icon

Jaké plemeno psa pro aktivní rodinu s dětmi vybrat?

bemo
11. únor 2022

Ahoj holky, chci se zeptat. Už dlouhou dobu přemýšlím nad pořízením psa. Máme 5 dětí ve věku 3 až 13 let. Máme velký dům a obrovskou oplocenou zahradu. Já jsem jako malá /puberťačka psa měla a byl to pro nás tenkrát velký krok a jednoznačně ten nejlepší.
Přemýšlím nad tím jaké plemeno pořídit a na co si dát pozor při koupi. Jsme poměrně dost aktivní rodina a bylo by fajn, kdyby to byl menší pes, který by s námi zvládl i cestovat. Máte nějaký tip, nejlépe zkušenost? Předem všem moc děkuji.

Strana
z4
amazonkajanik
13. únor 2022

@tinaprofi přesně, neteř má jednoho čistého, druhý měl být taky, ale je kříženec. Jak ti jsou nervní, když nemohou být u malé a hlídat. Při návštěvě je neteř zavřela na dvorek, aby neskákali na syna, byl z toho nesvůj a oni tam kňourali, ale jakmile je pustila dovnitř,ihned k malé a očichat, zda je v pořádku...ale je fakt, že mě připadají jako neřízená střela, to i tchýnina jorkšírka x NO je klidnější a to říkám, že je to hajzlík nevychovaný. Ale to bude asi tím, že své psy jsem měla vycvičené neskákat, neštěkat a nesomrovat.

zelenaesmolda
13. únor 2022

@bemo
jestli jste aktivni rodina a mate dum tak bych poridila neco vetsiho,bude s vama zvladat aktivity a taky hlidat dum 🙂

amazonkajanik
13. únor 2022

@bemo jinak, jsem pro border kolii, to je takový kompromis v poslušnosti, vytrvalosti, přístupu k dětem, strážní schopnosti a dá se sehnat i menšího vzrůstu, ale ne jako čivava, nýbrž tak do 20kg. Ale na počáteční výchovu, aby se něco nezvrtlo bych přijala rady od cvičitele a chodit na cvičák...nebo retrívr, ale ten je podstatně větší a brzy by mohl mít problémy s kyčlemi

amazonkajanik
13. únor 2022

@ev.ka ta je nádherná!😍

Strana
z4