Jméno pro chlapečka, máte nějakou inspiraci? 🙂
Ahojky , jsem v sedmém měsíci těhotenství a zatím jsme se s přítelem neshodli na jménu pro chlapečka.Přítel pracuje v zahraničí , tak je tím dost ovlivněn.Nejsem proti zahraničním jménům , ale přece jen bych brala něco s čím nebudou mít děti problém to později vyslovit , nebo napsat 🙂 A chceme se vyhnout mnohočetným jménům , jako jsou Jakub , Jan , Tomáš... i když jsou krásné , je jich opravdu moc.Máte pro nás a další takové jako jsme my prosím nějakou inspiraci?? 😀 😀
Leo, pokud chceš krátké a i znějící mezinárodně..
Robin
Jonatán (ale je to dlouhý)
Vincent
Alan
Jiří,Šimon,Štěpán,Aleš,David,Dan..... těch přece je,ale každý má jiný vkus,no. A je to dobře,aspoň se všichni nejmenujeme stejně 😀
@petrabaks my žijeme v zahraničí a taky jsme to řešili. Nakonec budeme mít Vincenta. Je to jméno používané v celém světě ale i u nás v dřívějších dobách (i když spíš ve variantě Vincenc). A jmenoval se tak můj pradědeček. Takže nedáváme žádnou exotiku, ale lidé si s tím budou umět poradit, ať už budeme žít kdekoliv 🙂
jeste me napadl Felix, Damien, Elias, Hugo, Leo, Teodor, Marek, Mario, Martin, Michael, Natan, Oskar, Ralf, Robert, Robin, Simon, Timon, Zacharias...a muj milovany Tobin
Mi se strašně líbí Timotej, Richard a William 🙂. To třetí bylo u nás pasé absolutně se to nehodilo k příjmení 😀. Ale až budu mít dalšího kluka, tak to bude buď Richard nebo Timotej! Chlapa prostě zpracuju 😅
My teda jeste miminko nemame ale snazime se o nej a manzel si stoji za Benediktem (Ben) nejdriv mi to prislo sileny ale cim dyl to tu posloucham tim vic se mi libi..🙂
Původne jsme chtěly Valtra ale jelikož bude mít přijmení po mě a to by se nehodilo tak jsme vybrali Tomáše 🙂 po tatínkovi ale ten Valtr se mi hrozně líbí 😉
My máme Nicolaska, pokud bude druhy kluk tak to bude Maxík 😉 ....jinak se mi líbí třeba - Eliáš, Theo, Oliver, Tobias, Viktor, Alex... 🙂
My mame cizi prijmeni a pribuzne v zahranici a vybrali jsme (teda ja) jmeno Dan.je to neutralni jmeno a bude se i jim dobre vyslovovat
Mne se libi kratka jmena. Syn se jmenuje Noe. Pak se mi libi jeste Axel, Theo, Leo, Elias, Tom... 😉

Napadá mě Tobias, Nikolas, Oliver, Patrik... To mě jen tak napadlo, aby to nebylo ryze české, ale taky žádná exotika... Je to takhle těžký, každý má jiný vkus a také záleží na příjmení..