icon

Jak zabezpečit troubu, aby se nemohlo popálit dítě?

hojda
9. lis 2010

Koukám na TV na pořád o popáleninách dětí a potřebovala bych poradit, jak zabezpečit dvířka trouby, aby se nemohlo dítě náhodným dotykem popálit? Při pečení se mi sklenná plocha dvířek zahřívá. Je na to nějaká folie???
díky

stazina
•
9. lis 2010

Ahoj , já neív, jak máš staré dítě, ale naši kluci k troubě už nehcodí, protože ví, že pálí..třeba to své dítko taky brzo naučíš...ale i tak si myslím, ež by nat o mohlo něco fungovat...zkusila bych si zavolat výrobci trouby a nebo se poptatv elektru....
Tak držím palce, at něco seženeš a hlavně, at se vaše dítko nikdy nepopálí.. 😉

beruska2x
•
9. lis 2010

taky si myslim ze nejlepsi je naucit, pak bude u babicky, na navsteve - kdekoliv a bude zvykly ze je to bezpecne a bum - je prusvih... naseho jsme jsme okamzite naucili ze PALI mel by au a chodi od ni obloukem a to uz snad od zacatku co zacal chodit...
mam z tohodle hruzu, pribuznym se kluk oparil, ze to skoro neprezil, takze vim jaky sjsou nasledky...

no a hlavne nenechavat v kuchyni bez dozoru... u nas je to an tohle prisne 😅

samik2008
•
9. lis 2010

já sem svým dětem řekla několikrát že PÁLÍ a oni už potom věděli že k troubě nesmí a jak píše beruska tak nenechávat bez dozoru,nikdy nevíš co dítě napadne.

shaula
•
9. lis 2010

Tak my prozatím máme pro jistotu stále zamezen přístup do kuchyně (mřížka ve futrech 🙂 ), ale kluci moc dobře ví, že trouba pálí, tak se k ní nepřibližují. Když měli necelé dva roky, byli jsme týden na chalupě, kde se topilo v kamnech, taky jim stačilo říct, že to pálí a vůbec k nim nechodili (což mě příjemně překvapilo, myslela jsem, že je budu muset odhánět 😅 ). A stejně tak s ohništěm na chatě.
A samozřejmě hlídat - ale ruku na srdce - kdo je schopen dítě uhlídat každou vteřinu, že... Takže raději prevence 😉

beruska24.9.
•
9. lis 2010

Pořád jsem opakovala malé že pálí, chytla ručičku a přiblížila do bezpečné vzdálenosti, aby cítila horko, ale nespálila se (tak nás, když jsme byli děti, učila babička, že pálí kamínka). Když dopeči, tak nechám rozsvícené světýlko u trouby (to má jako další upozornění, že nesmí sahat 😉 ). Teď chodí a jen nastavuje ručičku dlaní k troubě (nedotkne se) jako že pálí. A jak už tu padlo, když je trouba zapnutá, nenechávám malou v kuchyni bez dozoru.
A zrovna tak chodí kolem radiátorů, když se topí a naznačuje, že pálí 😀

iluss
•
9. lis 2010

Tak já taky malé říkám: AU AU pálí, kdykoliv jde kolem trouby, která je rozehřátá. Naštěstí to pochopila celkem rychle. Kdykoliv se jí chtěla dotknout, tak jsem nahlas řekla AU AU, ona to po mě zopakovala a už na to nesáhla 😉

jesterka01
•
9. lis 2010

Tak já mám asi trochu drastičtější metodu🙂 a to nejen na troubu ale i na horký hrnek s kávou. když se přiblíží k hrnku tak ho vezmu do rukou a nechám jí aby si sáhla a říkám au au pálí ...na troubu jí teda sahat nenechám, ale díky tomu hrnku už teď ví co je pálí a tak když řeknu au tak na troubu nesáhne...hlavně aby jí to vydrželo 🙂

berynka
•
9. lis 2010

přesně... souhlasím s Jesterkou01 😉 . Taky jsem malou nechala, ať si sáhne. Co projde smysly, zůstane v hlavě 😎, v tomhle případě lepší než dlouhé vysvětlování a domlouvání.

myska
•
9. lis 2010

taky jsme to tak udělali u obou dětí jak píší jesterka a berynka, prostě jsem nechala sáhnout a obě hodně brzo pochopili, že pálí 😉
Před měsícem jsme byli na chatě a topilo se tam krbovýma kamnama, měla jsem z toho obavy, ale malej hodně brzo pochopil, že pálí. Ten žár ho ani blíž nepustil a taky pořád dokola opakovala, že pálí. Te´d chodí kolem trouby a topení a pořád dělá "ááá", jako že pálí. 😉

sussanah
•
9. lis 2010

taky se pridavam k tem, ktere nechaly na troubu pod dohledem sahnout. Maly pochopil a drzi se v bezpecne vzdalenosti. Stejne tak i reaguje uz i na to, kdyz mam hrnek a reknu "pozor pali" , tak se radeji stahne. Zkusenost je podle me stokrat bezpecnejsi nez kdejaka folie 😉

anta
•
11. lis 2010

Já osobně nejsem zastáncem "pálení ručiček" dětí, aby nesahaly na troubu. Já jsem to neudělala a i tak syn pochopil, že k troubě prostě nesmí, když "troubí" a nechodí k ní, samozřejmě ho i tak hlídám 😉

crca
•
11. lis 2010

Tak teda mě to pochopili taky dost dobře,když něco peču,řeknu pálííí a radši stojí v pozadí,ale asi taky od té doby,co jsem jim říkala,že pááálííí a stejně si sáhli,samozřejmě že maminka je předvídavá a věděla jsem že si sáhnou tak jsem hned zasáhla,takže se nespálii,jen na konečkách prstíků to ucítili,ale te´d řeknu fakt jen páállííí a jdou stranou 😉 a dvířka teda mám přivázané k trubce k odsavači páry,aby dvířka nemohli otevřít 😉 ale to jsem udělala spíš z toho důvodu,že jsem je pořád tahala z trouby 😀 😀 teda samozřejmě že né z rozpálené 😀 😀