Jakou knihu vybrat pro druháčka?

calvac
22. únor 2019

Syn je ve druhe tride a do kvetna dostali za ukol precist jednu knihu vhodnou k jejich veku. Pak k ni budou povidat a vytvori si mini ctenarsky denik. Porad uvazuji, jakou knihu pro nej zvolit. Je mu osm let a cteni ho extra nebere. Treba mate nektera zkusenost. Jinak ve skole momentalne ctou Honzikovu cestu, kterou si sami zvolit tim padem nemohou. Budou ji mit jako spolecne prectenou.

pe_tu_ss_ka
22. únor 2019

@calvac ahoj, pracovala jsem jako chůva a holky dost bavilo "první, druhé, třetí čtení" od Albatrosu.. Mají spoustu titulů.. Holky musely číst a zapisovat knížky už od druhého pololetí první třídy a začínaly prvním čtením a dost je to bavilo, knížky nejsou dlouhé a mají vždy pěkný příběh.. Například tato by ho mohla bavit...
https://www.knizniklub.cz/knihy/135446-kuba-nec...

Držím palce, ať vyberete správnou, aby ho čtení chytlo 🙂

barborka09
22. únor 2019

@pe_tu_ss_ka Ve druhé třídě četly děti knihu od Zuzany Pospíšilové Školní strašidlo. Mělo to u dětí celkem úspěch. Vím že jsem pak dceři kupovala další knihy od této autorky a vždy se ji líbili.

pe_tu_ss_ka
22. únor 2019

@barborka09 ano, tuto taky četla starší a moc se jí líbila 🙂 všechny ty knížky jsou moc krásný, když musely číst nahlas, tak i mě příběhy bavily poslouchat 😁 a když nějaká měla pokračování, tak se nemusely ani nutit a dobrovolně četly..

pe_tu_ss_ka
22. únor 2019

@barborka09 myslím, že i tato Školní strašidlo měla pokračování..

barborka09
22. únor 2019

@pe_tu_ss_ka myslím že pokračováním byl Školní detektiv, ale jistá si nejsem. Máme doma těch knih od Pospíšilové několik a vždy měli úspěch. Ale je pravda, že kdyby tu první knihu nečetli kolektivně jako třída, tak bych o nějaké Pospíšilové vůbec nevěděla.

ililina
22. únor 2019

Také doporučuji podívat se po knížkách, které jsou určené pro první, druhé čtení. Moc pěkně píše Ivona Březinová, Martina Drijverová, Blanka Čapková, Barbora Vajsejtlová

pe_tu_ss_ka
22. únor 2019

@barborka09 jj to je to pokračování 🙂 no holky maji celou knihovnu 1-3 čtení od různých spisovatelů.. Starší pak volně přešla z těchto krátkých příběhů na klasické (Neználek a různé holčičí romány)..

hafika
22. únor 2019

Knížky z edice prvního a druhého čtení jsou fajn. U nás jsou oblíbené Nezbedníci a Zlobilky (o klucích a holkách , co zlobí a nakonec se jim to nevyplatí), pak cokoli od Zuzany Pospíšilové (hodně se líbila Kouzelná třída, má to víc pokračování, a pak Detektivové, opět má spoustu pokračování). První kniha, co syn přečetl, byla Mobilmanie v pohádkové říši. On je trochu uhozený na mobily a počítače a knížka je taková bláznivá, tak se mu moc líbila, ale třeba jeho sestry vůbec nezaujala. Taky při výběru dost záleží, jaké má dítě zájmy.

Jinak třeba spoustu dětských knížek se dá koupit koupit na Google play (nevím přesně jak, syn si to našel sám, ale můžu zjistit), je tam vždy ukázka prvních cca 10 stran, takže se dá zjistit, jestli by kniha dítě zaujala a pak ji koupit. Syn si takhle vybral několik knížek a pak jsme mu je buď půjčili v knihovně nebo koupili v tištěné verzi, protože elektronické verze knih nemám tolik ráda, zvlášť pro děti.

klea81
14. dub 2019

My už čteme beletrii. Druhé čtení je obsahově pro mimina. Takové pohádky jsme četli v předškolním věku.

hamamelis
14. dub 2019

@calvac Deti z Bullerbynu. Druhacci, tretacci to miluji. A dalsi bezva kniha je Pani Lary Fary 🙂