icon

Jak vytvořit ideální klec pro křečka džungarského?

monivi2001
22. kvě 2025

Zdravím máte nebo měl jste někdo tohoto křečka ? My ho máme necelý týden ale klec co jsme kupovali nám poradila prodavačka ale byla malička tak jsem druhý den sehnala hezkou 2 patrovou dole má část jakoby jak je plastový box tam má velkou vrstvu hoblin,prolézačky,kolečko,domeček a nahoře má misky a ještě další prolézačky. Že začátku měla misky dole ale špatně se mi manipulovalo s nima kolem kolečka tak jsem je dala nahoru ale ona tam nahoru vůbec nejde. Má ještě zásoby z předtím v domečku takže asi tam zatím nemusí. Nahoru ji dávám zeleninu,ovoce má tam mix obilí takovou směs a dost to voní panackuje čmucha takže musí vědět že to tam má. Ale otázka je možný že se tam boji jít mám ji ty misky dát dolů a kolečko dát třeba nahoru ? Ale v tom mezi patře je díra na ruce aby se člověk dostal až dolů a tam je právě pridelane to kolečko no že se na něj dostane i dole.
Děkuju za rady

moudivlacek
22. kvě 2025

počkala bych až mu/jí dojde jídlo dole a uvidíš, případně bych přesunula, nepřijde mi to jako velký problém, my jsme měli vždy bezpatrovou klec, buď si ještě mapuje území, týden je ještě krátký čas, a nebo prostě nemá zájem a nezbyde než dát jídlo dolů

hanka_12345
22. kvě 2025

@monivi2001 my meli krecku hodne,ale.taky jem jednootrovou klec. Tvuj napad dat to nahoru se mi libi,pac to bude voc v cistotea nezahazi to pilinama. Ja bych to nechala,on neni blbej. Az bude mit hlad tak si tam zajde. Nemyslim si ze by se bal

monivi2001
autor
22. kvě 2025
@hanka_12345

@monivi2001 my meli krecku hodne,ale.taky jem jednootrovou klec. Tvuj napad dat to nahoru se mi libi,pac to bude voc v cistotea nezahazi to pilinama. Ja bych to nechala,on neni blbej. Az bude mit hlad tak si tam zajde. Nemyslim si ze by se bal

@hanka_12345 Právě proto to chtěla jsem aby měla vodu stále v čistotě a nahoře nemá žádné hobliny ☺️

cherie24
22. kvě 2025
@monivi2001

@hanka_12345 Právě proto to chtěla jsem aby měla vodu stále v čistotě a nahoře nemá žádné hobliny ☺️

@monivi2001 my máme 2 patrovou klec a má hobliny i v druhém patře, protože křeček nechápe, že se má dojít nahoru jen najíst a napít. Naši křečci tam u toho jídla i načůrali a nabobkovali a jak to bylo přímo na té podestě, tak to byla pěkná rychna. 🙂 Náš křeček je sice moc milé zvíře, ale je to prostě myš. Věčně zahrabaná miska hoblinami, koupila jsem velkou misku, v ní bylo pořád načůráno, takže návrat k malé zahrabané misce. Zvířat máme několik druhů, ale nejhorší na údržbu je ten křeček. 😃 Ale jídlo si snad najde. Naši křečci lezou po celé kleci, ale nejvíc řádí v noci. Je to noční tvor, tak třeba přes den spí a je plachý, tak se drží dole ...

petulkadodo
22. kvě 2025
@monivi2001

@monivi2001 Měli jsme jako děti několik generací křečků. Vodu měli vždy v napáječce, pak nehrozí, že si ji vylijí nebo zahází pilinama.

antoinet
22. kvě 2025

Náš křeček si troufnul do všech prostor klece až po několika měsících, po půl roce už tam dělal neskutečné kousky.

ivetka7686
22. kvě 2025

@monivi2001 křeček je hodně inteligentní zvíře 😁my měli dvoupatrovou klec, ale to plastové patro se zlomilo, tak letělo do koše a má jen jedno patro 🤣 křečkům trvá než se aklimatizují. Vodu určitě do napáječky a miska s jídlem ta je i u nás věčně zahrabaná 🤣

monivi2001
autor
22. kvě 2025
@ivetka7686

@monivi2001 křeček je hodně inteligentní zvíře 😁my měli dvoupatrovou klec, ale to plastové patro se zlomilo, tak letělo do koše a má jen jedno patro 🤣 křečkům trvá než se aklimatizují. Vodu určitě do napáječky a miska s jídlem ta je i u nás věčně zahrabaná 🤣

@ivetka7686 a můžu se zeptat jak velkou klec máte ? ☺️

hanka_12345
23. kvě 2025
@monivi2001

@monivi2001 a co misto misky napaječku?

ivetka7686
24. kvě 2025
@monivi2001

@ivetka7686 a můžu se zeptat jak velkou klec máte ? ☺️

@monivi2001 48x35cm ☺️ džungarský křeček nepotřebuje velkou klec, ale my ho pouštíme ven normálně ať si lítá po obýváku a pak máme i takovou plastovou kouli do které ho zavřeme a může lítat po baráku 😁😁

monivi2001
autor
24. kvě 2025
@hanka_12345

@monivi2001 a co misto misky napaječku?

@hanka_12345 tu máme ale zatím jsem si nevšimla že by z toho pila ani vody z ní moc neubývá nevím jestli to třeba může přes noc odkapat samo nebo jestli to vypije ona

monivi2001
autor
24. kvě 2025
@ivetka7686

@monivi2001 48x35cm ☺️ džungarský křeček nepotřebuje velkou klec, ale my ho pouštíme ven normálně ať si lítá po obýváku a pak máme i takovou plastovou kouli do které ho zavřeme a může lítat po baráku 😁😁

@ivetka7686 No vidíte ☺️ a mě prodali v superzoo 47x35 pak jsem se přidala na fb do skupiny a tam mě všichni zdrbli že to je týrání že křeček potřebuje minimálně 60 tak jsem ji vyměnila to jsem si ji klido mohla nechat

ivetka7686
24. kvě 2025
@monivi2001

@ivetka7686 No vidíte ☺️ a mě prodali v superzoo 47x35 pak jsem se přidala na fb do skupiny a tam mě všichni zdrbli že to je týrání že křeček potřebuje minimálně 60 tak jsem ji vyměnila to jsem si ji klido mohla nechat

@monivi2001 jo kdyby to byl syrský křeček tak jo on potřebuje větší klec, ale džungarský křeček nepotřebuje moc velkou klec, ale je pravda, že my ho pouštíme ven z klece ať má víc pohybu ☺️

monivi2001
autor
25. kvě 2025

Ještě se zeptám pro křečka je lepší pítko nebo miska na vodu ?

ivetka7686
25. kvě 2025
@monivi2001

Ještě se zeptám pro křečka je lepší pítko nebo miska na vodu ?

@monivi2001 miska s vodou bude věčně zahrabaná pilinami 🙈 napáječka je stoprocentně lepší a doporučuji ☺️