icon

Je v pořádku, aby tříleté dítě spalo v postýlce?

21. zář 2021

Ahoj. Mam dceru ted konec zari 3 roky a je jeste v postylce. Muze si vylezt kdy chce krasne se do te postylky vejde. Prijde mi,ze se ve velke postely neciti dobre.Myslite,ze je to v poraduu aby spala jeste v postylce??Dekuji🤷🏼‍♀️

areh
21. zář 2021

My jsme měli v pokoji malou i velkou postel. Syn nejdříve chodil spát do velké jen na odpolední spánek, pak si řekl i na noc.
Nechala bych ji vybrat třeba povlečení, plyšáka nebo cokoliv, co by jí spánek zpříjemnilo.
A jinak pokud se normálně do postýlky vejde, tak ať tam klidně spí 🤷🏼‍♀️ my máme z Ikea, kterou mají psanou do 4 let...

autor
21. zář 2021

@areh vejde. V postely ma vsechno
Ale bezeme tam nebude pak chce do postylky. A ja s ni furt spat nemuzu😔

ekou
21. zář 2021

Řekla bych, že co dítě to jiné potřeby. U nás je od léta už postel, jelikož v postýlce měla malá málo místa v rámci rotování a v té době měla rok a půl.

areh
21. zář 2021

Já bych to asi neřešila. Jestli nepotřebujete třeba pro mladšího sourozence, tak bych počkala, až bude sama chtít. Však až jí bude postýlka malá,tak sama přejde do větší...

biciklissie
21. zář 2021

Nepřijde mi na tom nic divného. Když se vejde, tak ať je tam, jak dlouho chce. Ony některé děti mají rady ohraničený prostor, taky je fajn, že člověk nemusí řešit nějaké zábradlí.

autor
21. zář 2021

@biciklissie my prave mame i zabranu.Uz jsme to i zkousely ale nechtelo se ji tam byt a hlavne furt chtela aby h tam byla s ni.

cilkat
21. zář 2021

Postýlka je její. Velká postel je něco nového, co ještě nemá "osahané"... Po pravdě jsem teď v nějakém "chytrém článku" četla, že "tříleté dítě už by mělo být ve velké posteli, ne dětské postýlce", ale bez jakéhokoliv vysvětlení. Vidím jediný rozumný důvod: aby dítě mohlo volně z postele a do ní. To ale píšete, že může. Takže fakt nevidím důvod nenechat v postýlce, pokud se tam vejde a je jí tam dobře. Pokud na to máte místo, nechte velkou postel vedle a zkuste třeba uspávací ritual částečně přesunout do ní, ale změnu bych nenutila a počkala, až novou postel přijme.

autor
21. zář 2021

@cilkat ma vyndane ty ,,špršle" takze dovnitr a ven muze uplne bez problemu ..🤷🏼‍♀️

autor
21. zář 2021

@cilkat to mame.Uspavame ve velke postely a ona nez usne tak si vzdy rekne,ze chce do male. Ta mala je prisunuta k te velke postely. A nejhorsi je,ze uz ani nespim s manzelem protoze jak je uspavam tak u nich vzdy vytuhnu. Prijde mi,ze ony vi jak me uspat priruli se ke me obe a chytnou za ruku a ja sem v tu ranu mrtva🤣🤣🤣 je to hezky jsem u nich spat citim se klidne a je mi celkove dobre ALE manzel ma pochopeni nechava me byt ale u me tak i u nej uz je videt,ze by chtel aybch spala taky s nim.🤷🏼‍♀️😓😓