icon

Jste tu některá introvert?

shannondrake
29. dub 2016

Chtěla jsem poznat i jiné introverty než jsem já a vyměnit si si nimi životní zkušenosti. Jste tu nějaká taková?
Já už od mala jsem preferovala hraní si o samotě, knihy, procházky o samotě, hodně ráda jsem si jen tak přemýšlela a byla ve vlastním světě. Teď když jsem dospělá tak je to stejné. Žiju pro svého psa, manžela a rodinu a kromě kolegyní v práci se s nikým nestýkám. Jsem takhle spokojená, ale někdy se citím sama. Ale s lidmi mám obecně docela problém. V cizí společnosti mluvím velmi málo, takže je pro mě těžké navázat nové kontakty a jsem i člověk velmi citlivý takže si velmi beru, když je na mě někdo nepříjemný a spíš mě to ještě více táhne od lidí.
S jakými starostmi se potýkáte vy introverti? Člověk se necítí tak špatně když na to není sám.

Strana
z5
petma112
19. čer 2016

@anansie40 Ano, nedejbože, aby dělal fotbal.. Co slyším od kolegyně, jaká se tam schází sestava rodičů, z toho mám osypky ☹ Pracovala jsem s lidma, měla na starosti zakázky, takže komunikace s lidmi všech úrovní, od ženský v domácnosti, po ředitele nadnárodních firem, to mi problém nedělalo, protože svojí prací jsem si byla jistá, ale v tom osobním životě..... Ale je zajímavý, že v pubertě jsem byla já ta hlavní, ten tahoun 😀 Ale teď se mi ani nechce na hromadný procházky s kočárem, neláká mě jít ani s mou sestrou, když přijde se psem, přitom máme parádní vztah.. Samotný je mi nejlíp a už chápu slova mého táty, který je živnostník, s každým se zakecá, na každýho je upřímně milej (ale opravdu) a když přijde večer z práce, sedne ke kafi a říká: Mě už ti lidi tak se..u 😀

elu
19. čer 2016

Taky jsem introvert, pomohlo mi v podstatě až to, že jsem si vybrala povolání, kde jsem se musela denně překonávat... Učila jsem na střední škole a dospělé...postavit se třeba před třicet dvacetiletých lidi a hodinu je " bavit".... Že začátku boj, jak Svina..ale naučila jsem se, že by mnozí vůbec neřekli, že jsem brutální introvert...jít třeba do baru se bavit by bylo pro mě utrpeni, tábory v mládi téměř horor...prostě nemusím to...jak píšete, cze máte ukecane kamarádky....já se obklopují podobnymi lidmi, jako jsem já...euforicti extroverti, sangvinik mě přímo odpuzují...připadají mu citové plosi...prostě nikdy bych si třeba nenašla takového partnera...což je problém, mám stejnyho melancholika a je to teda boj o život někdy 🙂

izz76
19. čer 2016

@babanci Na dovolenou sama jezdí moje sestra,vždy koupí nějaký last minute s odletem nejlépe zítra,aby náhodou někdo nestihl chtít jet s ní :D

pamal
19. čer 2016

Ahojte, Já nejsem introvert v práci. Zde si odborně věřím. Před rodičákem jsem dělala i vedoucí pozici. Netroufám si však např ve větším kolektivu mezi matkami ve školce nebo na hřišti. Připadám si blbě, že nejsem tak atraktivní a tak mladá jako oni a je mi hloupé se k nim přidat,že jim musím připadat divná apod. Přitom jednotlivě s nim a začnu řeč třeba i první. Se známými jsem spíše extrovert. Jenom neznámý kolektiv mně není příjemný.

raaduska
19. čer 2016

také se hlásím do klubu introvertů 🙂 A jaké jste znamení?..já ryba 🙂

misule55
19. čer 2016

@raaduska Ja taky ryba 🙂

laska.nezna.hranic
19. čer 2016

tak jsem sem právě odeslala svůj soukromý román a ono mě to odhlásilo, takže se, jak vidím, neposlalo nic. v tuto chvíli nedávám vypsat to všechno znova 🙂 ale budu ráda, když mě vezmete do klubu.

ale více méně se ztotožňuji s většinou. jen s tím rozdílem, že já k životu potřebuju město. poskytuje mi anonymitu, nemusím furt někoho zdravit a odpovídat na dotěrné dotazy. bohužel moje situace je taková, že jsem nucena žít na vsi a jsem tu hrozně nešťastná.

jo a jsem taky narozená v Rybízech 🙂

nunacek
19. čer 2016

Já jsem Kozoroh 🙂

raaduska
19. čer 2016

tak vidím, že ty ryby to tak asi fakt mají...takže na tom horoskopu něco bude 🙂 teď se mi narodila maličká taky v rybách a říkám si, ať není chudák po mně 🙂

nunacek
19. čer 2016

@pamal V práci taky úplně introvert nejsem, pracuju s dětmi / s lidmi.

blondynka400
19. čer 2016

@raaduska nemusí to tak být. Já jsem ryba a introvert nejsem ani náhodou @hanicka_k a do školky jsem v podstatě taky nechodila 😀

petma112
19. čer 2016

Blíženec.

hanicka_k
19. čer 2016

okeej 🙂 tak to jsem ráda, že jsem se celý ty roky mýlila 🙂 jinak já jsem rak 🙂

babanci
19. čer 2016

A ještě něco je pro mê typické. Nechci,aby někdo mimo rodinu,např. kolegové,řešili můj svátek či narozeniny. Radši si vezmu dovolenou a na pár dní zmizím. Je mi protivná představa,že se na mě bude vybírat a někdo dostane ten nevděčný úkol něco vymyslet a koupit.

babanci
19. čer 2016

@izz76 Já jsem vloni byla tak už zničená, že jsem neřekla nikomu nic,v 13.00 si koupila Korfu a v 17.30 odletěla. Napsala jsem po příletu tam,kde jsem. Věděli,jak jsem na tom psychicky špatně a nikdo se nedivil. Moře a slunce to u mě pomůže.

babanci
19. čer 2016

Ale u mě nastala změna až po smrti dcery. Od té doby jsem tak mimo,uzavřená. Do té doby jsem byla úplně jiná,upovídaná,veselá, i ve škole jsem byla vúdce. Jsem jedináček,narozena ve znamení Střelce.

blanitta
19. čer 2016

Taky jsem střelec 🙂 normálně střelená a ukecaná :D ale pokud jsem mezi lidmi které moc neznám nebo vůbec anebo s rodinou, tak povětšinou sedím a držím hubu... vždycky mi všichni říkali že jsem strašně stydlivá... povoláním jsem kosmetička a mým největším pracovním plánem do budoucna je stát se mistrovou :D
Jo a ještě jsem zapoměla na ježdění autobusem, to je taky hrozné...

vojkina
20. čer 2016

Já jsem kozoroh 😉

herminka
20. čer 2016

Já jsem váha, ale ve všech svých příspěvcích jako byste psaly o mně 🙂

blanitta
20. čer 2016

A ještě jsem zapoměla dodat, chci moc poděkovat zakladatelce za toto téma, jsem moc ráda za to, že jsem zjistila že nejsem takto ,,divná,, :D jen já.
A holky, ještě tak mě napadlo :D asi hovadina :D ale už jste zažili že se sejdou dva introverti ????! To musí být teda pokec :D já se právě ještě s nikým takovým jako jsem já, nesetkala nebo teda spíš o tom nevím. 🙂

mmlenka
20. čer 2016

@blanitta Sousedka je stejně "ukecaná" jako já a je to teda občas boj si povídat déle jak minutu 😀 A to se fakt snažím, aby konverzace nestála 🙂

izz76
20. čer 2016

@babanci Přesně narozeniny,to taky nesnáším,oslavím pouze z rodinou,v práci mi ta pozornost vadí 😠

Je mi moc líto,že Ti zemřela dera,bolest ze ztráty musí být nekonečná... Musí být moc těžké život žít a nejen přežívat.
Cestování je fajn,změna prostředí,sluníčko,pozitivní nálada,takový malinký lék na duši.

izz76
20. čer 2016

@blanitta Já se jednu dobu kamarádila s holkou podobné povahy jako já...no dost jsme se spolu nudily 😀
Jsem ve znamení Lva,jak je tu vidět,na znamení nezáleží... 😉

wwery
20. čer 2016

Ahoj, taky se hlásím do klubu introvertů, hodně z toho, co píšete, sedí i na mě, kromě telefonování, to jsem se musela naučit a už mi to nedělá problém. Ale například jít ke kadeřnici, to je něco, s melirama to minule trvalo 3 hodiny a o čem tak dlouho mluvit 🙂, já bych klidně byla celou dobu zticha.

anansie40
20. čer 2016

@wwery jj, lepší je zubař, tam se mluvit nedá 🙂)

wwery
20. čer 2016

@anansie40 🙂, to je pravda, aspoň něco pozitivního je na návštěvě zubaře

mmlenka
20. čer 2016

@wwery To já jsem teda u kadeřnice ticho celou dobu 🙂

wwery
20. čer 2016

@mmlenka A jak se Ti to povede? To je asi kadeřnice introvert 🙂, jinak si to nedovedu vysvětlit, já vždycky musím konverzovat a že už jsem kadeřnic vystřídala dost. Jinak teď děti spí v kočárku a já sedím na obrubníku na konci slepé ulice, aby mě nikdo neotravoval 🙂

vojkina
20. čer 2016

@mmlenka já také u kadeřnice mlčím 🙂

ninive211
20. čer 2016

I já jsem od malička introvert - knížky, vlastní svět, bez potřeby propařit každý pátek a sobotu. Příliš familiérní a "všude zdejší" lidé mi taky vadí, taky v tom cítím prostě faleš. Na mateřské mi nevadí chodit dcerou na procházky sama, i když se družím i s maminkami (z Koníka z termínovky anebo i s jednou s vedlejšího baráku) - hlavně kvůli dcerce, aby i ona byla mezi dětmi a socializovala se. Já byla jako dítě doma s mamkou do téměř 6 let, než jsem šla do předškoláků (jsem v listopadu, Štír) a nezapadla jsem, vždycky jsem měla problém se získání a hlavně udržením kamarádů. Můj manžel je vlastně taky moje první a jediná vážná známost (seznámili nás kamarádi a prvotní iniciativa vzešla od něho)

Strana
z5