icon

Jaká je šance na přežití po požití nemrznoucí kapaliny?

zacinajicisnazilka
26. led 2024

Ahoj, mate prosím někdo zkušenost, nebo víte, jaká je pravděpodobnost, ze dotyčný přežije otravu nemrznouci kapalinou?

Strana
z2
somalicats
26. led 2024

@klokanka31 holka, techto otrav jsem uz par.resila. A fridex mela na rozdil od Tebe v ruce. Kdyz neveris, dojdi si do nejakeho autoservisu, at Ti ho ukazou. Muzes ocuchat i oliznout.

alice180
26. led 2024

@klokanka31 no takhle když píšeš o těch lidech, co nepřemýšlí mozkem, vyznívá tvoje omluva zakladatelce ,,velice upřímně'.

merope
26. led 2024

Ono šíleně záleží na tom, jak rychle se zjistí, že se jedná o otravu metanolem (pokud je to kapalina s metanolem) - pokud brzy a dotyčný se dostane do nemocnice, tak je prognóza velmi dobrá. Stačí dotyčného prostě "ožrat" (pak je v játrech alkohol a nikoli ten metanol a vše je ok). Největší průšvih je, když se na to přijde až když už oběť začne kolabovat (metanol v alkoholu, o kterém se neví).

Otravy glykoly, tam nevím.

drep
26. led 2024

@klokanka31 božínku, tys v životě nedolívala kapalinu do ostřikovačů? Já už pár lidí s otravou fridexem řešila včetně dialýzy a resuscitace. Omyly i sebevraždy. Uspávala jsem děti, co vypili savo, vesměs stejný story, bylo to v lahvičce od kubíka a že je to blbý poznali až po prvním loku. Což ale bohužel o silných zásad atačí.

mishka87
26. led 2024

@somalicats já to myslela spíš tak, že dle barvy se to dá teoreticky zaměnit. Vím, že fridex je něco jiného

somalicats
26. led 2024

@mishka87 Jj, tyhle dvě ano, ale tazatelka se ptala na kapalinu, takže fridex. Kapalina do ostřikovačů naštěstí tak nebezpečná není. Ale smrdí, to jo.

eviicka
26. led 2024

@klokanka31 že je fridex sladký a má příjemnou chuť je všeobecně známý fakt, proto ho traviči dávají do návnad psům a kočkám. 😞
Jinak příběh té matky... moje jedno dítě jeden čas nepozřelo v jogurtu marmeládu, že je hnusná-zkrátka chuť na kterou nebylo aktuálně zvyklé...

exbordelar
26. led 2024

Vse zasadni tu uz zaznelo, ja bych jeste dodala, ze prvni pomoc pri otrave fridexem je podat co nejdrive vysokoprocentni alkohol. Je to na fridex antidotum (protijed). Samozrejme za predpokladu, ze dotycny je jeste pri vedomi. Volat okamzite zachranku a zajistit nadobu s tou pozrenou tekutinou (kvuli toxikologickemu rozboru).
Drzim palce…🙌🏼

petlep
26. led 2024

@klokanka31 mam z Tebe pocit, že kdyby jsi si popovídala s jakýkoliv doktorem na dětském příjmu v nemocnici tak by jsi se pak musela nechat zavřít do blazince

ahyt
27. led 2024

Moje kolegyne PL vypila Fridex, v te dobe smrtelnou davku., byla alkoholicka ,spletla si ho s alkoholem..Selhaly ji jatra,ledviny byla xxx dni v komatu, dialyzovana ,nikdo neveril, ze se z toho dostane.Hepatorenalni selhani.Prezila.Bohuzel za nekolik let zemrela na plicni embolii.V 48 letech.😪

Strana
z2