Kamarádka silně zanedbává 3leté dítě, mám zasáhnout?
Ahoj jdu se sem poradit...je mi z toho totiž smutno...kamoska má chlapečka jsou mu tři.. přijde mi podviziveny...je kost a kůže ..základní návyky co byste čekaly vůbec nezvládá a neumí ..ona se o něj moc nestará ...za dva dny strávené sní jsem vypozorovala totální nezájem o to jestli je nebo není napapany...nos mu nevycisti kapky nedá ...dítě spolu dusi se ...uspává ho tak ze ho tři hodiny sikanuje v posteli ...mlátí ho řve ná něj...tahá ho po hospodách kde se huli tráva...ano i ona huli... Neoblika ho pořádně...včera mi celý den strkal do prcka bral mu hračky a přistihla jsem ho jak na fwro ku jde a mého syna bouchal do nosu pěstí... Ptám se mám to někde nahlásit?? A kam...já vim ze to není moje dítě ...ale je mi ho líto vypadá tak zubozene pořád čeká ránu....ona je nezodpovědná...podotýkám ze před 14 dny porodila druhé a dala ho k adopci za což sem docela rada protoze by trpěl taky....co stim? Bojím se ze ten tříletý ji nepřežije zimu.... Ona je ukricena nervni mlátí při každé příležitosti nikdy mu nic nevysvětlí...jen rev a rev
@evulina77 Oznacila jsi misto zakladatelky @klarionela88 mne, ale jinak s tvym prispevkem naprosto souhlasim a zakladatelce radim to same 🙂
@karlajasmine 😀 k jako k
@klarionela88 no já bych si s ní možná promluvila a zeptala se, jestli pokud chce dát k adopci druhé, jestli by nechtěla zvážit dát je k adopci obě, ideálně společně (teda nevím, jestli je to tady právně možné, ale kdyby bylo, tak super). Protože pokud si sama uvědomuje, že druhé nechce (asi podle zkušeností s prvním), tak kdybys na ni trošku manipulativně zapůsobila ("nebylo by ti líp bez dětí?"), tak by to třeba sama uznala. Tříleté dítě je ještě ve věku, kdy by ani s adopcí problém být neměl.
@klarionela88 a to jsi k takovemu chovani prihlizela? Ja kdybych videla jak reze bezduvodne takhle dite moje "kamaradka" tak bych ji asi jednu vrazila taky aby se vzpamatovala...a narovinu ji rekla ze to uvidim jeste jednou tak ji okamzite udam na socialku nebo policajtum...
jednoznačně nahlásit na sociálce
@peroli napsala jsem to proto ze asi spoleha na svou matku kdyz u ni zije a myslim si ze kdyby neco bylo spatne tak by babicka zasahla..kazdopadne se ji nezastavam jen mi je lito ditete a resila bych to nejdrive s matkou nez zajistit to aby ho od ni odebrali..myslim ze malo z vas ani netusi jak se deti maji v detskem domive ale to je zase druha cast..
Asi má teď i poporodni depresi... Každopádně včera sem sní byla u dětské doktorky a malej váží 12 kg a špatně vidí... Má ho prý víc krmit .... Včera jsem sní strávila den ptám se ji snidaly ste a ona ze ne...a to uz bylo 13,00h koupila sem malymu sekanou v housce a ona mu za celý den dala jen jeden termix.... Já když ji neco řeknu tak hned ze sem zla na ní i na malýho.... Každopádně nebojte řekla sem ji co si myslím a přestávám se sni bavit.........
@klarionela88 a nahlásila jsi to? Nebo že by to nahlásila některá z nás ikdyž tu rodinu či situaci nezná? Pokud se ti do toho nechce...
@klarionela88 Nečetla jsem vše, ale pokud dala druhé dítě k adopci, tak s ní OSPOD musí být v kontaktu už tak - musí o ní vědět a být s ní v kontaktu už kvůli té adopci. Protože na prvním místě je vždy v zájmu dítěte zůstat u matky a to právě sociálka řeší. Tudíž pokud je tam podezření na zanedbání péče i u dalšího dítěte, tak by to měli řešit? Běž se tam určitě s nimi poradit.
@klarionela88 Anonym na socialce a nikde bych o tom nemluvila. Akorat by se to otocilo presne proti tobe, oni vedi co s ni a ty ji pak muzes pomoct, ale ne ve chvili kdy vi, ze si to byla ty.
@klarionela88 ale že se s ní nebavíte, není řešení, ten malej je v ohrožení života, potřebuje pomoc, kterou můžete v tuhle chvíli zajistit jen vy
podle mě docela selhává doktorka, která pokud vidí známky zanedbávání by to měla nahlásit sama 🙄
@pipi02 je to člověk od člověka. Na mě se autoritativní výchova podepsala velmi tvrdě. Deprese,totální ztráta sebevědomí, dlouhé nalézání sebe sama....a mohla bych jmenovat dál. A to nejsem žádná slabá osobnost,jsem extrovert a ve znamení střelec. Moje máma mě netyrala nebo tak něco,ale autoritativní výchova ze mě udělala hromádku neštěstí. 10 let léčby mi trvalo se z toho dostat....
@matyvaja jak jsem psala, kazde dite je jine...je mi lito vasi situace....u me treba naopak pomohla. Diky vychove me mamy jsem schopna byt samozivitelkou a zvladat vse bez toho aniz bych si pripoustela selhani ci prohru....e mozna trochu drsnejsi na nezne pohlavi coz svedci i o me praci, ale me ta vychova pomohla 🙂 ale ja byla "tvrdak" jako dite a zlobidlo 🙂
To já jsem byla taky. Jasně že teď zjistuju, že si s leccim poradím a tak. Ale moc kladů to nemá. A to jsem byla opravdu zlobivé dítě. Jenže právě pro to,jaký ke mě měla mám přístup. Jinak podotýkám ze můj vztah s mámou je výborný a nikdy jsem ji o tomto neřekla,nechci ji ublížit,protože vím,že dělala jak nejlíp uměla. Někomu tato výchova sedne,ale co pozoruji děti,kort ty dnešní,tak většina potřebuje jiný přístup. Jenže člověk nikdy nemůže s jistotou vědět,která výchova se na dítěti jak podepíše,že? 🙂
@klarionela88 poslala bych rozhodne anonym na socialku :( chudak malej.. to, ze s s ni prestanes bavit, neni reseni.. a pokud malej spatne vidi tak jak to ze nedostal bryle?
@matyvaja máme to stejně
@daasenka85 Také poznamenaná, neo jen nesouhlasíš (smím-li tykat) s těmito typy výchovy? 🙂
@klarionela88 Tak jak to dopadlo????
@betelgeuzz Učitel bít děti nesmí a proto to v našich školách vypadá tak, jak to vypadá. Do každé školy nasadit jednoho Igora Hnízda a úroveň chování by rázem jen kvetla.
@veraga učitel má děti učit a ne vychovávat, na to jsou rodiče!
@betelgeuzz Škola by měla být chápána jako výchovně vzdělávací instituce. Bohužel někteří rodiče nemají dost nadhledu na to, aby si připustili, že jejich miláček se ve škole chová jako spratek. Dříve bylo napadení učitele žákem sci-fi. Dnes je to skoro standard. Viz naposledy někdy minulý týden v Ústeckém kraji.
@pipi02 mám stejný názor.
@veraga souhlasím, že někteří rodiče děti nevychovávají, ale nemyslím si, že by nějak pomohlo, že by učitel začal děti bít. to by se tam pak jako mlátili navzájem??? násilí stejně plodí jen násilí.
Já bych to asi také řešila nahlášením na sociálku bude to pro dobro toho malého vždyt to je normálně týrání dítěte.
@klarionela88 Tak jak to vypadá s chlapečkem dnes? Sleduju diskuzi od začátku, a je mi ho hrozně líto. Já mám doma čtyřměsíčního chlapečka a neumím si představit, že by se měl takhe hrozně špatně. Tu kamarádku bys měla určitě nahlásit na sociálce, vždyť jde o život dítěte, proboha!
Nahlásila bych to na sociálku.
Koukám, že původní problém se tak trochu přenesl do jiné diskuse....
Ráda bych se vyjádřila k položené otázce...
Klarionelo, jste si jistá, že u vás doma je s výchovou vše v pořádku? Nedovedu si totiž představit, že mamča, která má takovéto kamarádky je zcela normální, sory!
Nevím, jak jste to vyřešila, ale pokud vám jde o to dítě, za mě určitě udání na sociálku, vše lepší než taková máma!
A ještě komentář k Pipi 🙂 ona pedagogická fakulta není vše, také jsem vzdělaná, ale podle učebnic své děti vážně nevychovávám, jistě na tom něco bude, ale děti nejsou naši studenti, jsou to naši miláčci!

@polokolo a jak se má chovat a vypadat vzorná matka? Nějak nechápu? V kolika letech smí žena otěhotnět, aby bylo všechno v pořádku? Kolik může mít vůbec dětí, aby ji někdo neodsoudil?