Je tu někdo, kdo se léčí s diagnózou deprese?
4 rokem bojuju s touto nemocí, kterou mi vyvolal porod a změna hormonu otevřela 13 komnatu..... Najde se tu nějaká mamina co má diagnostikovanou depresi ??? a nestydí se za to ???? ráda bych si s někým popovídala
Ahoj holky, tak já se k vám taky přidávám a jsem ráda, že v tom nejsem sama, i když to nikomu nepřeju. Také trpím úzkostmi a strachem ze všech nemocí. Zatím beru jen nějaké přírodní prášky na nervy a v září jsem objednaná k psycholožce, která dělá i kineziologii, tak doufám, že mi pomůže. Teď by jsme chtěli s přítelem miminko, tak doufám, že se nám zadaří a že to zvládnu i když někdy mám z toho strach. Doma mám už 7 letou holčičku z předešlého vztahu. U nás v rodině na tuto nemoc trpí i brácha, takže občas si o tom oba promluvíme a je jediný, kdo ví jak se cítím a jaké to je, když člověka přepadne úzkost a ataka....
@misutka007 Mě přešla chuť na sex po prvním dítěti (má už skoro 7 roků), a vlastně se mi nevrátila do dnes. AD beru teprve cca přes rok, tak to asi nebude tím. Naopak, ten sex sem tam teď už zvládnu, ale o vrácení chuti bych teda nemluvila, no...
@misutka007 ztrata chuti na sex je i v pribalovem letaku,ze je to jeden z nezadoucich ucinku.
Ja to mam naopak,jak pise @misimisi ,po AD je mi lip,jsem ve vetsi pohode,tak i chut na sex je vetsi. Protoze jak se rika:zena ma chut na sex,kdyz je v pohode a chlap je v pohode,kdyz ma sex. A to je svata pravda.
Jinak AD beru asi mesic a citim se o 100% lip,jsem blba,ze jsem se tomu tak branila atrapila sama sebe.
@eimmy beru Eliceu. 10 mg. A fakt se citim daleko lip. Zkousela jsem prirodni preparaty a to nemelo moc velky efekt. AD jsem mela predepsane uz pul roku,ale furt jsem se zdrahala je nasadit a nejak to prekonavala. Ale v cervnu mi diagnostikovali rak.kuze a to byla posledni kapka. Bez AD bych asi nefungovala.
@misimisi tak děkuji.Já v minulosti brala Elyceu ale jen pár měsíců, měla jsem pocit, že mi nepomáhá a nyní v těhotenství mám nepříjemné pocity, bolesti hlavy, pořád myslím na to, že proč se nemůžu radovat z těhu a myslím jen na sebe, jsen hned unavená, přecitivěla na hluk,... Následně se někdy citím jako kdybych měla až moc energie, 22.12. jsem se objednala poprvé v životě k psychologovi. Bojím se, abych svými stavy neublížila nenarozenému miminku.
@sarus87 Jsem ve 3. trimestru a od 15. týdne antidepresiva neberu. Můj psychiatr ale říkal, že kdybych měla úzkosti nebo deprese mám léky brát pořád, na miminko to nemá tak veliký vliv. Říkal, že měl v péči těhotnou, která brala vysoké dávky Cipralexu celé těhotenství a narodilo se jí zdravé miminko. Jen je dobré dát pozor nebo upozornit při UZ lékaře na braní antidepresiv - může to způsobovat srdeční vady plodu... Já měla deprese z toho, že nemohu otěhotnět, nějak jsem se s tím nemohla vyrovnat. Navíc po IVF jsem měla rozhozené hormony a možná i to způsobilo deprese... No a po porodu se podle psychiatra nesmí kojit při braní antidepresiv, tohle byla pro mě motivace, abych zkusila přestat brát léky. Jen je dobré vychytat období, kdy se tolik netřídá počasí a je sluníčko.
@sarus87 Nyní se cítím dobře. Paradoxně mám občas náběh na úzkosti když sedím na WC a musím tlačit bobek, mám strach, že vytlačím i miminko. Sice to je kravina, nic takového nehrozí, ale prostě mám fakt strach z potratu... Než jsem otěhotněla, pomohl mi psychiatr s AD, protože už jsem neměla jen úzkosti, ale i deprese - přemýšlela jsem nad sebevraždou. Pak psychlog, ten mě naučil relaxovat a vypnout. Odbourat vnitřní napětí, které provází úzkosti... Někteří gynekologové by řekli, že úzkosti v těhotenství jsou normální - hlavně v prvním trimestru a pak v posledním, je to nová situace pro tělo, výkyv hormonů, ale je to hlavně na tobě co jsi ochotná ještě snášet a jak dlouho. (Jinak jsem byla před tím u jiného psychologa, který si se mnou povídal o dětství a rodičích. Mě osobně to bylo fakt k ničemu, potřebovala jsem pracovat na vnitřním napětí, které vycházelo z frustrace a bezdětnosti.)
Nechce nekdo odkoupit citalopram? Doktorka mi zmenila leky a jeste mi nejake baleni zbyly.... 😉
@kytka12 Asi pozdě, ale vidím tvůj komentář až teď... Mně AD pomohly v těhotenství, i po porodu jsem neměla již žádné problémy, jen primářka na novorozeneckém se přimluvila, aby jsem s nima nekojila, naše dětská MUDr. byla taky toho názoru, tak dávám malé od narození UM. Má to své výhody 😉 Moje první dcera měla velmi nízkou porodní váhu, byla uplakanější, je taková hyperaktivnější - nebo jak to říci, nebrala jsem tenkrát nic, všechny příznaky jsem připisovala těhotenství. Mladší je klidná, porodní váhu měla super, je takový malý andílek, ale těžko posoudit, jestli to spolu souvisí...
Ahojda, také mam dg. deprese a syyndrom vyhoření prodělaný.. Měla jsem dvě práce a k tomu jsem studovala VOŚ a VŠ. ´Doma taky klid nebyl.. Ale tu to rozebírat nechci.. Léčím se už 7.rokem. Jak psycholog, tak psychiatr.. Pořád se z toho dostávám.. Nicméně jsme v 7mes. odstátnicovali a ted jsem doma s prckem 🙂
Já mám 9 let úzkostně depresivní poruchu... brala jsem antidepresiva, když se stav zlepšil, tak jsem vysazovala, ale bohužel se to zatím vždy vrátilo, takhle to bylo 2x a potřetí mi právě dr. řekla, že už budu brát asi navždy.. jenže loni jsem za ní zašla, že budu mít svatbu a chci mít mimčo, tak co s tím, dohodly jsem se, že bude lepší, když nebudu brát nic. Takže jsem asi půl roku snižovala dávky až do úplného vysazení a doufala, že otěhotním hned.. no samozřejmě se to nestalo a já na sobě cítím, že to není v pohodě, už jsem myslela, jak touto dobou budu doma (v práci s největší pravděpodobností nebudu moct zůstat).. možná i proto mě to v té práci s*re každým dnem víc a víc...
@pajushak mám trochu podobný problém jako ty... brala jsem léky na skrytou depresi, pomohly,zabraly, chtěli jsme mimčo,tak jsme postupně vysadili. Po roce dítě nikde, ivf, stimulace v pohodě,nevyšlo to, druhý pokus potrat dvou,třetí pokus syndrom mizejícího dvojčete,píchání agolutinu,nervy víš kde a nemoc se začala vracet. Úzkost,pláč,křik,vztek,bušení srdce a do toho jsem pořád zvracela. Ustála jsem to pomocí psychiatričky a bylinek,podržela měca necpala do mě hned léky. Ted jsem dobrá,jen hrozí po porodu ta poporodní, tak mě stále budou hlídat. Drž se!
Jinak brala jsem Asentru, což údajně zas tak nevadí. Blbý je, že ta moje dr. je teď sama na mateřské, je tam místo ní mladej doktor a ten se podíval do knihy a řekl mi, že mi nedoporučuje, abych začínala AD zase brát...
@salenas Díky. My se snažíme zatím jen dva měsíce, takže zatím z toho samotnýho těhotnění úplně ve stresu nejsem, zatím to není tak dlouho. Jinak máme tohle v rodině, mamka se léčí s tím samým co já. Když jsem byla v práci na neschopence a pak jsem se vrátila, tak mě nikdo nechápal, poslouchala jsem řeči typu: "Seš mladá na to, abys měla psychický problémy! A z čeho to, prosím tě, máš? Nemáš důvod!"
Poradi mi někdo?Kolik mesicne stoji AD? A muze mi neco predepsat i obvodní lékař?
Dekuji holky za odpoved a pribera se po nich?Nevim jestli zajit za obvodnou a nebo se to jeste mam nejak snazit zvladnout sama.Asi to chvili trva nez nabehne účinek ze jo?

Ahojky můžu se taky přidat? Hledám pomoc, radu nebo jen ujištění, ze bude líp. Trpím úzkostmi a panickou poruchou. Před osmi lety mě to složilo poprvé a brala jsem AD. Postupně jsem je vysadila a dala se nějak dokupy. Našla jsem si fajn chlapa a snažili jsme se delší dobu o miminko. Sice jsem cítila že nejsem stoprocentně v pohodě ale nechtelo se mi zpět k AD kvůli pripadnemu těhotenství. Pak se nám to povedlo ale strach me provázek celých 8 měsíců. Nevím co se po porodu zvrtlo ale nastalo mi peklo. Zabraly až zase AD. Už je beru přes rok a zase uvažuju jestli mi bych to bez nich nezvladla? Vím ze to mám probrat s doktorkou ale neumím ji říct všechno. Chci se zeptat jestli mate některá zkušenosti se ztrátou zájmu o sex vinou AD? Je to možné? Dá se to řešit? Diky