Je mi 24 a cítím se stará
Dobry den
Je mi 24 let a cítím se jak když je mi 40 prostě.
Snad i na to vypadam
Včera jsem si prohlížela fotky kde mi bylo 22 a říkala jsem si že jsem byla pěkná, a už nikdy taková nebudu ,,
Vím že člověk starne , a nebude vypadat furt stejne ale přece jen to jsou dva roky
A co se změnilo ?
Jsem mama , nikam nechodím , už ani necvicim, s pritelem spolu nespime skoro spolu nejsme , nemam cas na sebe ,,nectu si treba , vecer jsem rada ze kouknu na neco a jdu spat
A citim se proste ze muj zivot skončil ( hlavně tim že mam dite ) uz to nebude stejne .. nikdy
Tak nejak mi prijde ze uz nic nema cenu ,, nevidim v nicem smysl
Nevim jestli mi pomuze kdyz zacnu zase cvicit cist si atd
Jestli se budu citit lepe ,
Jasne ze necekam ze budu mlada naporad ale je mi 24 a ja se tim proste na nic, stara , a nic me nebavi
Taky jsem měla jednu dobu takové stavy, a pomohlo mi prostě namalovat se, pěkně se učesat ikdyž jdu jen s malou na procházku, číst si knížku když spí, zásadně uklízet jen když je malá vzhůru, když spí tak odpočívám a dělám svoje koníčky (čtení, mrknu na nějaký seriál atd...začala jsem šít oblečení, pracuju při mateřské jako projektant - to mi taky moc pomohlo, že jsem začala dělat i něco jiného než prát a uklízet a starat se o malou), a když už se cítím že je toho na mě moc, poprosím manžela o hodinu volna, kdy si fakt vezme malou a jdou spolu třeba ven 😉 Nebojte se, dá se to zvládnout
Neříkám, že mám všechny dny zalité sluncem, a že jsem permanentně šťastná, ale o moc se to zlepšilo.
Nedokážu posoudit, jestli je tohle začínající deprese nebo ne, ale na mě to působí jako autorčina lenost a jistá pohodlnost, svalovat svoje problémy na druhé. Někdy člověk potřebuje kopanec do zadku, aby se probral, takže i ty ostřejší příspěvky můžou být přínosné. I když mezi námi, napsat někdo něco ostřejšího mě, tak budu naštvaná a bude mě to mrzet, ale až by mě moje uraženost přešla, musela bych si říct, zda-li má dotyčný pravdu nebo ne.
Ano, nikdo nemládne, každý den jsme starší a starší, ale to není důvod začít vybírat rakev.
Tak pokud chceš vypadat skvěle i v 40, musíš o sebe pečovat už teď, pravidelně se starat o pleť. Cvičit, zdravě jíst, i když je mateřství náročné, tak holt budeš muset zařadit nějaký pohyb. Cvičit se dá i doma. Pokud si připadáš na 40, je to tím, že ti zůstala kg po porodu?? Jestli se cítíš tak nějak bez energie tak za to může i nevyvážená strava a nedostatek vitamínů.
Jasně, že nikdy nic nebude jako dřív, ale opravdu to neznamená, že budeš vyměňovat plínky na vždy.
Já osobně nemám ráda, když někdo fňuká nad tím, že život s dítětem skončil. Aktivně se dá žít i s dítětem, ale je to jiné než předtím. Kdyby jsi naříkala v 16, tak to pochopím. Situace kolem covidu nikomu nepřidá.
Prosím nesvaluj svůj stav na dítě.
Ted jsem se urazila.....je mi 40 a citim se na 24. Nejsem stara. A to mam 2 deti a prace nad hlavu.
@nnikola24 Mě je o 20let víc než tobě a stará se necítím.. Ty jsi mladá, ať se cítíš jakkoli a není důvod aby jsi nevypadala tak jako před dvěma lety, dítě není důvod vypadat špatně.. Je to jen v hlavě, cvičit můžeš doma, jist zdravě atd.. A dělej to pro sebe, ne proto co si myslí ostatní.
Čím jsem starší, tím se cítím mladší. 😀 ale samozřejmě v obličeji je stárnutí vidět, čas nezastavis. 🙂 nicméně mám teď dvě děti: 15m a týden. A taky si připadám, že je konec života někdy. Ale není - jakmile děti povyrostou, hned bude víc času zase se vrátit ke všemu, co jsi dělala před. A kór u tebe - ty jsi super mladá. 🙂 Mě je o 11 let víc. 😀

Tady si některé pletou "depku" a depresi... Depku má občas asi každý, já si prošla na začátku těhotenství i po porodu lehčí depresi, fakt nic pěkného, opravdu by mi v té době nepomohlo nalakovat si nehty 🙄... A to jsem dítě moc chtěla, to s tím nemá nic společného... Ani zakladatelka nemůže za to, že někdo nemůže mít děti nebo se snaží x let... Tady fakt hledat trochu pochopení...