Kam darovat oblečení po dětech?

doufinkaaa
21. říj 2017

Maminky, prosim poradte. Mam velke mnozstvi krasneho obleceni po detech, ale nechce se mi to jednotlive rozfocovat. Nepodarilo se mi to prodat jako celek. Takze bych to rada nekam darovala. Mate nekdo tip, kam obleceni venovat? Psala jsem mail do kojeneckeho ustavu ve Svitavach a nikdo se mi neozval. Mam tady chlapecke obleceni 0-6 mesicu a holcicku 0-3 roky. Dekuji

leki
21. říj 2017

Ja davam na charitu, jsou tu "kontejnery", pripadne oobocky. Ve Svitavach konkretne neporadim. V Brne byva dvakrat rocne i velikej detskej bazar, kam to muzes darovat/prodat. Treba je neco i u vas.

doufinkaaa
autor
21. říj 2017

Prave od charity me vsichni odrazovali, udajne si to nejlepsi rozebiraji pracovnici mezi sebou. Ja bych byla radeji, kdyby se to dostalo nekam/ nekomu, kdo to opravdu potrebuje.

leki
21. říj 2017

Mozna nejake organizaci pro maminky v tisni ci neco podobneho,ale zkusenost nemam. Ja nejhezci veci rozdala a zbytek ta charita..

mili_ilim_ilmi
21. říj 2017

@doufinkaaa Jestli máš někde poblíž charitní šatník, můžeš zkusit zanést tam oblečení osobne a zeptat se, komu by oblečení putovalo. Nebo kontaktovat azylak. Případně třeba se zeptat na sociálně, zda pro nějakou rodinu nepotřebují oblečení, ospodacky občas shání oblečení pro klienty.

doufinkaaa
autor
21. říj 2017

@mili_ilim_ilmi diky za tip, to me nenapadlo 😊

kafr
22. říj 2017

@doufinkaaa ahoj, to je mozne, ze si to pracovnice charity rozeberou a duvod je jednoduchy: charita zamestnava i nezamestnatelne lidi a prave v takovych satnicich a pod. neni potreba zadna odbornost. Z tohoto pohledu je to mozne.
Ten tip na taky ospod neni marny... 😉

lucie01
23. říj 2017

Ahoj zkusila bych jak už bylo zmíněno azylový dům, popř. vím, že i do porodnic se dají zanést ty nejmenší oblečky. Jinak já dávám některé věci i do takových těch kontejnerů na oblečení ( charita ), nebo na FB v určité skupině maminek, napíšu, že daruji mamince v nouzi oblečení pro děti....

mku
23. říj 2017

Tahl diskuze me inspirovala a zavolala jsem k nam na OSPOD a pani byla uplne nadsena, ze zrovna ted ve ctvrtek poradaji bazarek pro socialne slabe a ze budou moc radi za jakekoliv obleceni. Takze pobalim obleceni po detech a vse jim zitra zavezu 🙂

doufinkaaa
autor
29. říj 2017

Dekuji vsem. Nakonec jsem obleceni rozdala maminkam z azylovych domu a maminkam v nouzi.