Jakou dezinfekci dáváte do školky/školy atopikovi?
@potaplice Na fb je užitečná skupina "Práva dětí a rodičů v kontaktu se zdravotnictvím, školstvím a státem", pokud bys šla i cestou konfliktu, tak bych jim poslala dopis, kde vyjadřuješ nesouhlas s tím, aby tvoje dítě používalo desinfekci a si přeješ, aby si ruce mylo vodou a mýdlem, můžeš žádat o písemnou odpověď, info na základě čeho trvají na používání desinfkce a jaký je postih. Můj laický názor je, že ti možná tak ocitují školní řád, který ale nesmí být v rozporu se zákonem, kde je, právo na ochranu zdraví, které by používání desifekce poškodilo. Každopádně ti nehrozí žádný postih, pokud to odmíteš, si myslím. Ve skupině ti poradí kvalifikovaněji i s přesnými termíny. A nebo bych udělala doma nějaké neškodné patlání na ruce, na netu budou určitě návody, dala mu to s sebou do flašky a hotovo...
@potaplice stačí dodat potvrzení že je syn atopik a není vhodné toto používat, kdyby přece jen tak fajn je toto https://www.protopan.cz/produkty/protopan-safe-...
@potaplice nebavit se s učitelkou a prostě donést potvrzení, pokud bude problém předat to v ředitelně a prostě ji obejít. Pokud nechceš dělat zle, tak do lahvičky desinfekce dát něco nezavadneho a říct dítěti ať mlčí a tváří se, že je to desinfekce. 😄 Jinak mně tolik nevadil septoderm gel a používala jsem potom spíš desinfekci mýdla a potom vždy krém. Jak se píše výše stačí si ruce jen důkladně omýt mýdlem. Vir se mydlinkami naruší a už je neškodný. Hodně jsme to zjistovali kvůli provozu v optice a mytí brýlí, ty se nemohou desinfikovat lihem. Nedala bych se a učitelce to vysvětlila. Je to jako si sypat sůl do ran a když ji nic netrápí, tak je jí to jedno. Skvělý přístup
@maaaadlaaaaa asi půjdu cestou nejmenšího odporu. Učitelky to nevymyslely a jsou jen lidi. Pokud bude mít učitelka blbou náladu, odnesou to děti. Ale zaráží mě, že tu všem vadí sťourání v nose, ale že děti polévají dezinfekcí tu nikdo neřeší...

Dala jsem potvrzení o atopii a vyjádřila nesouhlas s používáním desinfekce, myje se vodou a mýdlem.