Do ozdravovny s dětmi v době covidu. Jely byste?

dagikk
2. bře 2021

Ahoj holky,

jely byste do ozdravovny v této covidové době..? Mám za pár dní nastupovat poprvé s holkama do lázní a váhám, jestli tam jet anebo ne. Byla jsem rozhodnutá, že pojedeme, a tento týden jak pozavírali školy, školky, musí se venku při dvou lidech nosit roušky,respirátory...no normálně váhám. Jedna mamina co tam měla jet se mnou ve stejném termínu, tak to zrušila - a já teďka váhám taky ... děti tam budou společně atd. - co vy na to, jely byste..? Dětem tam testy na covid nedělají, jen doprovod musí mít negat. test... Děkuji všem

klokanka31
2. bře 2021

@dagikk Jestli dobře chápu, tak řešíš jestli tam jet s holkama, nebo je tam nechat samotné?

korin
2. bře 2021

A na jak dlouho byste jely? Bude za vámi někdo jezdit? Pokud ne, tak bych to asi riskla, že covid prodělám v lázních...

dagikk
autor
2. bře 2021

Jela bych s nima, mladší jsou teprve 2 roky, a návštěvy jsou zakázané, je to tak na 4-5 týdnů.. Tak zvažuji, jestli risknout chycení covidu a být na čerstvém vzduchu, anebo zůstat doma....

dagikk
autor
2. bře 2021

Vím, že se to dá chytnout všude, ale tam bude ta koncentrace dětí a mamin větší a netestují je, tak váhám no...

romesak
2. bře 2021

@dagikk asi bych jela ono nechat dvou léte dítko samotné asi nic moc.

martt
2. bře 2021

@dagikk Asi by záleželo z jakého zdravotního důvodu bych s dětmi jela . Máš nějaké informace od ozdravny jaké tam mají opatření? Možná bych se rozhodovala i podle toho .

klokanka31
2. bře 2021

@dagikk Nikdy bych nenechala jet samotné dítě, a už vůbec ne dvouleté.

korin
2. bře 2021

Chápu to tak, že se paní rozhoduje, jestli tam děti vůbec pojedou a že každopádně bude celou dobu s nimi.

andelka
2. bře 2021

Děti do 6 let nejezdí bez doprovodu.
Chápu dotaz tak,že buď pojedou všichni nebo nikdo.
Já bych asi jela. Procedury, režim, jídlo, všechno budou mít nějak poresene. A dost času lze trávit venku. Což já z města jsem vždycky ocenila. A to,že nemusím měsíc vařit.
Byla jsem s dětmi v ozdravovně dvakrát. Akorát že už před pár lety. No ale zas jsme tam měli střevní chřipku. Takže ke konci pobytu to bylo též veselé.

izz76
2. bře 2021

Já to chápu tak, že zakladatelka neřeší jestli má poslat děti samotné, nebo jet s nima, řeší jestli tam vůbec mají jet.. Já osobně bych jela, v téhle blbé době aspoň nějaký program a nakazit se může člověk kdekoli, stačí jít na hřiště s detma, tam je v dnešních dnech narvano..

marcicek84
2. bře 2021

@dagikk v tech laznich bude nutna vsude rouska i na cerstvem vzduchu,sjedou se tam lidi z ruznych koutu,ja bych nejela,hlavne pokud nejsou ty maminky testovane...v cwm je ten pobyt ozdravny,kdyz tam bude nutne mit rousku nebo respirator?Za me pokud jeste treba jedete s dychacimi problemy bych to zavrhla uplne,lecebny efekt by byl dost snizeny...

klovalka
2. bře 2021

zaleží na důvodu léčby, ale kamarádka si takto v létě z lázenského pobytu s dětmi covid přivezla..

emamaira
2. bře 2021

Byli jsme loni v létě, omezení byly přísnější než jinde, ale covid tam nebyl. Teď bych se bala a zkusila přesunout termín na později.

ruzova_pastelka
2. bře 2021

Já bych jela, ale nakažení považuji za hodně pravděpodobné. Já si z ozdravovny jako malá přivezla spálu.

zuzkasim
2. bře 2021

Já v ozdravovně onemocněla angínou🙂 Ale celkově, nyní jsou hygiena a opatření dost přísné, jela bych. Teoreticky byste teď měli sedět doma na zadku, procházky pouze na katastru obce (nevím, v jak velké žijete). Můžete z toho všeho vypadnout, až tak moc se nestarat o nová opatření, nemusíš vařit, budete mít postaráno o program, navíc to může dětem zdravotně dost prospět. Teď se opravdu vše dost hlídá, nijak přehnaně bych se nebála. Naopak, myslím, že vám tam všem 3 bude dobře.

veruuu_kubesovic
2. bře 2021

@dagikk
já bych nejela...přesně z tohoto důvodu jsem rušila lázně v listopadu, měli jsme termín, ale jet 500km daleko, že bychom si je s dcerou nijak neužily mě teda utvrdilo v tom, že jet do lázní za každou cenu v době covidu nemám zapotřebí...natož má dcera s cukrovkou...

janinasm
2. bře 2021

@dagikk nejela bych

malinkaelinka
3. bře 2021

Já bych jela okamžitě, rovnou bych si po navratu zabookovala termín na antigenni testy, abych to případně nenaprskala na někoho z rodiny.