icon

Je předjíždění pomalu jedoucího vozidla pokutováno?

22. črc 2025

Holky strašně se stydím a potřebuju se vypsat. Řídím už dlouho a snažím se být dobrá řidička - pasivní a rozvážná. Ale dneska jsem udělala pro mě neomluvitelnou botu až je mi z toho špatně.
Jela jsem ve špičku směrem k okresnímu městu, přede mnou SUV, za mnou kamiony. Mám malé auto, takže jsem za sebe téměř neviděla. Když jsme projížděli kolem autobusové zastávky, řidič SUV přede mnou vyhodil blinkr a začal na ni zajíždět. Myslela jsem, že prostě chtěl zastavit, tak jsem ho chtěla objet. Jenže když jsem kousek vyjela, začali houkat policajti. On je viděl už z dálky, proto jel na tu zastávku a já kráva jsem ho začala předjíždět.🤦🏻‍♀️ Jenže já jsem přes ty kamiony to blikající auto neviděla. Když jsem je uslyšela, tak jsem samozřejmě hned zajela ke kraji a nechala je projet. Ale cítila jsem fakt hrozně a řidič SUV na mě ještě ukázal prostředníček. No ani se nedivím. Připadám si jak největší debil, že jsem bránila průjezdu IZS. Myslíte, že mi přijde nějaká pokuta? Je to velký průšvih?

jaja01k
22. črc 2025

@anonym_autor Přesně tohle se mi taky jednou stalo. Takže chápu, že tě to rozhodilo, já si taky tenkrát připadala jako totální pako.

autor
22. črc 2025
@jaja01k

@anonym_autor Přesně tohle se mi taky jednou stalo. Takže chápu, že tě to rozhodilo, já si taky tenkrát připadala jako totální pako.

@jaja01k No já si právě říkám, že kdybych to viděla u někoho jiného, tak bych si klepala na čelo. Hrozně mě to štve.🤦🏻‍♀️

barumrallyebum
22. črc 2025

Jsme jen lidi, stane se. Spis by se mel stydet gantleman co na tebe ukazal prostrednicek.

autor
22. črc 2025
@barumrallyebum

Jsme jen lidi, stane se. Spis by se mel stydet gantleman co na tebe ukazal prostrednicek.

@barumrallyebum Děkuju za podporu.😊

cilkat
22. črc 2025

Řidič SUV si svůj prostředníček může strčit třeba na svůj volant. Dyť jsi ani žádnou chybu neudělala - ve chvíli, kdy jsi viděla, tak jsi uhnula! Každý občas zazmatkuje, nebo nevidí, nebo situaci nevyhodnotí...
Najela jsem takle do místa, kde proti mě byla zácpa, i když jsem slyšela houkačky. Ale bylo to v místě, kde mohla být buď přede mnou, nebo za mnou a vidět nebylo. Stála kvůli mě dobrých 20 vteřin na místě, než se mi podařilo vyjet na chodník tak, aby se protáhla kolem... A řidič sanitky jen v klidu ukazoval, kolik mám místa k lampě a že ještě kus... Nikdo neřekl ani popel ani se blbě nešklebil... teda asi až na mě, která byla zpocená až... eee.. kdoví kde. že.

autor
22. črc 2025
@cilkat

Řidič SUV si svůj prostředníček může strčit třeba na svůj volant. Dyť jsi ani žádnou chybu neudělala - ve chvíli, kdy jsi viděla, tak jsi uhnula! Každý občas zazmatkuje, nebo nevidí, nebo situaci nevyhodnotí...
Najela jsem takle do místa, kde proti mě byla zácpa, i když jsem slyšela houkačky. Ale bylo to v místě, kde mohla být buď přede mnou, nebo za mnou a vidět nebylo. Stála kvůli mě dobrých 20 vteřin na místě, než se mi podařilo vyjet na chodník tak, aby se protáhla kolem... A řidič sanitky jen v klidu ukazoval, kolik mám místa k lampě a že ještě kus... Nikdo neřekl ani popel ani se blbě nešklebil... teda asi až na mě, která byla zpocená až... eee.. kdoví kde. že.

@cilkat Jejda, no tak to musela být nepříjemná situace, ale je fajn, že všichni zachovali klid. Děkuju za sdílení.🙂Já mám teď ještě kromě blbého pocitu nerva z toho, že mě mají policajti na kameře a přijde mi pokuta.

barulina
22. črc 2025

@anonym_autor ne nepřijde ti pokuta, kdybychom měli dávat pokutu každému, kdo okamžitě neuhne, neděláme nic jiného. Nehledě na to, že sice přednost při vrz máme, ale musíme i my přemýšlet a dávat pozor na situaci

autor
22. črc 2025
@barulina

@anonym_autor ne nepřijde ti pokuta, kdybychom měli dávat pokutu každému, kdo okamžitě neuhne, neděláme nic jiného. Nehledě na to, že sice přednost při vrz máme, ale musíme i my přemýšlet a dávat pozor na situaci

@barulina Děkuji za uklidnění. Jenom nevím, proč se z nějakého důvodu změnil název dotazu. Původní zněl - Řidičská chyba, stydím se. Ten pocit, že jsem na silnici udělala blbost mě štve víc, než ta případná pokuta.

katule1990
22. črc 2025

Bud uplne v klidu, kazdy obcas zazmatkuje nebo udela chybu, jsme jen lidi. Nebud na sebe tak prisna, nestala se zadna tragedie, nikomu se nic nestalo. Manzelovi se stalo neco podobneho. Syn rad v aute pousti majaky z Albi tuzky a kdyz jeli skutecny, tak to nejdriv prehledl a to je sam policajt 😁. A zadna pokuta ti urcite neprijde. A toho neomylnyho frajera s prostrednickem bych uz tuplem neresila.

autor
23. črc 2025
@katule1990

Bud uplne v klidu, kazdy obcas zazmatkuje nebo udela chybu, jsme jen lidi. Nebud na sebe tak prisna, nestala se zadna tragedie, nikomu se nic nestalo. Manzelovi se stalo neco podobneho. Syn rad v aute pousti majaky z Albi tuzky a kdyz jeli skutecny, tak to nejdriv prehledl a to je sam policajt 😁. A zadna pokuta ti urcite neprijde. A toho neomylnyho frajera s prostrednickem bych uz tuplem neresila.

@katule1990 Moc děkuju. Je fajn, že si tu člověk může přečíst podobné historky.😊

barulina
23. črc 2025
@anonym_autor

@barulina Děkuji za uklidnění. Jenom nevím, proč se z nějakého důvodu změnil název dotazu. Původní zněl - Řidičská chyba, stydím se. Ten pocit, že jsem na silnici udělala blbost mě štve víc, než ta případná pokuta.

@anonym_autor a kdo tu chybu někdy neudělal? Buď v klidu, Nikolu se nic nestalo, nic se nepoškodilo.