Jak zvládáte veselé historky a problémy s tchyněmi?
Jsem tu nová, ale už starší osoba malinko. Hledala jsem něco na googlu, a našla jsem diskuze tady. Začetla jsem se🙂))))))))))
Jsem už babička dvou malinkých kluků, takže tchýně. A snažím se vzpomínat na to, co mi tak strašně vadilo u mojí tchýně, abych neopakovala stejnou chybu.
Jak to máte s vašimi tchýněmi, spíš veselé historky, co vyvedly, co se vám zásadně příčí a nemůžete to změnit a tak.
Poté, co mě povýšili v práci mi hned tchýně naservírovala, že jsem kariéristka. Moji švagrové, která má svůj salon doma a maká od rána do večera, řekla, že nic stejně nedělá když je doma, ať hodlá aspoň umýt nádobí, když chudák její synáček je na nemocenské a celé dny nic nedělá. Takových výroků různých bych posbírala více.
@sasbu 😂
Mě ta moje před lety degrdovala u vaření, vždycky házela kostku másla do každého jídla, aby synáček měl lepší. Bez komentáře🙂))))))
Me uplne vysira jak musi byt po jejim. Jednou jsem byla u ni a byla tam i jeji matka a cosi nam cpala, my ji rikali ze to nechceme a ona vybuchla a seřvala nas... Na sdresu jeji matky rekla ze ona je stara a musi poslouchat a pak se otocila na me a rekla
...no...a ty ses mlada...a taky musis poslouchat
a pridala ten svuj vzteklej pláč
1. Aby syna dostala zpět domů, napsala mu vydírající dopis a zobla si pár prášků.
2. Neumí respektovat osobní prostor, X let volala i 20x denně, aby zjistila, co manžel snídal, obědval, večeřel, co dělal v práci, co bude dělat večer, atd. A když jí to nevzal on, bombardovala mě (marně).
3. V noci si přišla ustlat k nám do ložnice na podlahu.
4. Přetahovala se se mnou o naši novorozenou dceru.
5. Vynucovala si u manžela, aby naše novorozené děti strkal pást koníky před kameru počítače, aby je mohla sledovat a volat na ně jménem ve stylu "Josefe, Josefe, Josefe, ..." (marně).
A tak bych mohla pokračovat dál a dál. Omezit můj styk s ní na naprosté minimum, bylo nejlepší rozhodnutí, jaké jsem mohla udělat. Styk s dětmi zajišťuje manžel.
1. Aby syna dostala zpět domů, napsala mu vydírající dopis a zobla si pár prášků.
2. Neumí respektovat osobní prostor, X let volala i 20x denně, aby zjistila, co manžel snídal, obědval, večeřel, co dělal v práci, co bude dělat večer, atd. A když jí to nevzal on, bombardovala mě (marně).
5. Vynucovala si u manžela, aby naše novorozené děti strkal pást koníky před kameru počítače, aby je mohla sledovat a volat na ně jménem ve stylu "Josefe, Josefe, Josefe, ..." (marně).
A tak bych mohla pokračovat dál a dál. Omezit můj styk s ní na naprosté minimum, bylo nejlepší rozhodnutí, jaké jsem mohla udělat. Styk s dětmi zajišťuje manžel.
@anonym_ac17c6 no to zní už skoro ne vtipně🙄 A je mi jasné, že kiné řešení než přerušení kontaktu nebylo...
@anonym_autor nevyžádané rady jsou peklo...
A ty povzdechy..." ty dnešní internetové matky...mě obě děti v roce chodily na nočník...my jsme pleny přály, dnes ty matky nic nestíhají..."
My se už několik let vyhýbáme a je to to nejlepší, co se mohlo stát...
@anonym_ac17c6 paní matka je chorá,ne? By mě zajímalo, co čekala od nocování ve vaší ložnici...😳
Chtěla mi sebrat děti, do syna hucela, že u ní se bude mít lépe, udělá mu pokojíček, my už ho nechceme, protože máme miminko.
O druhém synovi prohlásila, že je hloupý, protože nemluví. Řešili jsme dysfazii.
Manžela si zvala, aby mu domluvila, že se se mnou má rozvést.
Plně kojené mimino mi nacpala trojkombem pomeranč, jablko a piškoty. Naštěstí toho snědl málo. Měla ho hodinu sama, abych mohla k lékaři.
Kupovala mi UM, abych přestala kojit a mohla si vzít mimino hned po šestinedělí.
Syny už mám velké a babičku nevyhledávají, mají ještě 2 babičky a ty mají rádi dodnes.
Ex tchýně:
- dala mi do jídla, když jsme přijeli na víkend, projímadlo
- chtěla, ať si pořídíme dítě (bylo mi kolem 20 let), že se hned vrátím do práce a ona se bude starat o vnouče (bylo jí něco kolem 50ti let)
- stopila klíč od pokoje, bez zaklepání nám do ložnice v noci vběhávala
- stalkovala mne u mých kolegů, když jsem jí nebrala mobil, a vzlykala jim do telefonu, že ji nemám ráda a její syn kvůli mně přistane v kriminále (8 let jsem ho živila, hrál si na věčného studenta).
Atd. atd. …
@anonym_autor Co na tchyni absolutně nenávidím je neschopnost přiznat chybu. Jsme lidi, je to normální, že občas něco poserem, nějak se to pořeší a jedeme dál. Ale to ona ne, bude zaťatá, kopat kolem sebe, ale nikdy za nic nemůže!
Já nesnášela její nevyžádané rady: “Jako já vám do toho nechci kecat, ale…” 🤭 Ale jsme v pohodě, je nablízku, když potřebuji, můžu se na ni spolehnout.
@anonym_ac17c6 @brunetka11 holky, tohle je jak z hororových filmů. Brrr…
To nejhorší, co mi má tchýně provedla je to, že zemřela.
@anonym_ac17c6 @brunetka11 holky, tohle je jak z hororových filmů. Brrr…
@lp183 Hele, s odstupem - dobrý trénink na jiné psychopaty ,-)
@lp183 Hele, s odstupem - dobrý trénink na jiné psychopaty ,-)
@brunetka11 no, na všem si najít to, co Tě posílí! 👍 Máš můj obdiv.
Ex tchýně:
- dala mi do jídla, když jsme přijeli na víkend, projímadlo
- chtěla, ať si pořídíme dítě (bylo mi kolem 20 let), že se hned vrátím do práce a ona se bude starat o vnouče (bylo jí něco kolem 50ti let)
- stopila klíč od pokoje, bez zaklepání nám do ložnice v noci vběhávala
- stalkovala mne u mých kolegů, když jsem jí nebrala mobil, a vzlykala jim do telefonu, že ji nemám ráda a její syn kvůli mně přistane v kriminále (8 let jsem ho živila, hrál si na věčného studenta).
Atd. atd. …
@brunetka11 tohle se zdá neuvěřitelný...
@brunetka11 tohle se zdá neuvěřitelný...
@anonym_autor Znáš film “Tchýně a uzený”?
Jak ze života…
Bylo toho mnohem víc. Za mne ta paní patřila zavřít na psychiatrii.

Poté, co mě povýšili v práci mi hned tchýně naservírovala, že jsem kariéristka. Moji švagrové, která má svůj salon doma a maká od rána do večera, řekla, že nic stejně nedělá když je doma, ať hodlá aspoň umýt nádobí, když chudák její synáček je na nemocenské a celé dny nic nedělá. Takových výroků různých bych posbírala více.