Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem
Jak jste na tom vy s jazyky?
ahojky, chtěla jsem se zaptat na váš názor. Učila jsem se němčinu 10 let ve škole. tred jí vůbec nepouzivám a je mi to líto protoze jsem plno veci zapoměla. Ted budu brzy rodit. Ale chtela jsem se pustit do opakovani nemciny. Myslite ze se to da skloubit i s miminkem???????????????
alterna: ja som mala narocne miminko, takze ja som pokracovala v uceni francuzstiny ked mala veronika polroka 😉
ale keby ti mimi pekne spinkalo, tak sa da v pohode ked spi ucvit slovicka a pod. 😉
anglina státnice
němčina ... no fuj ,, základy (několik let na gymplu)
francouzština, italština, španělština --- základy... nic moc
mne jazyky tiez moc nejdu, aj ked sa uz niekolko rokov pokusam naucit anglicky. Som vecny zaciatocnik. Na skole sme mali len rustinu a aj tu uz zabudam. Tiez obdivujem ludi co vedia viac jazykov. Ale asi na to musia mat bunky, ked im to tak lahko ide.
osicka, tak my im to tu budeme ozivovat nasou rodnou slovencinou 😀 😀 😀 ,ved aj to je jazyk 😉
No tak me jazyky hodne bavej...anglictina, nemcina to muzu rict, ze zvladam, pak taky neco celkem kvaknu francouzsky, spanelksky trosicku...ale rada bych se naucila finsky a rusky. 🙂
anglictina, taliancina iba malinko, nemcinu pomaly ale isto zabudam, aj ked zaklady mi ostali... anglictina je moj chlebik, uplne ma zivi, kedze ju vyucujem kade-tade ako lektorka 😉 a samozrejme, je to aj moje hobby 😅
najlepsie asi ovladam anglinu, tych 10 rokov v skole + niekolko studijnych pobytov v UK zanechalo vazne stopy 😅 franina - statnice a uz rok tu (vo francuzsku) zijem s francuzom a tiez pracujem takze myslim ze tiez nie najhorsia uroven no a taliancina zatial dost koktam nakolko som samouk a bola som donutena predovsetkym pracou preto sa zatial pohybujem iba v technickej oblasti ale polepsim sa a hadam to raz dotiahnem na slusnu uroven 😀 No jo a zakazdym ked ziskame v praci noveho klienta chcu odomna aby som sa nejak dohovorila takze po uspesnom roku kedy sme ziskali jedneho fina a dvoch nemcov to asi bude zabavicka 🙄 Dufam ze nemaju v plane expandovat do Ciny 😀 😀 😀
vzdelavanie prostrednictvom netu, cez maily atd.. pre vsetkych, ktori su daleko od lektora a nemaju cas navstevovat kurzy....... boze, to znie ako reklamny slogan 😀 😀
abych pravdu rekla tak me svedstina opousti a danstina taky rozumim ale s mluvenim je to horsi 😒 nemam zadnej kontakt a s lidma z DK si pisu anglicky takze tak,ale verim,ze do nejakeho jazyka jeste pujdu me se moc libi italstina a myslim,ze neni tezka tak az bude vic casu zkusim sama
tak ja rustina, trochu spanelstina a nemcina, i kdyz jeste ne perfekt, ale ziju tady tak se to pomalu lepsi. Potrebovala bych i anglictinu, ale zijeme na samote a mimino k tomu, tak kurzy zatim neprichazi v uvahu.
Monatko uz vloni jsem hledala nanetu e-lerning, ale nic jsem nenasla ☹
aponchie talaincina je asi najlahsi jazyk na svete, fakt, zober knizku pre samoukov a za dva tri mesiace mas zaklady preluskane plus cvicenia a je to, problem je potom s hovorenim, aspon ja osobne potrebujem konverzovat a ked som robila na sk mala som jedneho klienta a casom aj kamosa taliana a vdaka nemu som sa trosku rozkecala ale kedze uz skoro vobec nie sme v kontakte bude to asi asi ako tvoja danstina. Mimochodom vsetka cest nechapem ako si sa to mohla naucit, ja som bola v dansku 2x raz v kodani a raz vo vejle a milujem tu krajinu, ale jazyk mi znie neskutocke komplikovane
tak já ruština, angličtina, francouzština, slovenčina, rozumím polsky a východňársky. Te´d se učím němčinu, aaž skončím přejdu na španělštinu.
nguyen :je to ostuda ze neumim,mam predky z talianska 😝 ale napravim to ja potrebuju mluvit a mluvit.jinak je konec,ted me kamarad pozadal at mu zavolam do rumunska pac neumel anglicky a objednam mu na farme nejake zampiony no to byl zazitek!!!predavali si to asi 3lidi mezitim v pozadi kokrhal kohout slepky kvokaly a nekdo kydal hnuj u krav asi uuuzasneee domluvit se s nema byl nadlicky vykon,na vse rikali yes jo ja atd a pak mi rekli nekolik spatnych informaci a to maji na webu neco jineho a prej neni problem komunikovat ve 4jazycich 😒
no co na to chces rict napsala sem jim oficialni mail a jeste neprisla odpoved tak nevim jestli to postupne prekladaji v translatoru ci co 😀
Ahoj 😀 😀
Ja ovláam základy angličtiny, trošku lepšie viem po nemecky a perfektne hovorím po polsky a po maďarsky...
A neviete niektorá z vás po latinsky? Potrebujem preložiť jednu vetu... Prosím IP, ďakujem 😀 😀
tak ja ovladam nemecky, ucila som sa ho 13 rokov tak by sa patrilo, inak nic....obcas mam pocit ze neviem ani slovensky 😀
etihw • 1d • Dnes ve 13:53
jaké světové jazyky ovládají maminky na koníkovi... 😉
mysinka • 1d • Dnes ve 13:55
Angličitina, francouzština, španělština 🙂
petruskaberuska • 3d • Dnes ve 14:08
Anglictina,nemcina,italstina,rustina 😉
noangel • 1d • Dnes ve 14:34
anglictina, nemcina, japonstina, spanelstina
tannawe • 2d, snž • Dnes ve 14:47
anglictina,nemcina,hebrejstina,zacinam s italstinou 🙂
nobody • Dnes ve 14:51
maminky?
no tak nic .... ale angličtina a trochu němčina ... jestli teda můžu přispět
tannawe • 2d, snž • Dnes ve 14:53
nobody: vtipne... 😉
nobody • Dnes ve 14:54
no ode mě spíš trapný 🙂
achalteke • snž • Dnes v 15:07
no tak maminka ještě nejsem, ale anglina, němčina, fránina a základy švédštiny 😉 ...jazyky to je moje 😉
elly • 1d • Dnes v 15:23
Nizozemstina, anglictina a trochu nemciny
etihw • 1d • Dnes v 15:57
nobody, ty můžeš samozřejmě přispět taky. 🙂
zuzanka26 • 33tt • Dnes v 15:59
já mám jazyky v lásce. Takže u mě angličtina, halvně řečtina a pak stále ještě trochu francouzština 😵
aponchie • 1d • Dnes v 16:17
anglictina,danstina,svedstina..
zanett • Dnes v 16:58
etihw; mas namysli jazyky, ktere plynule ovladame, nebo i jazyky, kterymi umi nekdo zbleptnout par slov (nebo fakt nekdo umi plynule svedsky, aniz by zil ve Svedsku? 😕 ). Jinak ja plynule anglictinu, pak cesky umim trochu min 😀 a zbleptnout umim par slov rusky, co si jeste pamatuju ze stredni skoly...
aponchie • 1d • Dnes v 17:00
ano mas pravdu zanett neumim naprosto plynule svedsky,ale jelikoz je to velmi podobne danstine dorozumim se 😉
noangel • 1d • Dnes v 17:03
zanett ja to brala jako jazyky kteryma plynule mluvim. ve spouste dalsich si umim jeste treba objednat kafe 🙂 nebo nadavat 😀
zanett • Dnes v 17:04
apon - to jsem nemirila primo na tebe 😉 , spis obecne, protoze kdyz se obecne zeptate lidi, jake jazyky ovladaji, tak kazdy se naparuje a vyjmenovava deset jazyku, ale ve skutecnosti pak v tom kterem jazyku umi rict max. 'Dobry den' 😀 (a to nemyslim jenom ty 'exoticke' jazyky, ale i obycejnou anglictinu/ nemcinu....snad kazdej, koho znam, rika, ze umi dobre anglicky (rozumej; neco malo si pamatuje ze skoly 😀 ) a pak se nedomluvi ani na dovolene 😀 😀 😀 😀 😝 )
aponchie • 1d • Dnes v 17:04
noangel :jako smekam pred tou japoncinou a kde jses ji naucila a jak dlouho ti to trvalo pripadne umis psat mluvit nebo rozumet nebo vsecko? 😀
zanett • Dnes v 17:06
pred tou japonstinou teda taky smekam 🙂 to se nestava casto...
noangel • 1d • Dnes v 17:20
byla sem pul roku v japonsku to sem se naucila mluvit a pak v cr na soukromych hodinach 3x tydne odpoledne u japonce cist a psat (6 mesicu jen tohle) a vypilovala gramatiku a po 3 letech udelala certifikat
sem vzdycky chtela umet nakej ne moc beznej jazyk taky sem uvazovala o nakym severskym pak me ale vysla ta jp 🙂
aponchie • 1d • Dnes v 17:21
no a jak se v nem udrzujes?pracujes pro nekoho kde je jap treba?nebo davas hodiny ty?
zanett • Dnes v 17:22
to je hezky, noangel 🙂 a muzu se zeptat, co jsi v tom Japonsku delala (pracovala, nebo si uzivala?)
kalo • 1d • Dnes v 18:15
Trochu odbočím od proudu rozhovoru....
Mám dotaz na ZUZANKU26: strašně ráda bych se učila řečtinu, ale u nás ve městě žádná jazykovka řečtinu neučí..ani žádný soukromý učitel není k sehnání..A s učebnicemi řečtiny pro samouky je to u nás bída...Můžeš mi prosím, nějakou dobrou a pro začátečníky srozumitelnou učebnici doporučit??? Díky 😉
krtecek • 1d • Dnes v 18:19
anglictina a pak se pridavam k noangel s japonstinou
anglicky skvěle, německy dobře, turecky, arabsky trochu, francouzsky a italsky málo
zanett: pracovala kdyz sem jeste v cr studovala VS
ap: v praci bych vyuzila. zakladala se pobocka v japonsku ja akora ale otehotnela no 🙂 ucit nemuzu nikoho nic ja na to nemam nervy 😀
Ahoijte, ja ovladam plynule anglinu, taliancinu, francuzstinu a madarcinu, dohovorim sa rusky a spanielsky a mam zaklady nemciny a za sebou polroka studium arabciny (v buducnosti chcem pokracovat) Pekny dnik vsetkym 🙂
anglicky se domluvím, němčina+ruština+francouzština - základy - ale při použií rukou a nohou by se to taky dalo... 😀

ahojte, ja v pohode anglictina a cestina-pretoze tu pracujeme a byvame. a pracujem na francuzstine, milujem vsetko francuzske-je to krasny jazyk 😉
nemcinu som sa ucila 6 rokov, ale strasne dlho som ju nepouzivala, zvladnem zaklady a zlozitejs. veci pomocou slovniku...