Jakou pračku doporučíte?
Mám parní LG, předem plněnou. Mají víc typů.
A miluju ji! 😀 prádlo prané v páře vytahuju měkké, kdyby nebylo zmačkané, tak bych ani nežehlila.. Pere s malým množstvím vody a kdykoliv v průběhu programu můžu pračku otevřít a něco přidat. Na program "skvrny" se mi vypraly fleky na potahu na matrace, co v předešlé Whirlpoolce ne.
Doporučuju na ni kouknout 🙂
ahoj má rada zní zlatá střední cestaja jsem do nedávna mela samsung eko boble cena před 3 lety byla 21000 doufala jsem že mne ta pračka přežije ale chyba vydžela pouze do konce záruky tět jsem si pořídila BEKO PO roce používáni praní každy den a parada ja doporučuji jak cena kvalitu pořídíš i do 10 tisíc
Take doporucuji LG, 10 let zaruka na motor, pere sesti pohyby, parni prani. Koupila bych si, kdybych mela vetsi futra do koupelny. Pristi tyden cekam Ariston hotpoint rssg 603 B, ktera na trhu konci, kdysi jsem ji mela a uplne milovala. Takze se tesim. Tahle totiz stoji 8000,pere ve trech intenzitach, vazi si pradlo a dle toho pousti vodu, ekonomicka, skvele programy i praci doby. Jen ji chybi parni prani a sestipohybovy motor.
AEG jsou dobre pracky
ja mela prvni candy hloubka 39cma super po sedmi letech ale zacala trosku kapat zespod, ale to tim ze byla ve vlhku panelakova koupelna, ale chtela jsem i susicku a tak sem strarou jeste prodala, pan si ji opravil a rikal ze super, ted mam candy pracku se susickou , a zatim v pohode cena odpovida pozadavkum, hloubka 45vetsi se me nevleze i tak mam dost malo mista na projiti, suska 4kg 6prani, pere hezky suseni postacujici aby se me nedelalo zbytecne vlhko v garzonce pac nemam balkon na suseni, ale to je rada spis pro ty co maji stejny problem jako ja s mistem. a plneni predni.
Máme parní LG a super (ale jak říkala paní v obchodě, hodně programu není potřeba, stejně skončíte u 2-3 oblíbených).
Předtím jsme měli Gorenje Slim (tchýně si ji pořídila taky, aby nebyla pozadu- její chyba) a děs a hrůza. Už je pryč. Tchýni taky odešla, ale ona raději investovala do opraváře 😂🙈
Záleží jaké máš požadavky, ne všechny pračky třeba mají krátký program na hodinu, na kolik množství prádla, jakou chceš spotřebu a hlučnost a tak. 🙂
Mame Beko a velka spokojenost 🙂
Za mě jedině Miele!
Mám Brandt 10 let a stale pere bez poruchy, ale brzy z ni bude pracka jen na monterky ze stavby a novou planuji koupit LG parni, ma ji segra a je z ni nadsena😎
Také mám BEKO už pět let, poslední 3 roky peru skoro každý den. Ještě se neporouchala 🙂
Miele
Bosch - má je už v 15. roce praní a bez jediného problému.
@klaraaaaaaaaaaa zavisi, jakou mas na pracku pozadavky. Ja pred mesicem porizovala novou, po mesici mi odesla Zanusska. Vahala jsem mezi Bosch a Aeg a rozhodla jsem se pro Bosch a jsem za to rada. Staci pracka se zakladnimi programi, kde by sis mohla upravit pocet otacek, popr. rychlost prani. Ta moje Bosch ma i program na 15/30 min., coz je super jenom na rychle preprani. Dobre znacky jsou i Beko a Miele, ale to uz je malinko jina cenova kategorie. Navic se i pracky jako veskera technika posouvaji dal, takze podle mne radeji zainvestovat mene a po 10 letech koupit s novou technologii, nez treba prat 20 let v jedne znacce. Ale je to muj nazor.
Jeste jsem take zvazovala LG s parou, ale osobne si myslim, ze je to zbytecnost a reklamni tah. Navic, cim vice funkci, tim vetsi naroky na elektroniku, ktera drive odejde. A krome toho mam susicku, takze prani v pare povazuji pak za zbytecne. Ale je to ciste muj nazor
@ammmi parni LG mam taky a miluju ji,ma direct drive motor takze je krasne tichoucka a to je velka vyhoda!
Obnovím diskusi a poprosím o radu - rodičům odešla pračka, jsou dva, takže toho moc "nenaperou", chtějí "slimku" /mají malou koupelnu/, přední plnění, žádný složitý displej /nejlépe v češtině/ a nějakou méně hlučnou. Nyní měli Gorenje a to byl teda rachot... Cenově do 10 tisíc. Díky za VAše zkušenosti a tipy!
@plamenek
tiche pracky jsou ty s direct drive motorem,vim,ze to delaji LG ale ty nebudou do 10 tisic.
@zelenaesmolda Děkuji !
@plamenek
Nz,jako me proslo pod rukama za posledni roky dost pracek a ze zkusenosti vim,ze levna pracka fakt neni dobre reseni,dokaze cloveka nasrat pri kazdem prani.

Holky jakou pračku byste mi doporučily?? Je jedno jestli s horním nebo předním plněním. Děkuju za tipy.