Těhotenské deprese. Jaké máte zkušenosti?

kaciobst
16. kvě 2020

Zdravím všechny, mám kamarádku, která si prochází těhotenskou depresí sama si přiznala problém, ale nechce to zatím řešit přes psychologa. Ráda by znala Vaše příběhy a zkušenosti třeba jí to trochu pomůže.. a ještě by jí zajímalo zda je tu někdo kdo prodělal těhotenskou depresi, ale po porodu se to ještě zhoršilo a následovala poporodní deprese?? Moc děkuji za zkušenosti.

anguly
16. kvě 2020

Ve druhém těhotenství jsem měla depresi. Je teda pravda, že už před těhotenstvím jsem měla těžké období a špatně jsem se srovnávala s úmrtím v rodině. Nechtěla jsem to taky řešit přes psychologa a celé těhotenství stálo za prd. A domnívám se, že můj špatný psychický stav vyústil ve velmi vážné zdravotní komplikace (doktoři mi pak zpětně gratulovali, že jsme to oba přežili)... Ale zase po těch zdravotních komplikacích mám pocit, že jsem se konečně "probrala" a začala jsem mít ráda život se vším všudy.
Teď čekám třetí dítě. Neplánovaně. Zpočátku na mě dolehla taková depka, že jsem nechtěla vůbec vylézat z postele. Pak jsem si řekla, že takhle to nejde, že mě děti potřebují a zaplatila jsem si soukromého psychologa (mám dobrou zkušenost a potřebovala jsem ho hned)... Neskutečně se mi ulevilo. Na miminko se už těším. Cítím se úplně nejlépe ze všech těhotenství, jak fyzicky, tak psychicky... Někdy je zbytečné snažit se to zvládnout sama... Nějak to dopadne, ale může to i "bouchnout" a být hůř. 🤷

lolam10
16. kvě 2020

Mela jsem poporodni depresi,zcukly se mi tam vsechny obavy nastradane v tehotenstvi,trvalo to tyden to nejhorsi,pak se to lepsilo.ale vyhledala jsem odbornou pomoc a podle me je to klicove...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru