky pěkně "tahá" fleky, možná i to přispělo.

ela90
•
30. srp 2019

Dcera si taky takhle pokapala bublifukem saty. Po prvním vyprani jsem je degradovala na domácí a asi po dvou dalších vyprání to zmizelo úplně. Nic speciálního jsem nepoužila.

verunka_korunka
•
1. zář 2019

Jak tak ctu asi bude zalezet na druhu latky (bavlna/ polyester...) protoze ja tu fleecovou mikinu uz prala od te doby nejmin 15x a furt to je stejne. Ale pry to delaji jen nektere bublifuky, kdyby nekdo vedel ktere, tak to sem pripiste 🙂 dik

zelenaesmolda
•
1. zář 2019

jsem moc rada za tuhle diskuzi,nikdy by me nenapadlo,ze bublifuk je nevypratelny 🙂

aliishaa
•
1. zář 2019

@zelenaesmolda Nám to udělal doposud jeden jediný, růžový s Krtečkem 😝. Zajímavý je, že když se tím zlila, tak to vypadalo ok, až po vyndání z pračky koukám, že je to všechno flekatý. Prý to může být i konkrétní chemická reakce s pracím prostředkem.

claire90
•
1. zář 2019

Nevyperes, nebo aspon me se nepodarilo. Nezkousela jsem teda jelena, ale 2druhy odflekovacu, vanish, jar, nejaky sprej na fleky z Mway, chlap nesl golfovy trika i do cistirny a proste nic 😂

tynka9
•
1. zář 2019

tyjo, to slyším o bublifuku poprvé... ale na jedné své mikině se mi přesně takové udělaly po vyprání a vůbec jsem nechápala, kde se vzaly. Dost mě to naštvalo, protože jsem si myslela, že jsem v ní nic rizikového nedělala a mikina za 2 tis v háji. A ono asi bublifuk, díky, holky. Sice mě moc netěší, že to dolů opravdu asi nedostanu, ale alespoň vím, od čeho to mohlo být..

tynka9
•
1. zář 2019

@claire90 já jelena zkoušela...

zelenaesmolda
•
1. zář 2019

@aliishaa
to by me nenapadlo.
docela me zajima z ceho se ten bublifuk teda dela...

eva118
•
1. zář 2019

Pokud vím, že se jsem dcerce dala bublifuk, věci před praním v pračce vyperu v jaru a fleky se po vyprání neudělají. Jak se to vypere v pračce bez čváchnutí v tom jaru, nepomůže nic, na bílém možná ťupnout neředěným Savem a po vyblednutí hned vymáchat ve vodě.

kolibricek36
•
1. zář 2019

@zelenaesmolda destilovaná voda………..10 dílů
jar…………………………….3 díly
glycerin……………………..1 díl
Je to takova nejaka mastnota

lilian2111
•
1. zář 2019

Sprej na mastnotu v Lidlu. Nastrikat na flek, nechat hodinu a hodit do pračky. 👍🏻

fachy
•
5. dub 2020

@lilian2111 mohu vědět jaký odmašťovač to je?

lilian2111
•
5. dub 2020

@fachy tenhle 🙂
Vytáhl nám i sliz z koberce apod 😀

mimuu
•
5. črc 2020

@lilian2111 a to pomohlo i na již zapraný bublifuk?

lilian2111
•
5. črc 2020

@mimuu tak to bohužel nevím, zkusit můžete. Já dávala na čerstvou skvrnu