icon

Jak zvládat strach, trému a související zdravotní potíže?

holkaokomodra
13. pro 2022

ahoj holky, po nějaké době jdu nadhodit téma na diskuzi, protože víc hlav víc ví. Jde o to, že před situací, které se bojím mívám často strach a trému, což by asi nebylo nic divnýho, jenže u toho posledních pár let trpím na průjmy, takže než odjedu z domu jdu třeba 5x a pak, když už jsem na cestě nebo na místě je vše ok. Začíná mi to docela obtěžovat život a zajímá mě, zda to máte někdo podobně, vaše zkušenosti a taky jak zvládáte stres, strach a trému vy, co podobné potíže neřešíte. Snažím se na sobě pracovat už fakt dlouho, kvůli celkově uzkostné povaze, beru AD, chodím na psychoterapie, ale nějak jsem asi ještě nenašla strategii, která by mi nějak výrazně pomohla a zároveň se bojím léků proti úzkostem, které by to sice v tu chvíli všechno vyřešili raz dva, ale vzniká na ně závislost, tak jsem opatrná 🤷‍♀️ díky za posdílení, zajímá mě i jak prožíváte strach a stres vy... třesete se, nebo jste sevření, napjatí? 🤷‍♀️

Strana
z2
holkaokomodra
autor
16. pro 2022

@levandule_k já myslím, že jsme na jedné lodi, informace co jsi mi teď poslala jsou mi známé, jen mi tam chybí ten prožitek cp popisuješ, i když když se nad tím zamyslím zpětně, nějaké intuitivní defacto logikou nevysvetlitelné záblesky tam mám taky, proot to absolutně neznevažuji a beru jako opravdu plnohodnotné pomocníky tyhle různé směry, jen ty větší potíže co s psychikou mám prostě sveřuji spíš něčemu... nevím víc prokazatelnymu? zmeritelnemu? i když i tak to může pomáhat třeba jen proto, že můj matematickej mozek věří tomu na co je studie 🤣 a ve finále to pomáhá na úplně stejném principu jako věci nezměřené a nevysvetlitelné neboli věř a víra tvá tě uzdraví 😉❤️ moc díky za hlubokou diskuzi, hodně věcí jsem si s tebou mohla dát do písmen a víc si je tak vytáhnout na světlo 😉👍

holkaokomodra
autor
16. pro 2022

@elfka21 🤣🤣🤣🤣❤️ jo super, hele když už se tak obnazujeme taky trpím spíš na zácpy a tak si obcas říkám no bezva aspoň se zas jednou pořádně... 💩🤣

elfka21
16. pro 2022

@holkaokomodra 😆👍👍👍 člověk si musí umět udělat ze sebe legraci a nebrat se tak vážně. Ono to taky na trému a strach dost pomáhá. 😉

holkaokomodra
autor
16. pro 2022

@elfka21 jj to každopádně, tenhle týden jsem omdlela u zubaře, dával mi něco na probrání, a já jsem mu říkala že trhání bylo lepší jak ta injekce 🤣 sranda musí být no, byl to takovej prima den, ráno 💩💩💩 strachy pak moudrák ven, kolapsovy stav jak napsal pan doktor do zprávy a domů 🤦‍♀️ no ve finále kdo by se nepo🙊🤣 v lednu jdu zas 🤦‍♀️🤣

elfka21
16. pro 2022

@holkaokomodra jestli Ti to nějak pomůže, tak u zubaře už omdlel i můj manžel, který vůbec trémista jinak není. 😉

holkaokomodra
autor
16. pro 2022

@elfka21 jj z toho si hlavu ani nedělám, tam to bylo spíš o nedostatečný snídani

Strana
z2