icon

Jméno Ezra pro kluka, líbí se vám?

gilfie
29. bře 2017

Ahoj, líbí se vám jméno Ezra pro klučinu? Děkuji za názory. 🙂

Strana
z4
kamino
30. bře 2017

@terezapetrova prcek je Bohumir po tatovi, dedovi, pradedovi a doma rozlisujeme tak, ze deda je Bohous, tata Bobo, a prcek Bobes..bydlime vsichni v jednom dome. Bobes se tak vzil, ze si nedovedu predstavit ho oslovovat jinak.. i kdyz ve 40 Bobes bude asi zajimave -i kdyz si rikame, ze nechame na nem jak bude chtit se oslovovat, muze byt klidne i Mirek 🙂

junkka
30. bře 2017

@kassandra1 presne tak. Blizke okolí vetsinou vi, ale cizi lidi ne. Ja sama jsem treba Veronika a kdyz slysim, jak me nekdo oslovi Verčo, tak se mi uplne jezi chlupy. Takove krasne jmeno a takhle ho zhnusit. Samozrejme s tim clovek nenadela nic. (Kamaradky mi rikaji Veru) 🙂

bekyc
30. bře 2017

Mně se líbí. 🙂 a jestli se líbí vám tak ho dejte.
Taky nevím, proč by se mělo všechno zdrobňovat. Navíc na tohle jméno podle mě zdrobnělina neexistuje. To by musely bejt hodně vynalézavý účy.

kvakuska
30. bře 2017

@bekyc zdrobnila bych Ezi 😉

bekyc
30. bře 2017

@kvakuska Jo, tak to je ještě přijatelná zdrobnělina. Nebo Ezri. 🙂
No prostě mi to přijde lepší, než třeba Matyáš, Tobiáš atd. (pardon, které jste toto jméno daly, ale prostě už jich je...)
Já mám Antonína, babičky vymýšlejí zdrobněliny jako Tonísek, Tonďásek, Toníneček, když mu řeknu Tony, Tondo, hned na mě koukaj jak kdybych ho snad neměla ráda. :D

onelove
30. bře 2017

Dobrá diskuze 🙂 ...některý lidi jsou na ty zdrobněliny prostě úchylný 😲 ...my máme Anežku a už jsme slyšeli i "Anežčičko" či "Anežičko" 😖 😂

danyysek
30. bře 2017

@kamino my máme ve třídě ve školce 3x Davida ( a to v té třídě je dětí 10)

korin
30. bře 2017

Příbuzní mají Ester (já bych řekla Esterku 🙂 ), říkají jí mj. Esťulka. Hranice "potvoření" jmen zjevně nevede v linii jména běžná/méně běžná. Jméno méně obvyklé může být různě "potvořeno" i rodiči, tím spíš nevidím nic špatného na Aničkách a Tomášcích, kde mi zdrobnění přijde běžné a normální, novotvary z exotičtějších jmen mě tahají za uši rozhodně víc.

babanci
30. bře 2017

@onelove Jo,Anežtičko,to jsem už slyšela taky. Mám vnučku Anežku a spolužačky jí říkají Áňo.

Strana
z4