Jak zjistím, že mám doma myší hnízdo, případně jak ho odstranit?
Ahoj holky,potřebuji poradit,zda nemáte některá zkušenost.Žijeme v RD,a mám podezření,že mám v baráku mláďata myší.Před třemi dny jsem otevřela špajzku a potraviny,které byly v pytlíkách byly rozkousané,byly tam i myší bobky.:/Tak jsem špajzku vyčistila,dali jsme tam s manželem pastičku a nechali být.Když jsme za hodinu skříňku otevřeli,návnada byla pryč,myš se nechytla.Tak jsme dali novou návnadu a ani ne za půl hodiny slyším cvaknutí a konečně se myška chytla.Tak jsme se zaradovali,že je splněno a šli v klidu spát.Pastičku dali novou,ale byla i druhý den netknutá,tak jsme mysleli,že úkol splněn a další tu není.Dnes večer ale slyším pískání a po dlouhém hledání jsem našla malinkatou myš,vím určitě,že to bylo mláďátko,a mám podezření,že se do pasti chytla jeho máma.Teď ale nevím co dělat.Omlouvám se všem,které jsou milovnice myší,já je nesnáším a v baráku je nechci.Co jsem tak četla na netu,tak jich myš porodí i 10.Do pastičky se údajně chytit nedají,jak jsou malinké.Našla se hned první den díra,kterou nejspíš prolezly a hned se zadělala.Teď jsem koukala na pastičku a návnada zase mi přijde,že je nakousaná.Myslím si,že vím kde se zhruba ukrývají,ale nemohu je najít,pokud existuje nějaké jejich hnízdo,kde se jich ukrývá víc.Jed dát nemohu,když ho dám,mrtvou myš se bojím že nenajdu.Je to takové blbé místo za linkou.Navíc mám kocoura,který myši chytá a žere je.Bojím se,že mi umře :( Napadla mě taková věc,ale nevím,jestli k něčemu bude Kocour je venkovní,je ale pravidelně odčervený a mám ho i očkovaného.Pokud mám těch myšek opravdu víc,je blbost si ho třeba vzít na týden dovnitř,otevřít třeba tu linku a špajzku,jestli v noci třeba vylézají,jestli je pochytá?Jak to mám řešit?
Trubky...ne trubly.
Jestli ho nepouštíte občas dovnitř tak bych řekla že bude paf, rozvalí se na gauči a na nějakej lov se vykašle. Jestli není kastrovaný tak bude značkovat nové území a toho smradu se tak snadno nezbavíte. Navíc mi přijde špatné zvyknout ho za týden na teplo domova a za týden, nebo až splní úkol ho zase vykopnout na mráz bez přístupu dovnitř. Můžete se zkusit poradit s nějakou deratizační firmou jestli by nešla použít jiná pastička, je dost druhů.😉
Mám s tímto zkušenost. Také jsme doma měli malé myšičky, ale já nejsem jejich kamarádka, takže jsme je likvidovali. Určitě bych zjistila odkud se tam dostaly, dala bych prostě pryč jídlo ze špajzky. My nakonec máme ve špajzce jídlo jen v pečlivě uzavřených nádobách, aby nešlo cítit a tu kočku bych domů vzala... někdy je dobrý i jed, ale když ta myš zdechne tak to může být na místě kam se nedostanete a začne to cítit... rozhodně nedávat jed a kočku... naše kočka nám chytala přiotrávené potkany když jsem byla malá (měli jsme prasata tudíž i potkany) a kočka byla přiotrávená, ale přežila.. tu kočku bych zkusila, naše byla také zvyklá venku a chytala, většinou je nežerou, ale naše žrala všechny a nikdy jí nic nebylo.
Mame kocoury, kastrovane, venkovni. Kdyz chytnou rejska, nebo neco maleho, tak to nezerou, maji to jen jako hracku. Kocka totiz kdyz zere mys, nikdy nesezere zaludek se zlucnikem! To po nich vzdy najdeme. A u tech malych mysek se jim to blbe oddeluje.
Ani bych nebrala kocoura dovnitr- bude vam tam pak furt dotirat.
Kdyz uz jste jednu minimysku nasla =jsou pohyblive, zkuste tuto pasticku:
https://www.prohopo.cz/cs/p-582-past-na-mysi-do...
TO nevím jak zjistíš ale myši uvídíš :D a poté je musíš prostě zlikvidovat..

Ja bych zkusila najit diru, kudy se mysi dostavaji do domu, a zabetonovat (ci jinak zazdit). Muze to byt za nebo pod kuchynskou linkou, kde odpadni trubly nebo privod vody usti do podlahy. Pokud mas kocoura, co chodi byt jen obcas po dome, jed bych nedavala. A zbytek mysek by mohl pochytat treba kocour, mel by vzdy neco k veceri😉. Vzdycky bych ho tam na chvili pustila, at si zalovi (pokud nekdo z baraku nedava jed), a pro jistotu mu tam dala v plastove krabici kockolit a vodu. Na sezrani mysi, pokud neni otravena, zadna kocka jeste neumrela. Jen bych pravidelne odcervovala.