Kdo prošel ukončením těhotenství tabletou Mifegyne?

mmbe
6. bře 2016

Mám za sebou velmi čerstvou zkušenost s preparátem Mifegyne a zajímá mě, jak dlouho vám trvalo vrátit se do normálu? Krvácení, očistky atd.? Jak dlouho vás trávily křeče v podbřišku? Kdy se objevila první menstruace? Děkuju za věcné komentáře.

yelowangel
15. bře 2016

Nevím jestli to bylo přesně toto ale taky jsem byla na tabletkovém potratu. Když pominu to šílený krvácení po druhý tabletce kdy jsem se nemohla hnout z koupelny krvácela jsem dloooouho. 2. tabletu jsem dostala 31. a až 15. jsem šla na kontrolní ultrazvuk. Celou dobu jsem krvácela a hrozně mě bolelo břicho. Na UZ zjistili že neodešlo všechno co mělo, píchli mě injekci a objednali za další týden. Opět jsem hodně krvácela a krvácení neustávalo i když opět zesláblo. Břicho mě ale bolelo víc než když se mě snažili 3 dny vyvolat porod. A na kontrole mě řekli že už tam zůstávám že musím na revizi. Ježiš jak mě se po tom ulevilo. Pak už klasika, lehký špinění cca 3 dny a první měsíčky jsem dostala po 27 dnech ale měla jsem je hrozně slabý a dlouhý, spíš jako by mě už končili takový tmavý ale celou dobu, asi 12 dní. Na kontrole jsem ještě nebyla a čekám na další tak pak uvidím.

mmbe
autor
18. bře 2016

Děkuju za reakci. Když jsem se ptala, myslela jsem, že mám nejhorší za sebou, že jsem zvládla odkrvácet většinu v nemocnici (tablety jsem dostala za hospitalizace v rozmezí několika hodin, krvácení a křeče po druhé dávce se objevily do hodiny). Po propuštěni už jsem krvácela jen jako při menstruaci, žádná hrůza, myslela jsem, že za dva týdny kontrola potvrdí, že je vše OK. Bohužel jsem ale 13. den po začala v práci krvácet tak, že jsem ani nestíhala chodit na záchod měnit vložky. Volala jsem do nemocnice, doktor mě uklidnil, že to je pozdější reakce na vyvolání, že teprve teď je to ono a že je to normální a může to být ovlivněno léky na ředění krve, které musím užívat. Teď už se stejnou intenzitou krvácím čtvrtý den a přestávám to zvládat. Rozhodla jsem se vydržet přes víkend a pak vyrazit na kontrolu. Bohužel na revizi nemůžu tak snadno, narkóza je pro mě riskantní, proto jsem i volila tabletovou formu ukončení. Koupila jsem si kontryhel a doufám, že to aspoň trochu pomůže.
@yelowangel

yelowangel
19. bře 2016

@mmbe mě na krvácení pomohl ascorutin a prý je dobrá i citronová voda ale tu nemám vyzkoušenou. Každopádně na nic nečekej pokud máš velkou ztrátu krve je to riskantnější než narkóza.

grugrugru
20. led 2017

Zdravím, netusite, zda je mozne tuto tabletu pouzit, kdyz jsem 8 tt + 4? Děkuji.

yelowangel
20. led 2017

ne jen do 6. týdne pak už je to moc risk...teda podle doktorky z Brna Bohunický nemocnice..

grugrugru
20. led 2017

Aha, že všude píšou, že to je do 9. týdne, každopádně děkuju za odpověď.

barynatorka
13. dub 2017

@grugrugru Myslím, že bohužel ne. Max do 7tydne