Jaký máte názor na méně známé obchodní řetězce - JIP, NORMA?

matiseli
3. led 2024

Má někdo zkušenosti? Jak je to s poměrem kvalita vs cena VS známější supermarkety? Vyplatí se tam nakupovat? Mají nějaký věrnostní programy apod.?

JIP co jsem se díval má mnoho forem obchodů (něco jako Tesco, jak je Express, Supermarket, Hypermarket) - tak mě zajímá názor spíš na ty "větší" JIPy..
Díky moc

te_reza
3. led 2024

JIP se nejvíc vyplatí, když máš kartu pro podnikatele, je to levnější než pro běžného zákazníka. Sortiment tam je největší. Do normy chodím pro ptákoviny, ne pro jídlo. U nás je v normě třeba zelenina příšerná.

palja
3. led 2024

@matiseli my jsme začali chodit do JIPu, je tam velký výběr potravin, ale musíme vybírat, co koupíme, protože něco je dražší a něco levnější než v běžných obchodech. Kartu pro podnikatele nemáme.
Chodíme tam hlavně pro sushi, mají vždy čerstvé, pak i do té jídelny a do kavárny.
JIP Brno.
My jsme rádi, že něco takového máme poblíž, ale jak jsem psala, musí se vybrat, co se koupí, ale to asi všude v obchodech.

lencaa11
3. led 2024

@matiseli manžel pracoval v Jipu a že by to byl zázrak se říct nedá měl nějaké slevy ale nic extra ale třeba jogurty ,nebo ubrousky a sušenky sem tam se dalo nakoupit ve velkém ...

miryp
3. led 2024

Kdykoliv jsem vešla do Normy, měla jsem pocit, že je to řetězec, kam se sváží to, co se neprodalo jinde - celý obchod (a navštívila jsem různě po republice a všude stejné) vypadal ušmudlaně a potraviny nepůsobily čerstvě. JIP znám pouze ty malé prodejny a tam mě neuchvátil výběr sortimentu ani ceny.

ninive211
3. led 2024

Byli jsme v JIPu pouze jednou - velký JIP v Brně na Pražákové. Výběr sortimentu obrovský, i spousta neznámých zahraničních značek (NL, BE, AT...). Cenově jak co, něco se dalo dost výhodně, něco mi přišlo jak Globus (tedy drahé). Já už jsem zvyklá, že nakupuji všude vyloženě jen po akcích (snad s výjimkou pečiva), takže i zde jsme jeli jen to, co bylo v akcích. Takže "standarní ceny" nevím, nevnímala jsem, jestli byly vyšší, nižší či stejné co Od tchána máme půjčenou kartičku podnikatele, ale ty slevy jsou myslím jen někde. Celkově jsem z nákupu byla spokojená, ale je to tak jednou za čas, je to obrovaské a jak jsme tam byli poprvé, tak než jsme zjistili, kde co je, tak jsme tam byli pomalu 2 hodiny.