icon

Jakého domácího mazlíčka zvolit po kočce?

leilinka1234
18. dub 2025

Dobrý den, prosím o diskuzi o domácích mazlíčcích 😊 máme doma kočku. Vychovanou a hodnou, ale bohužel starou. A vzhledem k tomu, že tu věčně nebude, chci začít přemýšlet nad dalším domácím mazlíčkem, myslím, že budeme potřebovat "náplast".
Kočku už nechci. Nechci v noci vstávat a hrát si, nechci učit kotě, že na záclony se neleze a nechci mít zase závazek na hodně let.
A teď babo raď. Potkany chci už třeba 20 let. Ale nejprve to nešlo a pak už byla kočka, která si k nám našla cestu. Nebo se mi moc líbí zakrslý beránek. Oboje má pro i proti. Pomoc prosím 😊🙏
Klady, zápory, nebo i tipy na chovné stanice v karlovarském kraji třeba 😊
Předem děkuji a mějte krásné Velikonoce.

Strana
z2
rosie18
28. dub 2025

Nabidnu jiny druh mazlicka. Mame doma psa, dcera ma krecka a ja chtela neco pro sebe. Touzila jsem po kralickovi, ale nahodou jsem se dostala k agame a zjistila jsem, ze jsou fajn. Uz to budou tri mesice a jsem nadsena. Ale jelikoz nejsem terarista a na agami miminko jsem si netroufla, dala jsem domov triletemu klukovi a naprosto super. Kdyz chce, jde se projit po byte, kdyz ne, dokaze lezet hodiny u me.
Jinak dcera ma syrskeho ( zlateho) krecka a je uzasny. Naucila se chodit curat do jednoho mista v ubikaci. A je to v poradi druhy syrsky krecek, co dcerka ma a i ten prvni byl uzasny.

blondynka400
28. dub 2025
@rosie18

Nabidnu jiny druh mazlicka. Mame doma psa, dcera ma krecka a ja chtela neco pro sebe. Touzila jsem po kralickovi, ale nahodou jsem se dostala k agame a zjistila jsem, ze jsou fajn. Uz to budou tri mesice a jsem nadsena. Ale jelikoz nejsem terarista a na agami miminko jsem si netroufla, dala jsem domov triletemu klukovi a naprosto super. Kdyz chce, jde se projit po byte, kdyz ne, dokaze lezet hodiny u me.
Jinak dcera ma syrskeho ( zlateho) krecka a je uzasny. Naucila se chodit curat do jednoho mista v ubikaci. A je to v poradi druhy syrsky krecek, co dcerka ma a i ten prvni byl uzasny.

@rosie18 jak je to veliký? Myslela jsem, že agamy jsou menší 🙂

rosie18
28. dub 2025
@blondynka400

@rosie18 jak je to veliký? Myslela jsem, že agamy jsou menší 🙂

@blondynka400
Karlos meri asi 46cm ( odhaduju ) a vazi 350g. Mel by vazit vic, zatim stale vykrmujeme. Kdyz jsem si ho vzala, byl vyhubly po zimnim spanku.

novakova30
5. srp 2025
@dashyyy

měla jsem potkana, který chodil ven, byl jak pes, normálně jsem ho pustila na zahradě a přišel na zavolání, padnul pak na nádor na plicích ale až kolem dvou let, jsou fakt neskutečně chytří, za mě ale velké minus je věk dožití, to je prostě každé dva roky, tři jsou spíš vzácnost.. kluci víc značkují proto se může zdát, že víc puchnou, ale přišli mi mazlivější než holky

@dashyyy to jsi dobrá, žes zkusila potkana namísto běžného zvířete (kočka či pes) 😉 to mi přijde docela extrémní, ale neodsuzuji. Naopak chválím odvážnost. Já jsem chtěla fretku, ale kvůli procházkám jsme nakonec vzala útulkové štěně z hledače zde https://hledaczvirat.cz/zvirata/psi/stenata/kon...

novakova30
5. srp 2025
@rosie18

@rosie18 Tak to je boží 😍

dashyyy
5. srp 2025
@novakova30

@dashyyy to jsi dobrá, žes zkusila potkana namísto běžného zvířete (kočka či pes) 😉 to mi přijde docela extrémní, ale neodsuzuji. Naopak chválím odvážnost. Já jsem chtěla fretku, ale kvůli procházkám jsme nakonec vzala útulkové štěně z hledače zde https://hledaczvirat.cz/zvirata/psi/stenata/kon...

@novakova30 táta choval hady, chameleony a ještěrky, takže jsme podobného ,,krmiva" měli půl bytu.. já je akorát zachraňovala před sežráním.. vyrůstala jsem s potkany co mi paměť sahá 🙈🤣 měli jsme ještě želvy, morčata a psa taky 🙂
Stránky super, je fajn, že jsou dnes takové možnosti. Já jsem přesně před 4týdny musela nechat uspat svoji skoro 16letou fenku, pořád to hodně rozdýchávám a zatím si nedovedu představit jinýho chlupáče doma.. možná časem

elialen
5. srp 2025

A co takhle ježka? Třeba některá z vás má zkušenost? Mě moc láká...

novakova30
6. srp 2025
@dashyyy

@novakova30 táta choval hady, chameleony a ještěrky, takže jsme podobného ,,krmiva" měli půl bytu.. já je akorát zachraňovala před sežráním.. vyrůstala jsem s potkany co mi paměť sahá 🙈🤣 měli jsme ještě želvy, morčata a psa taky 🙂
Stránky super, je fajn, že jsou dnes takové možnosti. Já jsem přesně před 4týdny musela nechat uspat svoji skoro 16letou fenku, pořád to hodně rozdýchávám a zatím si nedovedu představit jinýho chlupáče doma.. možná časem

@dashyyy To je mi moc líto. Upřímnou soustrast. Držím palce 👏

dashyyy
7. srp 2025
@novakova30

@dashyyy To je mi moc líto. Upřímnou soustrast. Držím palce 👏

@novakova30 děkuji

Strana
z2