Jak teď funguje karanténa?

kris_kubko
2. dub 2022

Ahoj ženy, jak je to teď s karanténou? Mám teď svůj první covid, chytnul to po dvou dnech ještě mladší syn, starší syn a chlap jsou pořád negativní. Mám příznaky už týden, nařízenou izolaci. To ti dva opravdu nemusí být v karanténě? Nebo jak tomu mám rozumět? Byli nahlášení jako rizikový kontakt a nikdo nic, ani smska z hygieny. To má jít muž v pondělí normálně do práce? 😀 Jako budou se průběžně testovat, ale myslím, že je to nepostihne. Což vede k mé druhé otázce - stává se to běžně, že se takhle nakazí jen půlka domácnosti? A to se doma nijak neizolujeme, jsme pořád všichni spolu.

j.a.n.i
2. dub 2022

@kris_kubko Ano, muz ma jit do prace, pokud nema sanci mit HO. A jinak u nas to melo jen jedno z deti, jinak nikdo.

kris_kubko
autor
2. dub 2022

@j.a.n.i HO mít může, jen to bude hardcore s dětma, já jsem zatím spíš nepoužitelná. Díky. 🙂

drep
2. dub 2022

Karanténa už není, covid jsem prodělala já a dcera (omicron), muž byl s námi doma a nenakazil se (teda klinicky, test nedělal)

katherine177
2. dub 2022

@kris_kubko u nás taky jen dcera ,jinak všichni negativní

lv
2. dub 2022

My meli britskou, deti nic.

j.a.n.i
2. dub 2022

@drep Tak to u nás ani dle testů nic.

klokanka31
2. dub 2022

@kris_kubko My chytli koronu všichni,nejdřív manžel,za dva dny já, za další dva dny naše malá.

konidana
2. dub 2022

@kris_kubko karantena neni. U nas se ode mne nikdo nenakazil. Syn to asi mel asi mesic po me a dcera ted , mesic po nem. Na testech teda nebyli, tak to neni na 100%, ale jen tak 90. Vsem nam bylo blbe tak 2 az 4 dny, do tydne dobry. Manzel furt nic.

martaskaaa
2. dub 2022

Také teď mám covid úplně poprvé a syn chodí normálně do školky a muž do práce, protože jim není. 🤷 Kdyby začali mít nějaké příznaky, tak zůstanou doma.