icon

Jméno Ezra pro kluka, líbí se vám?

gilfie
29. bře 2017

Ahoj, líbí se vám jméno Ezra pro klučinu? Děkuji za názory. 🙂

Strana
z4
drakenn
29. bře 2017

Me se libi! Pokud sedi k prijmeni, neni co resit!

cica002
29. bře 2017

Znam jednoho Ezru,je to velky sympatak, ktery toto jmeno umi nosit. Jmeno jako takove se mi libi. Prijemne osvezeni mezi temi Samuely, Tobiasi,Tadeasi,Matyasi a Jonasi 😉

korin
29. bře 2017

Líbí se mi, ač bych ho sama rozhodně nedala 😉

danyysek
29. bře 2017

Líbí! Mám hrozně moc ráda málo četná jména..Také mě nebaví Tomášové apod. na každém kroku

bervidova
29. bře 2017

@gilfie Toto znám u obou dětí :"a jak mu/jí budete říkat?" Synovi bude šest, nezkracujeme na jinou verzi a oslovujeme ho s láskou i bez zdrobněliny. Kolegyně je Anna- celý život si nechává říkat Anička- je jí přes 40 a váží kolem metráku a pokud ji oslovím ano, tak si na mě stěžuje nadřízené, že proti ní něco mám (nemám) 🙂

kassandra1
29. bře 2017

@bervidova No přesně, všechny tyhle Aničky, Marušky, Milušky a jiné ,,ičky,, a ,,ušky,, aby člověk oslovoval zdrobněle až do smrti, jinak mají pocit, že je nemáte rádi. Hodně rodičů si neuvědomuje, že dítě se zdrobněle oslovuje jen pár let a pak se diví jak jim okolí ,,hnusně,, oslovuje jejich drahouška, když ho oslovují celým jménem nebo zkráceně 🙂

lussi
29. bře 2017

Pěkné jméno 🙂 Dnes už člověk narazí na tolik neobvyklých jmen.....takže bych se toho nebála.

vineta
29. bře 2017

@gilfie Líbí se mi a je/byl favorizovaným jménem pro případného syna. Nicméně to, že to tu řešíš, mě od dání toho jména poněkud odrazuje, pokud teda zas přijde do alternativní módy..

odula
29. bře 2017

@gilfie můžu se zeptat jak tě to jméno napadlo?

sarad
30. bře 2017

Me se Ezra libi. Mame jednoho v rodine, ale zije teda v Kanade, ale i tam je to neobvykle jmeno...

mymetka
30. bře 2017

Pokud nebude k typicky českému přijímení, možná bych zvažovala a taky varianty, jak by ho lidi u nás oslovovali. Ve mně evokuje blízký východ, Turecko atd. ale o původu jména nic nevím.

kamino
30. bře 2017

@danyysek vidis aa prcek nema ve skolce Tomase ani jednoho, zato dva Nicolasy, dva Adamy a Maxe 🙂

terezapetrova
30. bře 2017

@kassandra1 toto je ale podle mě o přístupu rodičů a přístupu lidi okolo ne o tom, ze dam dítěti jméno Marie

terezapetrova
30. bře 2017

@kamino jj Max, když zavolá paní "Maxi" vždycky si počkám jestli přiběhne dítě nebo pes 😃

dora13
30. bře 2017

U takhle nezvykleho jmena ti 90 procent lidi napise, ze neee, ze je hrozny, chudak dite, blablabla, to je jasny. Popravde nikdy moc nechapu vyznam zakladani diskuzi tohoto typu, zmeni snad nazory holek z Modreho konika tvuj vyber?
Pokud se vam to jmeno libi, tak bych ho klidne dala, rok 2017 uz unese leccos. Jen teda bych jeste byla obezretna, pokud nemate prijmeni, ze ktereho neni jednoznacne pohlavi, bo Ezra bude vzdy evokovat divci jmeno, kvuli te koncovce, tak aby s tim chudak vecne nekde nemusel bojovat.

marrei
30. bře 2017

Nemám nic proti cizím jménům, ale tohle se mi fakt nelíbí.

masotri
30. bře 2017

Já myslím, že jakmile budete držet ten mini uzlíček v náručí bude z něj rázem Ezíček a Ezríček a tak pod. 😀 A ve škole mu budou nadávat Ezríčku buzíčku 😝

barbiel
30. bře 2017

Pekne a neotrele jmeno. Kdyby se resily blbe rymovacky na jmena, tak se nikdo nemuze jmenovat nijak... Dej na svuj instinkt 😉

alicie_k
30. bře 2017

Tak že by éra Matyášu, Jonášů, Tadeášů a jiných -ášů už byla pryč?? 🙂
Nečetla jsem diskuzi, protože mi přijde zbytečné diskutovat o jméně, když je to čistě vaše věc a jistě se nebudete řídit názory tady z MK 🙂
Ale když už otázka padla: mně se jméno teda bohužel příliš nelíbí.

cica002
30. bře 2017

@masotri To nemuzete myslet vazne ! Co takhle Pavlicek buzicek ? Petricek buzicek ?! Honzicek buzicek ?! 😠

marky_z
30. bře 2017

Já Ezru mám. Bylo to moje vysněné jméno pro dítě už od puberty, kdy jsem objevila spisovatele Ezru Pounda. Přiznám se, že to, že existuje i seriálová postava stejného jména jsem se dozvěděla až po narození syna 🙂 Říkáme mu normálně Ezro, pokud chci zdrobnit je to Ezrášek. V dětském kolektivu s tím nikdo nemá problém, spíš dospělí jsou z toho na větvi, ale to je prostě ta česká zaprděnost a strach z neobvyklého. Pokud jste přesvědčeni o tom, že to jméno je to pravé pro vaše miminko tak ho dejte a na okolí nedávejte, vždycky se najde někdo kdo bude hnusně, viz příspěvek výše o buzíčkovi. Pokud se mu budou chtít posmívat tak si důvod najdou vždy, Já mám obyčejné české jméno a děti ve škole se mi smály stejně kvůli něčemu úplně jinému...

masotri
30. bře 2017

@cica002 wrrr 😨😅😅

kassandra1
30. bře 2017

@mymetka Jj, taky mi to jméno evokuje Turecko. Ale spíš jméno pro Turkyni než pro Turka.

kassandra1
30. bře 2017

@terezapetrova No přístup rodičů je ten, že dají dítěti jméno Anna a jakmile ho někdo osloví skutečně Anno nebo Ančo a ne Aničko, tak se z toho ježí. Tak pak nechápu, proč to jméno dali. 60 letou podřízenou taky ,,musím,, oslovovat Aničko, jinak se diví, co provedla špatně. V jiné diskusi nedávno se jedna maminka podivovala nad tím, že dala dceři jméno Josefína a lidi ji oslovují Pepino.....Mně se třeba líbilo jméno Alexandr, ale většina lidí by dítě oslovovali Saša, což se mi nelíbí, tak jsem to jméno nedala než abych do zblbnutí všechny lidi v okolí opravovala ať mu neříkají Sašo protože se mi to nelíbí.

junkka
30. bře 2017

@babanci jezisi, Johčo? My zase mame Sofii, schvalne, aby ji lidi nekazili jmeno temahle patvarama s č, může se přece oslovovat krátce Sofi a stejně ! se najde nekdo, kdo ji rekne Sofčo! Wtf? 😀

kamino
30. bře 2017

@junkka kamaradka.ma.taky Johanku a rika se ji i Jożine, Johi, i Johouši 🙂

kvakuska
30. bře 2017

@kassandra1 znám tři Alexandry a každý z nich je oslovovaný tak, jak to zavedli jeho rodiče. První je Saša, druhý Alex a třetí Lexa. Okolí to přijalo bez problémů a respektuje to. Stačí říct: tohle je Alexandr, říkáme mu Lexa. Ve školce jsme před začátkem docházky v dotazníku mimo jiné vyplňovali i jak dítěti zdrobněle říkáme a školka to respektuje a nevymýšlí jiné zdrobněliny.

kassandra1
30. bře 2017

@babanci Chápu, že dceři ještě ve 30 říkáte Johanko, ale je to dospělá žena, tak pro ostatní už je to prostě aspoň 20 let Johana. Popravdě jméno je to dost tvrdé, takže se nedivím, že lidi hledají různé patvary jak jí říkat aby jí nemuseli říkat Johano.

kassandra1
30. bře 2017

@kvakuska Bohužel to tak ale většinou nefunguje, jinak by se tady maminky nerozčilovaly, že jim děti oslovují Sofčo, Johčo, Ančo, Pepino a já nevím jak ještě...

terezapetrova
30. bře 2017

@kassandra1 tak to jo, já to myslela tak, ze rodiče daji jméno třeba Miroslav ale když ho ještě ve 30ti oslovují Mirecku tak je to chyba hlavně těch rodičů pac to pro okolí musí znít "uchylne" 🙂 a jj s tou Pepinou si to taky pamatuju, to byla jedna z těch veselejch diskuzi 😃

Strana
z4