icon

Jogurtovač. Jaké s ním máte zkušenosti?

johanda
23. lis 2007

Ahoj, naše domácnost má velkou spotřebu jogurtů - jíme je všichni na kila. S manželem uvažujeme, že si na vánoce nadělíme jogurtovač a budeme si vyrábět jogurty sami. Jaké máte s jogurtovači zkušenosti a jsou vůbec potřeba? Četla jsem, že se dá jogurt vyrobit i bez nich.

tlapicka
•
23. lis 2007

manzvi rodice ho maji (bravo) a jsou s nim moc spokojeni, pouzivaji ho porad. koukam ze stoji 500, takze to se v jogurtech prodlabe jen to hvizdne 😅

gedren
•
Autor odpověď smazal
•
cecil
•
23. lis 2007

Gedren, já to naočkuju taky do celýho litru, akorát to pak rozliju do skleniček 😉 . My máme taky to Bravo, akorát se sám nevypíná, takže se na to musí myslet, aby se šel vypnout. Stál do 500 Kč.

johanda
autor
•
23. lis 2007

No já dneska zkusila vyrábět jogurt na topení, jen jsem měla v receptu i salko a celý jogurt, tak uvidíme, jak to dopadne. Jak kolem toho děcka lítají, tak se mi zdá, že na zem. 😉

mihapiha
•
23. lis 2007

A kde se takový jogurtovač dá koupit? jako normálně někdě v elektru nebo jen přes net? protože MM je jogurtový král, jí ho po kilech, tak vlastní výroba by nebyla od věci... a je k tomu nějaký návod nebo je třeba si to sehnat třeba z netu??

mamina
•
24. lis 2007

Dá se koupit i v elektru.Ten nejjednodušší stojí pár stovek a recept tam je přiloženej.U mýho je to 1 litr mlíka,1 bílej jogurt nebo 1 balení bakterií a polívkovou lžíci sušeného mlíka.Smíchat,ohřát,pak prudce schladit,nalít do jogurtovače a po čase vypnout(7-10 hodin:čím dýl,tím bude kyselejší).

johanda
autor
•
24. lis 2007

Holky díky za tipy, asi ho koupím, ten jogurt z topení sice ujde, ale musí se hlídat.

haluskacz
•
24. lis 2007

johando, tak to bych si netroufla, delat jogurt na topeni, to by tutove dopadlo na zem... a patrne by to bylo ve vterine uplne po celym baraku... 😀

johanda
autor
•
24. lis 2007

Halusko, no právě, obě holky z toho byly hrc prc, Kristýnka se pořád ptala, kdy to bude a měla tendence to patlat.V noci to došlo a ráno jsem to dala do lednice, al je to o nervy, uhlídat takovou věc před dětma 😕

datelenka
•
24. lis 2007

Ja som teda vyrabala jogurt v rure na pecenie, ktora ma program na susenie ovocia, pri ktorom udrzuje teplotu na 40 stupnoch.

tiki
•
27. lis 2007

My kdyz jsme meli doma kravu, tak jsme delali jogurt v petilitrovym kybliku u kamen. 🙂 Ted uz tak ve velkym nejedem, tak mam jogurtovac Etu a je uplne super 🙂

pepibubu
•
27. lis 2007

holky já jenom žasnu, asi jsem zaostalá, ale vůbec mi nenapadlo, že existuje udělátko na domácí výrobu jogurtu..... To se bude hodit, až zase otěhotním (a snad už s úspěchem...) 🙂

Dík za tip

johanda
autor
•
27. lis 2007

datalenko, dobrý tip s tou troubou, ale ten jogurtovač si koupím, ono to asi sežere i míň energie.
pepibubu,pokud máš velkou spotřebu jogurtů, rozhodně se to vyplatí. Nejen finančně, jogurt si smícháš s čím chceš a víš, co do něj dáváš.
tiki, u nás by těch 5l zmizelo do 2 dnů.

pepibubu
•
27. lis 2007

no právě, že bych věděla co si do toho míchám 🙂

gedren
•
Autor odpověď smazal
•
johanda
autor
•
27. lis 2007

No já to dělala se salkem, byla to fakt mňamka kalorická jak prase, ale to mi neva. V tom Salku je ale taky bůhvíco, do jogurtovače to dávat nebudu.

pe3cka
•
27. lis 2007

Ahojky, my si ho taky pár let tomu koupili a leží nám ve skříni...v hrnci zahřejeme mléko (cca 3 l) na nějakých 70 stupňů, když trošku schladne dáme do něj 500 ml jogurtu a zabalíme na noc do deky nebo peřin a do rána je úžasný jogurtík...

androna
•
27. lis 2007

devcata a pouzivate na to cerstve mleko ci i krabicove?a potom uz pridavate jogurt ten doma vyrobeny v dalsej varke?
nam mamka robila domaci jogurt a tiez tam slo salko a tatramlieko ale to sme mali domace mlieko tak sa to vyplatilo.

skuli
•
30. lis 2007

Ahoj holky.Taky mám ETU.Už jsem dlouho nedělala,zrovna se na to chystám.Mám recept se Salkem,je to sice dobré,ale dost drahé a kalorické.Na dno skleniček dávám různé druhy granka-jahodové,banánové,čokoládové nebo lžičku marmelády.Holkám to moc chutná.Zkusím teď ten recept,co tu psala garden,jen mlíko a jogurt.Jsem zvědavá,jestli to zhoustne.

krista
•
17. zář 2008

kapulet • Dnes v 15:46
ahoj, tak bych chtěla dělat domácí jogurty, jelikož jsme se rozrostli a taky nám víc chutnají. Už jsem je dělala při první dceři, bez jogurtovače ale i s ním (měli jsme ho půjčený, ale nepamatuji si značku). Je to s ním jednoduší, teda alespoň pro mě. Máte některá doma? Jo, a jsou i s kelímky?

gedren • 1d, 21tt • Dnes v 16:29
Ja mam jogurtovac ne na kelimky, ale na jednu kilovou davku 🙂 - proste dam lzici jogurtu, litr mlika a mam litr jogurtu 🙂 Prijde mi to pohodlnejsi nez patlat se s malejma kelimkama. Presnej nazev si nepamatuju, kupovala jsem ho na netu, no ale jestli ho nenajdes, tak pohledam, jak se jmenuje... Stal nejak celkem malo, myslim ze 2-3 stovky.

kapulet • Dnes v 17:23
no, a jak to potom umýváš? co si matně pamatuji tak na spodní části byla na pevno šňůra do elektriky a vršek bylo jen víčko; asi jsem měla půjčený nějaký starší typ, ale fungoval 😀 kamarádka už ho nemá a na značku se nepamatuje

sima.e
•
18. zář 2008

ahoj, ja mam bravo, fakt super, soucasti navodu je i takovy maly receptar, ale staci jednou vyzkouset a pak si to budes delat podle sebe. Me se osvedcilo litr mlika, jeden jogurt holandia a tri lzice susene syrovatky a jsou vyborny 😉

kapulet
•
19. zář 2008

tak jsem dnes koukala po jogurtovačích na netu a asi si pořídíme to Bravo s časovačem, myslím že je i cenově dostupné a poměrně rychle se nám investice vrátí 😀 úplně mě nadchlo, že v jogurtovači můžu dělat i acydofilní mléko a kefír, no k bramboráčkům to bude super 😀

karlicka111
•
23. led 2009

Holky, prosím vás, já měla představu, že do jogurtovače šoupnu mlíko+ trochu jogurtu, zapnu a on se o zbytek postará....a teď tady čtu, že to předtím musím někde mimo smíchat, ohřát a zchladit 😕 To je otrava ne? On to tedy jen ohřívá+ udržuje konstantní teplotu?

map07
•
14. črc 2012

Holky, to musí být vždycky jen z toho sáčkového mléka? Já tu takové bohužel neseženu, od krávy nikoho taky možnost nemám, kupujeme jen krabicové ☹

mikim
•
14. črc 2012

@map07 ja robim tiez z krabicoveho, ale take co ma asi 5 dnovu trvanlivost, tie maju vsade, nie tie s niekolkomesacnou, tam uz je vsetko "zabite"