Jaká je šance na přežití po požití nemrznoucí kapaliny?
Ahoj, mate prosím někdo zkušenost, nebo víte, jaká je pravděpodobnost, ze dotyčný přežije otravu nemrznouci kapalinou?
Toxikologická linka?
Základ https://www.babyonline.cz/otravy-deti/chemie-v-...
Je mi úplně blbě, když čtu Tvůj dotaz a vidím, že máš doma malou holčičku...
Dcera se napila podpalovače a měla z toho "jen" zápal plic 🍀
Je mi úplně špatně, když si představím, co se asi u vás stalo. Držím pěsti, ať je dotyčný v pořádku 🍀
@patypresdevaty netýká se to me, ale někdo z rodiny
Tak záleží kolik toho bylo a kdy byla poskytnuta první pomoc.
@klokanka31 možná by bylo lepší se na to občas vy....Kdyby se to stalo v tvoji rodine, nejspis by ti to neprislo jako vtipná odpověď....
Dá se to přežít - kolegyně mojí mámy vypila v opilosti fridex - popálený jícen, ale přežila myslím relativně bez následků. Pak tedy umřela na cirhozu, ale to nemělo s tím fridexem nic společného.
@kkacca Ale já to nemyslela jako vtipnou odpověď. Ten dotaz zní trochu divně nemyslíš?
@klokanka31 tak předpokládám, ze když se budu chtit zbavit manzela, nebudu se ptat tady🙈😎
Můj bratr si lok acetonu, když byl dítě. Vypumpovali mu žaludek a je zcela zdráv .
To záleží na mnoha faktorech. Předpokládám, že dotyčná osoba je v nemocnici a osobám blízkým byla prognóza sdělena. Píšeš, že jde o rodinu. Tak příbuzné kontaktuj, vyjádři účast, zeptej se, zda můžeš nějak pomoci a při té příležitosti se zeptej, jak to vypadá...
@zacinajicisnazilka nevím jak u dospělého, ale náš kocour to tenkrát nepřežil..někdo nám ho otravil fridexem.
Znam dite, ktere vypilo kdysi tusim louh, nevim, kolik toho bylo, ale byl pak vyzivovan tekutou stravou strikackou pres trubicky. Ted je z nej normalni mlady dospely, takze to prezil, ale co vse mu to poskodilo nevim, byla jsem tenkrat take dite, byť o fous starsi.
Me na dotazu nic divneho neprijde. Je mi poskozeneho i uzivatelky lito. Moc drzim palce a verim, ze to bude dobre.
@kkacca Víš kolik lidí má tak nízké IQ že jsou schopní si takové věci vyhledávat a pak něco udělají?
Každopádně zakladatelce se omlouvám, jen nechápu jak se někdo může napít takové věci...
@klokanka31 docela snadno, odlijou si do PETky a pak se spletou. Manžel byl s kamarády a jeden donesl jinýmu louh na čištění trubek a zároveň donesl slivovici na ochutnávku. Jenže ten druhý neposlouchal, slyšel jen slivovice, chytil tu flašku s louhem a loknul si.
Dělala jsem v úklidovce a tam nás učili, že chemikálie se nikdy nemají dávat do flašek od pití a láhve s žiravinama se popisovaly červeně s vykřičníkama.
@marketa1218 tak menší pes nemusí přežít to ze olízá žábu na procházce, většímu půjde akorát pěna od pusy…
@klokanka31 není to tak neobvyklý …. Slyšela jsem o dvou takových .. spletes si lahev .. někdo pije rad z cizích a je to nalito v láhvi na pití … to je hned …a ze pijes něco jinyho zjistis se skluzem …
Nelze odpovědět. Záleží na dávce, rychlosti diagnózy, rychlosti léčby, míře rozvoje orgánových dysfunkcí a rezervách organismu. Velmi obecně je otrava etylenglykolem velmi závažná.
@betelgeuzz No vidíš, já nedělala v úklidovce, ale taky by mě nikdy nenapadlo do lahví od pití dávat něco jiného.
@janule0123 Vždyť to musí být hnusný a člověk to hned vyplivne ne?
@zacinajicisnazilka záleží na tom, kolik toho požil. Držím palce
@klokanka31 my v Kiku prodáváme ionťák stejné modré barvy, jako prodáváme nemrznoucí směs do ostřikovačů. Takže splést se to asi dá. Nicméně ta voda do ostřikovačů za mě hrozně smrdí a už to by mě koplo do nosu. Nicméně dotyčný to mohl udělat omylem a nebo i naschvál. Doufám v tu první variantu
@klokanka31 já jsem jednou umývala podlahu savem na podlahy a přišel manžel, bylo to v originální lahvi na zemi... prostě viděl růžový nápoj a hned že se napije 🤦♀️ už to měl otevřené a chystal se pít. Naštěstí jsem mu to včas sebrala a ještě jsem ho seřvala. Takže jo, stát se to může.
@klokanka31 já zas přemýšlím jestli žiješ na jiné planetě, kde se nedějí nebo nesmí dít dětské úrazy, úmrtí (viz jiná diskuze) nebo nehody např v podobě, že někdo vypije co k pití není nebo žijeme na stejné planete? 🙂
@klokanka31 nemrznoucí směsi jsou sladce vonící, sladce chutnající směsi. Ty jsi fakt úžasná odbornice na všechno🤦🏻♀️
@drep A proč kdysi, kdy byl případ matky, co dala holčičce do jogurtu fridex, tak se říkalo že ta holčička to odmítala jíst že je to hnusný, a díky tomu si její otec všiml o co jde? Takže si to asi dobrovolně nikdo nedá...
@petlep Spíš mám pocit že lidi nepřemýšlí mozkem.

@zacinajicisnazilka 🧐 chceš někoho zabít nebo co?