Kanadské borůvky. Pěstujete je někdo?
Pěstujete je někdo? Můžete mi dát nějaké tipy a rady, co a jak s nimi, co se jim líbí nebo nelíbí atd, prostě všechno? 🙂 Dík
eliade - díky 😉 a ty máš jakou odrůdu? A máš ty vysoké nebo ty menší? Já nějak nevím podle čeho se rozhodnout :-N
ahojky, naši je mají taky na zahrádce a jsou teda boží x-) x-) Nevím kolik tam mají keříčků, ale borůvek je dost a jsou vysoký asi půl metru?? Teď si nejsem jistá...
ahojky, neviem ti presne poradiť ako ich pestovať, ale majú ich moji svokrovci, sú naozaj po celé leto, sú výborné a nefarbia až tak ako klasické. Výšku majú asi 1,2 m a treba im vytvoriť prostredie ako v lese. Takže zasadiť ich po blízku stromov. Naši ich majú za domom, kde majú aj ostatné kríky - egreše, ríbezle a tiež stromy ako slivky, hrušky ale aj ihličnaté. Rastie im tam všetko krásne a spolu to aj pekne splýva.
Dúfam, že som ti aspoň trochu poradila. pa
Dúfam, že som ti aspoň trochu poradila. pa
No,já je mám,ale nesadila jsem je,to děda :-N Vím,že musí být aspoň 1,5metrů hluboká jáma a do ní se musí navést lesní hlína....jsou fakt skvělé a taky veliké oproti těm lesním...a každý rok je přihnojuji hnojem,asi proto je mám takové obrovské ty plody....
Holky, díky moc 🙂 já je znám a právě vím, že jsou bezvadný, veliký....mňam mňam 🙂 a proto je chci x-) . Jen se nějak neorientuju v těch odrůdách - ale ono je to asi více méně teda fuk. A že nebarví - to je super - z toho jsem byla poprvé úplně v šoku 😃
nobody - ty si děláš srandu, ale když jsme tam byli na borůvkách, tak jsem vážně zírala 🙂 - to jsem do té doby v životě neviděla 🙂
Sem začni psát odpověď...

Odešli
třeba tady : http://www.topzena.cz/clanek-818-Kanadske_boruv...