Je čas na terapii při pocitech méněcennosti po porodu?
Ahoj holky, mám intimní dotaz. Jsem matka skoro pětiletého syna, od porodu se moje tělo dost změnilo. Makám na tom, ale je toho tolik, že výsledky jsou spíš pomalé, někde skoro žádné. Na pokles pánevního dna cvičím, na celulitidu a povolené svaly moc ne, mám práci dost v pohybu a pak mě vysílí kolotoč kolem syna. Bojuji s vnějšími hemoroidy,byla jsem i na odstraňování, ale i přes dodržování prevence je to trochu zpět.
Mám pupínky na pažích, zadku a když se oholim i v rozkroku. Na kožním řekli, že je to genetické a mám zkoušet, co mi zabere. Zkusila jsem snad vše, od chemie až po přírodní cestu i diety.
A teď k věci. Jsem se synem sama. Objektivně jsem na první pohled hezká, štíhlá, rozhodně vím, že se mužům líbím, ale stydím se pustit někoho blíž z důvodů výše.
Teď mám ctitele a vypadá to nadějně a navíc jsem fakt zamilovaná. Ale ještě nic nebylo, hrozně se bojím. Že se lekne, vycouvá....Vím, jak vypadá jeho bývalá manželka. Krásná ženská. A já bych nejradši všechno stopka. Mám strach, že se jí nevyrovnam a toho zklamání. Je čas na terapii? Nebo jste to měla některá podobně a překonala to? Moc děkuji.
Kazda zenska na sobe neco nesnasi, kazda 😉.
A poradnymu chlapovi, ktery neni macho, nesejde ani na pupinku, ani na celulitide.
Hlavni je neco udelat se sebevedomim, protoze jak se vidis sama, tak te uvidi i ostatni a bylo by skoda, kvuli sebepodcenovani, prijit o neco hezkyho 😉
Tohle je otázka sebevědomí, když je někdo šťastný a spokojený, tak líp vypadá, když líp vypadá, je šťastný a spokojený.
Chtělo by to zapracovat na svém sebevědomí, protože pokud si nevěříš a vnitřně to necítíš, nepomůže ti, ani kdybys byla miss world.
Chlapi jsou celkem shovívaví k různým ženským nedostatkům😉 Často so toho ani nevšimnou, když o tom pořád žena nemluví.
Chlapovi, ktery za něco stoji, jsou nejake pupinky nebo celulitida rozhodně úplně ukradená. A jestli by kvůli tomu ze sexu/vztahu vycouval, tak to byl blbeček, se kterým bys neměla vůbec ztrácet čas... Mela bys spis pracovat na svém sebevědomí.
Krom vyse uvedeneho - holit se v rozkroku je pro me utrpeni. Na zacatku sezony oholim plavkovou linii a zbytek nejak zkratim, at to neni uplny krovi. Kdyz to zacne byt kolem plavek moc videt, oholim znova pred dalsi navstevou koupaliste. Mymu chlapovi to nevadi a verim, ze ani jinym by to snad moc vadit nemuselo. Pro uprimnost dodam, ze je pravda, ze kdyz se vyjimecne svatecne (darkove) oholim komplet, radost mu to udela. Ale nevyzaduje to.
Chlap má v posteli úplně jiný starosti než kontrolovat celulitidu nebo pupínky.
Nedavno jsem si manželovi stezovala, ze mi zustalo po detech na bocich nekolik velkych strii, ze mi to hyzdi nohy bla bla... Chlap chvíli nechapave ziral a pak se zeptal, co to jsou strie 😁 Takze asi tak k ženským nedostatkům 👍
@jana_zofie a zkoušela jsi elektrický holící strojek? Je to mnohem komfortnější a opadnou takovéty "problémy" po běžném holení
Tyo... Tohle fakt neřeš. Dojdi si na nehty, ke kadeřnici, třeba i na kosmetiku a hned se budeš zase cítit líp. Pupínky a celulitidu fakt řešíme jen my ženy.
A ještě jedna věc: já když začnu řešit takovýhle blbosti, tak si řeknu co asi zrovna řeší jiní lidé. Někomu někdo třeba zrovna zemřel, někdo zjistil že má nevylecitelnou nemoc, někdo vyhořel a přišel o vše. Proč teda já řeším takovou chujovinu... 😁
Hele jestli mu není 20, tak asi ví, jak vypadají ženské po dětech.... A narovinu, až se ti dostane do kalhotek, budou ho zajímat úplně jiné věci.
Klidně si zajdi i na terapii, můžeš mít v sobě nějaký blok, který ti brání být happy.
Tak asi takhle, strie po dětech mám, po holení jsem celá pupinkata, jedno prso mám větší než druhé, kůži na břiše po těhotenství volnější. Teď jsem těhotná tak si myslím, že po dalším porodu to bude ještě horší. Vlasy mám řídké, to je geneticky. A manžel mi říká, že jsem krásná. A já si taky připadám celkem hezká. Ano jsou hezčí holky okolo, ale jak říkal manžel neměl by si s nimi co říct a to je pro něj důležitější než nějaký špek navíc.
Já jen k tomu holení - když se dole oholím, myslím třísla, je to šílený, naskáčou mi pupínky a za 2 dny to roste zas. Naučila jsem se už někdy v 17 si ty třísla trhat. Jedu poctivě pinzetou asi jednou za 3 - 4 týdny. Už v tom mám grif a mám to rychle hotový. Nesnesu, aby mi to lezlo z kalhotek / plavek. Zbytek zkrátím el. strojkem a úplně dole holím, tam problém nemám.
Nohy trhám epilátorem, ale na podpaží a třísla ho nedám. 🙈
Tak to jen k tomu holení. Po trhání pinzetou nemám ani tečku, pupínek, nic.
Ale ke zvýšení sebevědomí radu nemám, to bych sama potřebovala. Co se chlapa týče - ok. Ale co se cizích lidí týče, třeba skupina lidí čekající na autobus nebo kolegové z práce - tam tedy dost bojuji.
Na to môžem povedať len to čo mi povedal môj muž. Vôbec mu nevadia takéto "nedostatky", vadí mu iba keď to riešim a neverím si. Muži nevidia to, čo my. Vidia len to, že sa podceňujeme, zhadzujeme a neveríme si a to je to, čo je antisexy, nie nejaké strie či celulitída 😏
Nečetla jsem reakci výše, ale mně se po porodu hrozným způsobem rozjela keratoza - na pažích, stehnech, obličeji... nic nezabíralo, taky říkali, že je to genetické. Vyřešila to bezlepková dieta. Takže tam kde je chloupek, hromadí se keratin a způsobuje problémy - zjednodušeně řečeno.
Já jsem se o tom, že by se mohlo jednat o keratozu, dozvěděla někde v diskuzi na netu, když už jsem byla zoufalá, a té paní, co to psala, nikdy nepřestanu děkovat. Byla to moje záchrana.
V posteli se většinou celulitida, špeky nebo strije ztratí 🙂 hlavní nebýt jak prkno, to podle mých zkušeností chlap jako jediné řeší. Aby pod/nad/před sebou neměl leklou rybu. A k pupinkum - taky mi neponohlo vůbec nic, pupinky byly na pohled odpudivejsi nez ty chlupy. Začala jsem chodit na depilaci cukrovou pastou a pecka. Tři týdny jak mimino, pupinky žádné. Ale je to dražší záležitost no.
Ano, je čas na terapii. S problémem sebevědomí, sebehodnocení a důvěry v muže a jejich schopnost poznat opravdové hodnoty, ti může opravdu pomoct. Sama bys s tím bojovala možná navždy. A to by byla škoda, zasloužíš si jen to nejlepší a nepromarnit šanci na štěstí. Začni hledat teď, terapeuti jsou teď hodně vytížení a někdy se na ně dost dlouho čeká. Nenech se tím odradit a hledej někoho, kdo ti pomůže!
Kdyz sama pises, ze si hezka, stihla, tak se asi dokazes videt i z toho lepsiho uhlu pohledu 😉 Uprimne zadna katastrofa to nebude 🙂 takze bych to asi na terapii nevidela.
Jinak spousta z vas pise jak chlapi postavu neresi, ja bych rekla ze bohuzel resi. Ne ve smyslu ze by holku s nedokonalou postavou nechteli, ale resi mezi sebou a vidi. O tom jsem se presvedcila uz nekolikrat 😃
@lucie_1986 tak kdyz ženská bude mít na obličeji bradavici s chlupama, na břiše pneumatiku a obří nadpičník a nohy ixaky, tak to asi řešit budou 😅. Ale pupínky na pazich a normální celulitidu na zadku u jinak pěkné baby podle mě neresi

Píšeš,že objektivně jsi hezká,štíhlá.. Ver tomu,že chlapi nějakou celulitidu a pupínky neřeší😉