Karanténa. Jak ji přežít?

malymax
25. říj 2021

Manžel, přinesl z práce covid… ačkoliv byl sám v patře, chytil to od něj prcek, já jsem negativní. Ještě nevím, jak dlouho budeme doma zavření, zatím to byl týden. Ale vzhledem k tomu, že já to nemám, tak je to jen otázka času… Jak dlouho trvala karanténa u vás ?

kamino
25. říj 2021

Je to přesně na den rok, kdy přinesl z práce partner covid, já, ani prcek jsme ho nechytili, takže jsme byli v karanténě měsíc. Jídlo vozil Rohlík a ITesco, já objednala nějaké hry, partner nepotřeboval nic, jelikož mu bylo zle, tak jen spal.. dali jsme to v pohodě, udělala jsem resty, na co nemám přes rok čas, vyklidila šatnu a podobně.. ven jsme chodili mimo lid, večer vyvenčit psa, tím, že s partnerem hodně pracujeme, tak jsme si karanténu celkem užili, tolik času jsme spolu nikdy nebyli za celých 14 let 🙂

adelinka89
25. říj 2021

@malymax musíte si nastavit nějaký denní režim, my měli covid celá rodina. Byli jsme postupně všichni pozitivní, takže jsme byli v karanténě 21 dní. Jídlo objednavali přes Rohlik a nebo nám nákup vozili rodiče. V noci jsme chodili venčit psa. Taky jsme objednali nové hry a dětem knížky, omalovánky apod.. My dopoledne koukali na filmy, po obědě hráli hry a pak malovali apod..

malymax
autor
25. říj 2021

@kamino já se na to venčení ptala a nesmíme vytáhnout paty z domu ( jo vytáhnout popelnice a vzít poštu ano )

adelinka89
25. říj 2021

@malymax a jak to dělají lidi se psem v bytovce? 🤔

malymax
autor
25. říj 2021

@adelinka89 maličký bude mít 20 měsíců, s nim moc her hrát nejde 🤧🤔

areh
25. říj 2021

@malymax byli jsme doma 20 dní. Manžel to taky chytil v práci, hned se izoloval, ale nosila jsem mu jídlo a ikdyž jsem nejdřív byla negativní, tak 11. den mi bylo blbě a pozitivní. Takže další izolace. Dětem byly 3 roky a 5 m. Nějak jsme to přežili, ale bylo to dlouhý. Prckovi můžeš doma udělat třeba překážkovou dráhu, to děti většinou baví 🙂

zelenaesmolda
25. říj 2021

@malymax
takze kdyz je nekdo sam a zije v lokalite kde neexistuje online rozvoz nebo treba nema internet (starsi clovek) tak ma chcipnout hlady?

dobevacka
25. říj 2021

@malymax My jsme měli covid v březnu a pan z KHS mi řekl, že venčit psa můžeme... Že je naopak nežádoucí, aby ho venčil někdo jiný, protože hrozí riziko přenosu ze srsti nebo z vodítka.

megi89
25. říj 2021

@malymax venčit psa můžeš 🙂
Ja vencila psa normálně. No, normálně... Prostě brzo ráno. Na 2 hodiny. Pak v poledne se vyčurat a večer zase na dlouhou procházku.

kakba
25. říj 2021

@malymax 14 dni doma vsichni spolu. Bylo uzasny. Strasne sme si to vsichni uzili ( bez ironie).

eviicka
25. říj 2021

No my jsme to spíš přežívali než užívali, ale proto, že jsme byli pozitivní celá rodina a děti 4 roky a 8 měsíců, co právě začalo lézt. Naštěstí (nebo možná zapracovalo podvědomí) bylo vždycky jednomu z nás dospělých trošku líp, aby děti zabavil a obstaral. Jinak jsme byli doma asi 18 dní, ale byl chladný březen, takže ven to ani nelákalo.

lobella
25. říj 2021

My byli 21 dni, prines to manzel, chytla jsem to ja (byla ksem v 34tt), po tydnu dcera (2,5 roku), vsichni v byte bez moznosti jit ven, ja se vencila maximalne na balkone pri veseni pradla🙈 bylo to tedy dost narocne predevsim diky dceri, ta je zvykla byt denne x hodin venku, takze po tydnu doslova litala u stropu, jak byla nevybita, covid se u ni projevil jednodenni horeckou a pak 4 dny, kdy byla unavenejsi,nemit decko, tal si to s manzelem uzijem, udelaji se resty, takhle jsme se snazili zabavit malou a proste to prezit

tasimia
25. říj 2021

@malymax skoro měsíc. 6 dní jsem čekala na test v karanténě, pak 10 dní od pozitivního testu a malá mela 14 dní, na facku! :D ale doma bylo fajn, milý vařil, nemusela jsem vůbec nic, až jsem se nudila. Prý si mám užít, že je doma😂. Ale chybělo mi jít ven, na nákup a takové. Malá byla naštěstí malička, teď by mi hrablo😂

kamino
25. říj 2021

@malymax Venčit můžeš - to máš psovi nechat udělat vývod? Jen v době, aby jste se s nikým moc nepotkali.. pro nás byla jedna nepříjemnost, pračku máme společnou se tchánovci u nich v bytě, tak jsme si museli koupit svou, abychom je neohrozili..

malymax
autor
26. říj 2021

@tasimia no chlap samozřejmě první týden spal a nic víc, takže hyperaktivní dítě, kterému se derou zuby je protivné a jen mamama… no na palici po týdnu pozitivní syn, takže já musím být v karanténě, i když jsem negativní.. takže po 2 týdnech se půjdu znova otestovat budu asi pozitivní, tak se mi karanténa prodlouží 😬 už bych to nejraději chytla ať mám klid

kevi1
26. říj 2021

no.. prezili sme.. tazko.. ale prezili.. co ine cloveku zostava. Do toho sme obaja pracovali a bolo nam dost mizerne skrz ten covid (a ja tehotna s nevolnostami).. ale clovek musi zatat vsetky sily a proste odpocitavat dni do konca. Ubehne to (naposledy som ja mala izolaciu 3 tyzdne lebo som kaslala jak debil, ale syn mohol ist z karanteny von po 2 tyzdnoch - pozitivny nikdy nebol). Nebudem klamat, co dovtedy nepozeral a nepoznal jedinu rozpravku, tak obcas bezal aj Krtko.. ja by som sa inak ocitla na psychiatrii.. ale to vydrzal tak 5 minut.

hezz17
26. říj 2021

@malymax celkem 21 dni. Dve deti- 1 rok a 3,5. Dulezity byl pevny rezim 😀 snidane, rozcvicka, hry, pohadka, obed, spani 🙂 jako s kocarem jsem ven sla. To se proste neda. Kdyz se může vencit pes, proc ne mimino 😅 kolecko kolem, s respiratorem a nesahanim na nic... nákupy vozil rohlik

klarkablaha
26. říj 2021

jj souhlas režim, i když se to nezdá...mít nějaký rituál nebo se z toho člověk zblázní 🙂

malymax
autor
26. říj 2021

@hezz17 já toho mám popravdě plné zuby, ale jako na potvoru půjdu se psem ven a dojede kontrola 😬

hezz17
26. říj 2021

@malymax myslis, ze je nejaka kontrola zvedava lozit do covidovyho doupete? 😀 neni

megi89
26. říj 2021

@malymax no jo, jenže když ti nemá kdo vyvencit psa, tak co máš dělat? 🤔 Mě hygiena řekla, ať vencim, ale mimo sídliště, mimo lidí.

glimmer
26. říj 2021

@malymax no já tedy nevím, ale my bydlíme v bytovce, máme psa a bylo mi řečeno, že se psem můžeme, ideálně 1 člověk a mimo dobu kdy je venku hodně lidí. Takže jsem se psem chodila normálně ven. bydlíme na vesnici, tak jsem chodila mezi pole, do lesa a tak ..

glimmer
26. říj 2021

@megi89 mě také na hygieně řekli, že se psem můžeme ven, ideálně jen 1 osoba, a v časech kdy je venku málo lidí, s nikým se "nezakecat" ... takže jsem chodila na dlouhou procházku ráno, během dne jen rychlovka a delší venčení zase večer ... ale bydlíme na vesnici, tak jsem chodila mezi pole a do lesa ... tak je to lepší než ve městě ...

petrasipkova1
26. říj 2021

Není jen covid, já jsem teď doma s detma skoro už měsíc, oba zapal plic, mne taky bylo 14 dni špatně. Proste když už je jim dobre bez horecek tak si hrajeme, Lego, malujeme, modelina, vaříme, pečeme, tvořime a hodně koukame na pohadky, ty nad bavi. Už ani neví jake je to chodit ven 🙈 ze začátku chtěl malý pořad ven, teď už si ani nevzpomenou.

zuzineckah
26. říj 2021

@malymax žádné kontroly nechodí. Normalne jdi psa vyvencit

lobella
26. říj 2021

@zuzineckah s tim nesouhlasim, meli jsme covid v dubnu, nasi kamaradi tez a kontrolu meli, sousedi u nasich take a u babicky tez u sousedu, tam dokonce prijeli s policajtama, jelikoz je nekdo udal, ze chodi normalne ven a jeste bez nahubku, takze my opravdu nevytahli paty

kamino
26. říj 2021

@lobella Na udání ano, jelikož to nesmí hodit pod stůl.. to je druhá stránka věci. Ale samy o sobě kontroly nechodí.

zuzineckah
26. říj 2021

@lobella kontrola jako při nemocenské ale nechodí. Predpokladam, ze tohle měla zakladatelka na mysli. Ze jsou lidi debilní a práskají na sebe, to je druhá věc.

lobella
26. říj 2021

@kamino
@zuzineckah chodi kontrola z hygieny, nevim,jake jsou postihy, kdyz te nezastihnou doma, ale jak rikam, v blizkem okoli jsme v dobe nasi izolace vedeli o 3 probehlych kontrolach (pokazde jina vesnice)

kamino
26. říj 2021

@lobella asi tam máte nějaké aktivisty..