icon

Je žena slabá, když si řekne o pomoc?

Dnes v 07:29

Včera jsem skončila u doktorky a normálně jsem se styděla říct, proč tam sedím. Vysoký tlak, bušení srdce, nevolnost, nespavost. Když se mě zeptala, jestli mám pomoc, jen jsem se zasmála a řekla, že jasně, všechno zvládám sama. A v tu chvíli mi došlo, jaká je to hloupost. Protože já to nezvládám. Já se jen po kouskách rozpadám, potichu, doma, když se nikdo nedívá. Dítě jsem celé měsíce nosila sama, vstávala sama, řešila nemoci, domácnost, nákupy, všechno. Manžel pracuje, rodina je daleko a já měla pocit, že když si řeknu o pomoc, jsem slabá. Že dobrá máma přece nikoho nepotřebuje. Jenže dobrá máma teď sedí v noci v kuchyni, třesou se jí ruce a přemýšlí, jestli to takhle má vypadat. Nejvíc mě dorazilo, když mi kamarádka řekla, že obdivuje, jak všechno zvládám sama. Normálně se mi chtělo křičet, že já to nechci zvládat sama. Že mě to stojí zdraví, nervy, hlavu. Že nejsem stroj. Že není normální, aby byla žena na všechno sama a ještě za to sbírala pochvaly. Tohle není hrdinství. Tohle je cesta do háje, pomalu, ale jistě. Ja nevim - je máma, která si řekne o pomoc, je slabší než ta, která se potichu rozpadá a tváří se, že je všechno v pořádku?

patypresdevaty
Dnes v 07:58

Zase?

1pomnenka
Dnes v 08:01

Vždyť nejsi sama, je tvoje chyba, že jsi dávno nezapojila manžela. Přece není v práci 24/7. Tak si nestěžuj a něco s tím dělej. V neděli jsi skončila u lékaře? Aha

kristyn86
Dnes v 08:18
@patypresdevaty

Zase?

@patypresdevaty Ctu,dobry...ok a az ta posledni otazka : Je slabsi ta mama,ktera si rekne o pomoc? A uz jsem zase doma. Prosim autora,uz sem nepis!

patypresdevaty
Dnes v 08:35
@kristyn86

@patypresdevaty Ctu,dobry...ok a az ta posledni otazka : Je slabsi ta mama,ktera si rekne o pomoc? A uz jsem zase doma. Prosim autora,uz sem nepis!

@kristyn86 No, je to pořád stejnej styl psaní i uvažování...

reeeza
Dnes v 08:36

Nevím o co jde v předchozích komentářích...

Ale můj partner pracuje taky, navíc má fyzicky náročnou práci. Před dítětem po práci prostě odpadával. Teď, s dítětem, se po práci stará..o dítě, domácnost, pejska, mě...Oba jedeme naplno, ale díky vzájemné pomoci a podpoře máme pidirezervy.

Dupni si už. Ozvi se. Zapaj chlapa do chodu rodiny. Jiná možnost není...

patypresdevaty
Dnes v 08:40
@reeeza

Nevím o co jde v předchozích komentářích...

Ale můj partner pracuje taky, navíc má fyzicky náročnou práci. Před dítětem po práci prostě odpadával. Teď, s dítětem, se po práci stará..o dítě, domácnost, pejska, mě...Oba jedeme naplno, ale díky vzájemné pomoci a podpoře máme pidirezervy.

Dupni si už. Ozvi se. Zapaj chlapa do chodu rodiny. Jiná možnost není...

@reeeza jde o to, že tu je každý den příspěvek na toto téma. Stejný styl, stejné filozofické otázky... Buď se někdo nudí, nebo se MK snaží jakože rozproudit dikuzi.

betelgeuzz
Dnes v 08:52
@patypresdevaty

@reeeza jde o to, že tu je každý den příspěvek na toto téma. Stejný styl, stejné filozofické otázky... Buď se někdo nudí, nebo se MK snaží jakože rozproudit dikuzi.

@patypresdevaty jojo, přesně, taky jsem to otevřela a po pár řádcích si řekla: Už zase??? vůbec nemá cenu tu odepisovat, někdo zakládá diskuze jen aby se tu něco dělo.

anonym_b654e4
Dnes v 09:39

Já nevím, je hloupější ten, kdo si tyto výplody vynucuje, nebo ten, který je fakticky píše?

anonym_5b780a
Dnes v 11:16
@anonym_b654e4

Já nevím, je hloupější ten, kdo si tyto výplody vynucuje, nebo ten, který je fakticky píše?

@anonym_b654e4 a nebo ten který přesto všechno na tyhle výplody reaguje

anonym_b654e4
Dnes v 11:29

Že bych klokanovi opět šlápla na kuří oko?

me_druhe_ja
Dnes v 17:48

Tohle je tak strašně čitelný vyplod umělé inteligence...

barumrallyebum
Dnes v 19:29

Ne, zena, ktera si neumi rict o pomoc je "blba". Patrim mezi ne..

te_reza
Dnes v 19:36
@patypresdevaty

Zase?

@patypresdevaty kde jsou první díly?👀🍿

lennus
Dnes v 20:40

A co když je autorka prostě a jen už zoufalá, je to volání o pomoc.

@anonym_autor Rozumím ti, měla jsem to stejné se starším, byl nespavec, manžel naštěstí po práci i víkendy fungoval, ale tolik jsem si přála, aby byl někdo, kdo mi ho vezme 1-2x ven.
Není ostuda říct si o pomoc, je to v pořádku a ozvi se - muži, rodině, zaplať si uklízečku, hlídačku, pokud to jde. Na jednu osobu je toho někdy opravdu dost. Držím palce!

odula
Dnes ve 22:14

@anonym_autor jasne , ze je slabsi. Zadat o pomoc je naprosta pitomost, vubec netusim jak to nekoho muze napadnout. Normalka kazdej sam za sebe, nemuzes, odpadnes, tvuj problem. Tak to chodi, ne? Takovy blby otazky, fakt ze jo. Weaklings.