Jakou barvu očních stínů zvolit?

sinorina
15. pro 2016

Ahoj, asi hloupý dotaz, ale musím se zeptat.
Chtěla bych si začít malovat oči i stínama, ale nevím jakou zvolit barvu. Oči mám modrošedé.
Musí se barva stínů shodovat s oblečením, nebo si prostě vyberu, tu co se mi líbí a jeto?
Děkuji

lv
15. pro 2016

Co se ti líbí, co ti sluší, zkus klasické bežové, studené hnědé, hnědošedé.

sinorina
autor
15. pro 2016

@lv děkuji přesně takové barvy se mi líbí.

mandala
15. pro 2016

Je fajn si zjistit, do jaké skupiny barevné typologie patříš, existuje jarní, letní, podzimní a zimní typ, každému typu sluší určitá barva, zkus počíst třeba tady - http://styl.ceskyprehled.cz/barevna-typologie-p...

lv
15. pro 2016

Já třeba na ni moc nevěřím. SAMAama typově nesedím vůbec nikam. Dobrá videa na typy co a jak, dělá PetraLovelyHair a GetTheLook.

barchen
15. pro 2016

@sinorina
Béžová, všechny odstíny hnědé, jak píše "lv" a možná měděná. Tím nejlépe zvýrazníte tu modrou. Na Petru a GettheLouk občas mrknu taky na youtube, akorát ony a mnoho dalších blogerek jsou světlé typy - zimní typ. Jenomže podtón pleti mají dorůžova. Já jsem taky bledá jako stěna ale podtón pleti mám dožluta, takže letní typ a při použití fialových, růžových nebo bílých stínů mám oči jako kdybych brečela.
@lv
Ta typologie na mě taky nesedí, nikde jsem se za ty léta pořádně nenašla.

mandala
15. pro 2016

@lv
@barchen No, já byla přímo u vizážistky a na mě se teda trefila, u určitých barev opravdu vidím, že jsem celá pookřála, oproti tomu v některých barvách jsem jak vyblitý zelí. A od té doby mám tendenci si podle toho nakupovat i oblečení, ale chápu, že u někoho třeba nemusí sedět nic 😉

lv
15. pro 2016

@mandala sedí to spíš u vyhraněných typů - třeba podzim: dobře se opaluje, bruneta, hnědé oči. Mám kurzy z líčení, z dob práce 5let v parfumerii.

mandala
15. pro 2016

@lv No, to bude asi pravda, já jsem taky vyloženě jasnej typ 😀

achjonetusim
16. pro 2016