Jméno Ezra pro kluka, líbí se vám?
Ahoj, líbí se vám jméno Ezra pro klučinu? Děkuji za názory. 🙂
@babanci To je důvod, proč mám problém s tím, že partner by Johanku chtěl 😊 Mně se líbí moc, ale ty zkratky jako Johča nebo Johý už vůbec 😬
Já mám trochu problém se jmény obsahující písmeno R, protože mi to přijde moc úderné, tvrdé. Proto máme Adélku, Anežku, Violku, Pavlínku, Johanku....kluci se u nás nerodí. 🙂
@fallingstars Jo, Johý...to bylo taky fajn. Když byl maličká, říkala si Nany, asi že ségry jí říkaly Johany. Myslím ale, že je se svým jménem spokojená. Pro mě je to jménem synonymem statečnosti. Kvůli Johance z Arku.
Mě se Ezra líbí, jednu chvíli jsem nad tím jménem taky uvažovala, ale jelikož máme děti se dvěma jmény, tak se nám nehodilo k Martinovi. Martin Ezra se mi nelíbilo. Jinak si dejte jméno jaké se vám líbí. Já třeba nechápu, proč například tolik lidí pohoršuje, když se dá "cizí" jméno k českému přijmení. Ruku na srdce, kolik jmen je typicky českých? Většina jich je převzatá a zdomácnělá. U nás si okolí ťukalo na čelo, že dáváme dvě jména, někdo by si tedy mohl ještě ťukat na čelo, že k přijmení Novák/ová máme Ivetu Elisabeth a Martina Sebastiana .
@petronelka20 Ať si klidně ťukají,ne? U nás jsou na větvi i z Violky. Moje tchyně s námi nemluví, že jsme souhlasili, aby se naše vnučka tak jmenovala. A my přitom nemohli radostí spát, když nám ho mladí řekli.
Krásné jméno🙂. Opravdu ale záleží na příjmení 🙂. My máme s přítelem vybrané Lars a taky si kolem nás kamarádi ťukaj na čelo :D
Jako mně se nelíbí toto jméno,ale nemám nic proti "cizím" a neobvyklým jménům, my máme typické české příjmení a první dcera má francouzské jméno, druhá typické české 🙂
@gilfie nelíbí se mi to vůbec, příjde mi to jako nepovedená zkomolenina ... vlastně se mi z názvu diskuze zdálo, že ti počítač název diskuze zkomolil, tak jsem nahlídla, abych zjistila o jaké jméno se opravdu jedná ... a ejhle, ona prý to zkomolenina není 😀 ... nemůžu za to, ale už teď mě na to jméno napadá několik směšných rýmovaček ... ale pokud se vám líbí, tak ho klidně dejte, však jakmile bude plnoletý tak si bude moci zažádat o změnu jména 😉 ... do té doby to bude muset vydržet 😎
@petronelka20 Tak Elisabeth Nováková zní fakt trochu ujetě. Máme dceru Alžbětu, takže chápu vaši touhu po tomto jménu, ale ona už nese mužovo české příjmení, Elisabeth by k tomu bylo jak pěst na oko. Přijde mi, že někdy lidi postrádají soudnost (nic proti vám).
Pokud se vám jméno líbí, dejte ho. Já myslím, že na tom jménu není nic špatného ani extra divného, je to stejně židovské jméno jako všichni ti Janové, Josefové, Aničky a Marušky, takže argument, že je moc cizokrajné, je zcestný 🙂 je podle mě jen dobře, že někdo dává jména v ČR zažitá a někdo zas ta méně obvyklá. Kdyby všichni naši předkové zastávali názor, že se dětem někdo bude kvůli neobvyklému jménu smát (ale děti se smějí až po tom, co slyší o nějakém jméně mluvit opovržlivě své chytré rodiče), vypadalo by to tu jako v tom francouzském filmu o pralidech ( všichni se tam jmenovali Kámen, ale alespoň se jim nikdo nesmál, že mají divné jméno, že?)
@majaaa82 Vidis to a me to treba ujete neprijde, nehlede na to, ze je to pouze cast jmena, celek je to Iveta Elisabeth Novakova. Me se zase nelibi ceska podoba jmena, Alzbetu bych treba nedala, ale je to jen muj pohled, ale nesoudim to jmeno ani ho neodsuzuji. Je to vec nazoru. Me prave prijde, ze lidi ztraci soudnost, kdyz hodnoti jmena cizich a jeste se o jich vyjadruji jako o necem hnusnem.
Ezra se mi líbí, hned se mi vybavil Ezra Gideon 🙂 V dnešní době není žádné jméno divné. Dětem (spolužákům) divné nepřijde určitě, dokud jim to neřeknou jejich rodiče ;) U dcery ve třídě je syn s typyckým severským křestním jménem a k tomu má klasické české příjemní. A dceři to vůbec zvláštní nepřijde, prostě jméno.
To nejde říct jen tak, když nevím příjmení. Osobně bych ho nedala. Kamarádi mu můžou říkat Ezi, to není tak strašné.
Mne se to jmeno libi 🙂 ... ALe zalezi i na prijmeni no ...
Mně se líbí. Ale na názory ostatních bych se prostě vykašlala a je úplně zbytečné se tím zaobírat, nikdy se nezavděčíte celému světu. My vybrali Maxima a je nám naprosto a úplně u zadků, co si o tom kdo zde či jinde myslí. :D A jestli mám říct svůj názor, tak já jsem klasických jmen a situací, kdy se ve třídě najdou vždy alespoň dva jedinci stejného jména, přejezená. U nás ve třídě na SŠ nás bylo třeba 5 Veronik.. není nad originalitu..
@nursinka86 Tak to už bych asi fakt seděla za katrem 😀
Libi 🙂 Je to neobvykle, ale pekne jmeno..
A radeji Ezra nez treba Josef...
@blackverry 4 Hany a 2 z toho i 🙂stejné i příjmení to znám
@petronelka20 A jak dětem říkáte? Iveto a Martine nebo Elisabeth a Sebastiáne? Nebo voláte Iveto Elisabeth a Martine Sebastiáne? 😅
@nursinka86 😄 Tak Johanku mít teda asi fakt nebudeme 😬
Mně tyto diskuse o jménech přijdou vždy zbytečné. Je jasné, ze někomu se líbit jméno bude a druhému ne. A stejně je to i u typicky ceskych jmen. Stejně, pokud se pro něj rozhodnete, názory z nějaké diskuse vám budou fuk.
Proto my jsme vybraná jména nikomu neřekli, nechtěli jsme, aby nám do toho kdokoliv mluvil, včetně prarodičů.
@kassandra1 kdyz byly maly, tak jsme pri osloveni pouzivali obe jmena, aby si na ne zvykly a tak po roce je oslovujeme ruzne. Dceri doma rikame z 90% druhym jmenem, nebo spis zkraceninama (Elis, Elinko, Elo...), ale treba ve skolce a prarodice ji rikaji Ivetko, moje kamaradka ji oslovuje Ivetko Elisabeth. Syna oslovujeme jak kdy, nekdy Martinku, nekdy Sebastiane (hodne i zkraceniny), Martine Sebastiane.
Me se jmeno libi moc, byt vama, nedam na okoli. My davali ceske jmeno a vetsine se (v rodine i okoli) nelibilo, ted ale vsichni rikaji, jak se k nemu hodi a zr je to pekne jmeno. Taky skoro nezdrobnuju, libi se mi jmeno v zakladu, okoli reagovalo ze zacatku dost negativne (proc mu chudackovi rikate tak "skarede"? Protoze se tak jmenuje, ne??), ale uz si po roce zvykli 😉

Mě se líbí 🙂. Svému dítěti bych ho nedala, mám raději klasiku, ale jméno jako takové se mi líbí. Co bych viděla jako problém, že je těžké na výslovnost a bude se mu a jeho kamarádům ze začátku špatně vyslovovat.
Jinak děti se dokáží vysmívat i klasickému jménu, takže tohle bych neřešila.