icon

Je tady někdo, kdo spokojený s tím, jak vláda řeší covid?

19. led 2021

Zdravím dámy, současná covidova doba mě velmi trápí a nemůžu se dočkat až se konečně otevřou školy a já se zbavím dětich a až si budu moct konečně vyrazít na nákupy a konečně odložit roušky. Udělalo se mi úplně nevolno, po včerejší tiskové konferenci. Nechápu proč tady máme tak tvrdě opatření, vždyť covid muže zabít jen staré a nemocné, tak nechápu proč kvůli takové skupině tak trpíme. Dnes mě ale šokovala kamarádka, která byla nadšená že vláda hned nezačala rozvolnovat. Myslela jsem si že to tak můžou vnímat jen debilové. Přitom kamarádka je vzdělaná, má dvě děti a prý i jím víc vyhovuje online výuká.

Strana
z2
gramar
19. led 2021

Tak ty jsi jasná jak hvězda při zatmění... 😂

letalnica
19. led 2021

Teda já bych nerada zabředla do diskuse na toto téma, které rozděluje národ, ale jen tak mimochodem, ve Francii je nyní tvrdý lockdown a zákaz vycházení od 18. hodiny. Za to ovšem určitě taky může Babiš...

priefi
19. led 2021

Než někoho označíš za debila, přečti si znovu, co jsi napsala a pak se bez podívat do zrcadla... Jednoho tam uvidíš

veronikav31
19. led 2021

Nechtěla jsem reagovat,ale přesto budu.rekla bych,že covid zabíjí napříč všemi generacemi.patrim tak trochu do skupiny,pro které to může být horší-ne věkem (40),ale astmatem,mám nižší kapacitu plic,ale to už roky.ano, vím,že můžu skončit v nemocnici,ale nepřipouštím si to,užívám si děti,nákupy když to jde, kamarádky.nesedim doma a nelituji se,že bych taky mohla skončit na přístrojích(dokud to nebude nutné,tak se očkovat nenechám).vic se bojím rakoviny ve všech podobách(máme ji v rodině).hodne lidí se bojí preventivních prohlídek,nikam nechodí, trepou se doma co by kdyby.covid tu bude ať se nám to líbí nebo ne.horsi to bude až se vše rozvolní, sociální kontakt dětem a starším lidem nejde nahradit,skončí s psychickými problémy.defakto jsme v nouzovém stavu a omezeních rok.kdo dětem nahradí rok ve škole?ať se rodiče snaží sebevíc rozdíly budou viditelný.to je můj názor, samozřejmě že někdo bude mít jiný

ploutvicka59
19. led 2021

Jestli se fakt tak nudíš a máš pocit,že to může zabít jen staré lidi...Zvedni prdel co ti sedí na mozku a jdi se podívat na ,,covidacke"oddělení..A nebo nee...ještě ,,lepší" bez provádět testy😉Bez všech moznych ochranných pomůcek 🤦‍♀️
Ty vole...Tohle mě dokáže vždycky tak vytočit 🤬
Každého opatření se*e....Ale co se dělat? Jít protestovat a přidelavat těm,kteří to vlastně táhnou od března,práci?!?
Nakupovat,nakupovat,nakupovat....
Uffff....Musím končit,jinak bych byla fakt vulgární

lovemusicsun
19. led 2021

Tohle je celkem síla.. Nemám slov k vyjádření téhle slečny nebo paní a je mi z toho trochu špatně, když si představím, jakou úctu má ke stáří a vlastní rodině.
Osobně k jednotlivým opatřením mám různé názory, některá nechápu, s některými souhlasím. Každopádně mám málo informací na to, abych si udělala ucelený názor (některé jsou nedostupné, některé jsem nevyhledávala), tak to mohu hodnotit jen laicky. Přála bych si, aby to všechno pominulo a věci byly jako dřív. Ale to neznamená, že budu nadávat na vládu, že za to všechno může. Více mě znepokojuje to zadlužování a rozdávání peněz na všechny strany než to, že nemůžu do divadla.

veronikav31
19. led 2021

@lovemusicsun svým způsobem i to divadlo k tomu patří.neztotoznuji se se slovy co byly v prvotním příspěvku použity.ale když nebudou divadla fungovat,stejně jako restaurace,obchody,nebudou do státního rozpočtu přitékat peníze,když nebudou peníze tak se stát víc zadluží, protože čím déle bude zavřeno tím déle se budou čerpat peníze k různým dotacnim programům,na které někteří ani nedosáhnou,ci-li skončí a tudíž i někteří zaměstnanci skončí na pracáku-budou dostávat podporu-dalsi peníze od státu.bohuzel to tak je.firmy nebudou mít práci, spoustu lidí skončí na pracáku-budou dostávat podporu-dalsi peníze...vše se vším souvisí.logdown ano,ale nesmí to trvat další rok

rezusesmichy
19. led 2021

@te_reza jenže ohrožena skupina není jen o starých a nemocných lidech, jak všichni předpokládají. Ale jsou to i lidé, kteří normálně pracuji jen mají prostě smůlu že jsou chronicky nemocní. Takže je chránit jediné tak, že je nenecháme pracovat,ale v tom případě ani jejich partneři by nemohli pracovat, aby "to" nedotahli domu... A jejich děti by nemohly chodit do školy že stejného důvodu. Takže nakonec zjistíš, že ohrožena je skoro polovina ekonomický činných lidi. To by asi nebylo řešení.

lovemusicsun
20. led 2021

@veronikav31 Já s Tebou souhlasím, je mi jasné, že to má další důsledky. Já jsem tím spíš chtěla říct, že mě trápí ten dlouhodobý aspekt zadlužování před tím krátkodobým odepřením potěšení typu “nemůžu do obchodu nebo nemůžu do divadla”.

geonisa
10. únor 2021

Já taky nejsem nadšena z různých opatření . Ale dodržovali jsme je od začátku . I přes tady ty pravidla a různé opatření . Jsme covid chytli . Bohužel , to i někoho u nás doma zabilo . Někdo má lehký průběh a pak celou situaci strašně zveličuje . Chápu i ty lidi co to zveličují . Mysli si , že všichni jsou proti nim a jsou to chudáci . Ale pravda je jinde . Taky jsem unavená a neskutečné nasraná . Jako jediná jsem to doma nedostala . Starala jsem se o 4 těžce nemocné dospělé a dítě k tomu ještě těhotná . Pro klid všech a nedostatku místností jsem byla cely dny s rouškou i na spaní . Je pravda , že jsem se tak moc snažila . Všechno dodržovat . Že já jsem to nedostala . Mohla jsem se o všechny postarat . Ale taky jsem byla doma zavřena 3 týdny . Ke konci se mi už chtělo , brečet když doktorka řekla , že když manžel stále kašle muže být infekční . Ale píše se přeci o lidech co kašlou několik měsíců , tak to jsou furt infekční ?? Nerozumím tomu . Opatření jsou věc jedna . Nevím zda všechna rozumná . Jediný co mě trápí tak to , že člověk má internet plný nesmyslných informaci o covid .

Strana
z2