Jak vytvořit ideální klec pro křečka džungarského?
Zdravím máte nebo měl jste někdo tohoto křečka ? My ho máme necelý týden ale klec co jsme kupovali nám poradila prodavačka ale byla malička tak jsem druhý den sehnala hezkou 2 patrovou dole má část jakoby jak je plastový box tam má velkou vrstvu hoblin,prolézačky,kolečko,domeček a nahoře má misky a ještě další prolézačky. Že začátku měla misky dole ale špatně se mi manipulovalo s nima kolem kolečka tak jsem je dala nahoru ale ona tam nahoru vůbec nejde. Má ještě zásoby z předtím v domečku takže asi tam zatím nemusí. Nahoru ji dávám zeleninu,ovoce má tam mix obilí takovou směs a dost to voní panackuje čmucha takže musí vědět že to tam má. Ale otázka je možný že se tam boji jít mám ji ty misky dát dolů a kolečko dát třeba nahoru ? Ale v tom mezi patře je díra na ruce aby se člověk dostal až dolů a tam je právě pridelane to kolečko no že se na něj dostane i dole.
Děkuju za rady
@monivi2001 my meli krecku hodne,ale.taky jem jednootrovou klec. Tvuj napad dat to nahoru se mi libi,pac to bude voc v cistotea nezahazi to pilinama. Ja bych to nechala,on neni blbej. Az bude mit hlad tak si tam zajde. Nemyslim si ze by se bal
@monivi2001 my meli krecku hodne,ale.taky jem jednootrovou klec. Tvuj napad dat to nahoru se mi libi,pac to bude voc v cistotea nezahazi to pilinama. Ja bych to nechala,on neni blbej. Az bude mit hlad tak si tam zajde. Nemyslim si ze by se bal
@hanka_12345 Právě proto to chtěla jsem aby měla vodu stále v čistotě a nahoře nemá žádné hobliny ☺️
@hanka_12345 Právě proto to chtěla jsem aby měla vodu stále v čistotě a nahoře nemá žádné hobliny ☺️
@monivi2001 my máme 2 patrovou klec a má hobliny i v druhém patře, protože křeček nechápe, že se má dojít nahoru jen najíst a napít. Naši křečci tam u toho jídla i načůrali a nabobkovali a jak to bylo přímo na té podestě, tak to byla pěkná rychna. 🙂 Náš křeček je sice moc milé zvíře, ale je to prostě myš. Věčně zahrabaná miska hoblinami, koupila jsem velkou misku, v ní bylo pořád načůráno, takže návrat k malé zahrabané misce. Zvířat máme několik druhů, ale nejhorší na údržbu je ten křeček. 😃 Ale jídlo si snad najde. Naši křečci lezou po celé kleci, ale nejvíc řádí v noci. Je to noční tvor, tak třeba přes den spí a je plachý, tak se drží dole ...
@monivi2001 Měli jsme jako děti několik generací křečků. Vodu měli vždy v napáječce, pak nehrozí, že si ji vylijí nebo zahází pilinama.
Náš křeček si troufnul do všech prostor klece až po několika měsících, po půl roce už tam dělal neskutečné kousky.
@monivi2001 křeček je hodně inteligentní zvíře 😁my měli dvoupatrovou klec, ale to plastové patro se zlomilo, tak letělo do koše a má jen jedno patro 🤣 křečkům trvá než se aklimatizují. Vodu určitě do napáječky a miska s jídlem ta je i u nás věčně zahrabaná 🤣
@monivi2001 křeček je hodně inteligentní zvíře 😁my měli dvoupatrovou klec, ale to plastové patro se zlomilo, tak letělo do koše a má jen jedno patro 🤣 křečkům trvá než se aklimatizují. Vodu určitě do napáječky a miska s jídlem ta je i u nás věčně zahrabaná 🤣
@ivetka7686 a můžu se zeptat jak velkou klec máte ? ☺️
@monivi2001 a co misto misky napaječku?
@ivetka7686 a můžu se zeptat jak velkou klec máte ? ☺️
@monivi2001 48x35cm ☺️ džungarský křeček nepotřebuje velkou klec, ale my ho pouštíme ven normálně ať si lítá po obýváku a pak máme i takovou plastovou kouli do které ho zavřeme a může lítat po baráku 😁😁
@monivi2001 a co misto misky napaječku?
@hanka_12345 tu máme ale zatím jsem si nevšimla že by z toho pila ani vody z ní moc neubývá nevím jestli to třeba může přes noc odkapat samo nebo jestli to vypije ona
@monivi2001 48x35cm ☺️ džungarský křeček nepotřebuje velkou klec, ale my ho pouštíme ven normálně ať si lítá po obýváku a pak máme i takovou plastovou kouli do které ho zavřeme a může lítat po baráku 😁😁
@ivetka7686 No vidíte ☺️ a mě prodali v superzoo 47x35 pak jsem se přidala na fb do skupiny a tam mě všichni zdrbli že to je týrání že křeček potřebuje minimálně 60 tak jsem ji vyměnila to jsem si ji klido mohla nechat
@ivetka7686 No vidíte ☺️ a mě prodali v superzoo 47x35 pak jsem se přidala na fb do skupiny a tam mě všichni zdrbli že to je týrání že křeček potřebuje minimálně 60 tak jsem ji vyměnila to jsem si ji klido mohla nechat
@monivi2001 jo kdyby to byl syrský křeček tak jo on potřebuje větší klec, ale džungarský křeček nepotřebuje moc velkou klec, ale je pravda, že my ho pouštíme ven z klece ať má víc pohybu ☺️
Ještě se zeptám pro křečka je lepší pítko nebo miska na vodu ?
Ještě se zeptám pro křečka je lepší pítko nebo miska na vodu ?
@monivi2001 miska s vodou bude věčně zahrabaná pilinami 🙈 napáječka je stoprocentně lepší a doporučuji ☺️

počkala bych až mu/jí dojde jídlo dole a uvidíš, případně bych přesunula, nepřijde mi to jako velký problém, my jsme měli vždy bezpatrovou klec, buď si ještě mapuje území, týden je ještě krátký čas, a nebo prostě nemá zájem a nezbyde než dát jídlo dolů