icon

Je agresivní čivava normální? Jak to řešit?

95newmommy2020
30. pro 2021

Ahojky holky, si říkám, ze by možná někdo věděl.
Moje mamá má papírovou čivavu-kluka. Je mu půl roku, a je to hroznej raťafák. Jí bere, ale jinak furt vrčí, a útočí ze zadu na kotníky. Po všech. Taky furt šťěká. Je to normální ? Dá se s tím něco dělat?

Strana
z3
camelinka
31. pro 2021

@zelenaesmolda s tim souhlasim a zrovna civava, nebo jezevcik, sou od plysaka snad uplne nejvzdalenejsi😅🤦

zelenaesmolda
31. pro 2021

@camelinka
ja tyhle male ometaky moc nemusim,mama rada velke psy,treba pitbuly.Jsou krasni,nejsou agresivni vuci lidem ale zaroven budi respekt.

camelinka
31. pro 2021

@zelenaesmolda To chapu, ja sem od mala na velky psy, babi mela novofundlandaka, barzoje, stryc mel ultramazla pitbula, a sem totalne ujeta na chrty😅🤦, ale bydleli sme v byte, takze sem si poridila gaucaky.
Oni to byvaji unafani ratafaci, nevyrovnani, ale mi psi zbytecne nikdy nestekali, jen me vzdycky chteli branit pred velkymi psy, takze nadskakovali a tvarili se "velce"😅, tak sem je proste privolala a hlidala a problem byl vyresen 🙃

zelenaesmolda
31. pro 2021

@camelinka
tak chrti jsou moji nejmene oblibeni.ale coj sem tak slysela tak jsou to taky gaucaci,treba barzojove.
Ja si casem poridim pita nebo neco takoveho ale az bude mala vetsi a bude schopna ho jit sama vyvencit.

natysnovec
31. pro 2021

Kamoska ma civavu(kluka) a to je hazl😤kouse,steka....ja tam k ni ani nejezdim(jen obcas) ale zavira ho ...

zelenaesmolda
31. pro 2021

@natysnovec
spis by mela resit jeho chovani,zavirat ho neni reseni

camelinka
31. pro 2021

@natysnovec Moje kamoska taky, jak nekdo zazvoni, tak steka jak debil, neposlechne, vycvik nula, vyjizdel mi po psech, ja bych ho nakopla, ze by letel pres cely obyvak😅🤦, na takovyhle nevychovany srace sem alergicka taky🤦
@zelenaesmolda Fakt? Ja zboznuju tu jejich eleganci, a gaucaci sou vsichni, oni sou na rychly kratky sprinty, zadny dlouhy prochazky, sef ted adoptoval chrta z Irska, taky uz sem kdysi mela tyhle myslenky, a to je pry tak vdecny pes☺️😍....ale ne, ne, ne, nemuzu ho ted mit😅🙈😅...
Pitici sou mazlove nejvetsi, kdyz sou z kvalitniho chovu, s vyrovnanou povahou a dobre vychovani☺️

zelenaesmolda
31. pro 2021

@camelinka
me se prave nelibi ani vzhledove,vychrtliny jedny :D
Pitici jsou skveli ale jak rikas,musi to byt kvalitni chov a mit vycvik.Ja co jsem zatim potkala pitbuly tak me s malou malem ulizali k smrti.

camelinka
31. pro 2021

@zelenaesmolda jj prave, sou to elegantni hubenouri😄😄. Ja su celkove hrozna, jak nekde vidim psa, tak se hned ptam, jestli ho muzu pohladit😅...coz mi pripomnelo tenhle obrazek😅

natysnovec
31. pro 2021

@camelinka jo tak to jsem chtela na napsat😅😅nechtela sem byt sprosta ....🤣🤣

natysnovec
31. pro 2021

@zelenaesmolda zkousely...Marne ..ma svoji palici🤣

zelenaesmolda
31. pro 2021

@camelinka
taky se k psum vrham,samozrejme se zeptam nejdriv.

camelinka
31. pro 2021

@natysnovec No me to proste vytaci a dycky ji rikam, ze za sousedy bych je nechtela, ten debil jeci a jeci, okrikne ho, jeci dal, dycky ho musi na chvili zavrit, misto toho, aby ho vychovala jinak...Skoda slov, no🤷

camelinka
31. pro 2021

@zelenaesmolda ja ted v tydnu potkala velkou danku, v klidku na volno kolem me prosla a kdyby majitel netelefonoval a necumel jak vejr, tak uz otravuju a mam ji kolem krku😅

natysnovec
31. pro 2021

@camelinka presneee😅😅

natysnovec
31. pro 2021

@camelinka ja sem rikala,ze toho psa jednou nakopnu a kdyby me vystattoval po detech tak se neznam 😅uz ji taky vystartoval po male. Ale dat ho jinak nechce ..

zelenaesmolda
31. pro 2021

@natysnovec
tak to je pak kravka,sorry ale neresit,ze mi pes vystartuje po diteti je vrchol debility.

natysnovec
31. pro 2021

@zelenaesmolda s tim ja nic neudelam...od te doby to teda uz neudel...

camelinka
31. pro 2021

@natysnovec Jak rikam, ve vztahu dite x pes, je potreba vychovavat oba...A kdyz mam nervozni civavu/jezevcika/pudla, tak je hlidam...a Satik mi malou chytl za prst, po nekolikatym upozorneni, at ho necha na pokoji, pes varoval, vrcel, nedala si rict, tak sem rikala, at za mnou nechodi, ze ji jeste pridam😅 a byl pokoj...
Je fakt, ze byl nervozni oddycky, treba Bonik je krizenec civava x maltezak (omyl v chovne stanici, kdy neuhlidali domaci maltku s papirovym civosem) a ten je sice taky "obranar", ale precitlively poslusny mazel, takovy nas tupounek 😄

natysnovec
31. pro 2021

@camelinka presne jak pises....100%souhlas....taky holkam rikam ze kdyz nase debby vrci at ji n3chaji bejt jinak at zamnou nechodí...😅😅
A to je to labrous-vlcak

camelinka
31. pro 2021

@95newmommy2020 Jeste me napadlo, ja uz si uplne nepamatuju, od jakyho veku sem kluky cvicila, protoze v tomhle veku, je to jeste stene, ktery zkousi, tak jestli to tahani nema jako hru?
Fakt uz si to nepamatuju, ale od tech jejich jehlicek sem mela ruky doskrabany fest.
Fakt takhle mlady pes vazne vyjizdi a je zly, nebo si jen hraje?
Je jasny, ze krotit se musi tak i tak, ale je rozdil, jestli uz je zkazeny, nebo zatim zkouma, co mu kdo dovoli...

camelinka
31. pro 2021

@natysnovec Jo, tak tafnuti od civavy je neco jinyho, nez od velkyho psa, to bych si tuplem rozmyslela, ho prudit😅👍

natysnovec
31. pro 2021

@camelinka 🤣🤣🤣🤣to je pravda...🤣🤣🤣

95newmommy2020
autor
31. pro 2021

@camelinka Hraje si taky, ale pak regulerne vyjíždí. Otocis se zády a jede. A fakt nesnáší malý děti, po nich startuje i na ulici. A štěká a štěká, někdy snad i preventivně. Naštěstí existuje vodítko, jinak bych asi všichni byli už pokousany.

camelinka
31. pro 2021

@95newmommy2020 Hmm, to je pekny hajzlik, tak s tim chce rozhodne neco delat, ikdyz se mi porad nechce verit, ze takovyhle mladoch uz je takhle vysazeny tedka...😯

95newmommy2020
autor
31. pro 2021

@camelinka Jojo, je docela i hravej. Ale pak se stačí otočit.

camelinka
31. pro 2021

@95newmommy2020 tak to chce byt rychly a durazny, capnout, vytahat, vratit ho na misto a opakovat, dokud nepochopi, ze takhle ne ...ale musel by to delat kazdy (krom deti), a kdyz to pochopi, tak chvalit, prehanet, delat divadlo, odmenit...ale jestli ho mama bude kazit dal, tak neudelate nikdo nic a ze psa vyroste dominantni pazgrivec a uz se bude tezko preucovat...

camelinka
31. pro 2021

@95newmommy2020 btw, ma nejaky misto vubec, nejaky svuj pelech?

lilian2111
31. pro 2021

@95newmommy2020 Ty blaho, no nejspíš už trochu zkaženej bude 😕 ale určitě se s tím dá ještě pracovat, je mladej.

95newmommy2020
autor
31. pro 2021

@camelinka Jojo to má. Docela si tam rad i přes den leha.

Strana
z3