Koronavirus - už toho mám dost!
Milé dámy, nevím, jak vy, ale já už mám naší vlády plné zuby. Je mi úplně zle, jak si na současné situaci Babiš a spol. vylepšují svůj mediální obraz a omezují naši svobodu. Na Primulovy kecy jsem už alergická - nejdřív několik let uzavřené hranice, teď tvoření komunit o třech rodinách - ten se už fakt pomátl...
Zpočátku jsem se na to dívala jinak, měla jsem obavy o rizikové skupiny lidí, poctivě jsem i s dětmi nosila roušku, izolovala se, jak to šlo, smířila se s tím, že jsem na šest týdnů přišla o výdělek... brala jsem to jako nutnou daň pro obecné dobro. Ale poslední tři týdny se dějí věci, které mi už hlava nebere - např. okamžité zrušení zákazu volného pohybu - ze dne na den... Pak postupné prosakování "nevítaných" informací o tom, jak je kvůli Covidu zmrazená téměř veškerá další zdravotní péče - např. screeningy, takže ženy s bulkou v prsu hledají několik týdnů jedinou otevřenou ambulanci a utíká jim drahocenný čas. Článek zde:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kvuli-rouska...
Píše zde i o vyložené škodlivosti nošen roušek u dětí a já s ní naprosto souhlasím. Ani WHO nedoporučuje plošné nošení roušek a my to máme nařízeno!
Článek zde:
https://eurozpravy.cz/domaci/zdravotnictvi/valk...
A naši papaláši si ještě dělají videjko, ve kterém se kasají, že díky rouškám jsme epidemii zvládli a že by ostatní měli následovat našeho vzoru?!
Nějak mi začalo docházet, že je něco "shnilého ve státě českém". Urputně se tady bráníme coronaviru, takže na něj u nás zemřelo méně lidí než na chřipku, ale že kvůli tomu bude za pár měsíců až let násobně více lidí umírat na rakovinu nebo nedostatečnou péči v případě jiné nemoci, o tom se moc nemluví. A že nás to vede do krize, je už teď jisté. Hodně zajímavě o tom už v březnu psal bývalý bankéř ČNB:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonom-cesko...
Nevíte, jestli neexistuje nějaká skupina, která sdílí tyto názory? Když se nás spojí hodně, tak snad už budeme slyšet.
https://nazory.aktualne.cz/udej-toho-kdo-se-lis...
Omlouvám se za délku příspěvku, ale muselo to ze mě ven, už jsem kvůli tomu včera ani nemohla spát - kde je ta svoboda, za kterou se před třiceti lety bojovalo?
@odula já tu ještě chvíli zůstanu 😉říct svůj názor, je porušování slušného chování? Hmm zajimave😁
@rezusesmichy invektiva nejsou názorem, jestli se nudíš, opravdu si na to najdi někoho jiného, někoho, kdo má zájem o takový druh diskuze, více už si my dvě nemáme co říct a tímto bych to ukončila, přeji pěkný zbytek dne 🙂
@rezusesmichy porušování slušné diskuse je používat argumenty ad hominem a napadat. Třeba napsat někomu " jsi hloupá" . Svůj názor si napiš, v tom ti nikdo nebrání ale slušně, pokud možno.
@odula a napsat někomu, že je vemeno je asi v pořádku, že? 😁
@rezusesmichy a to je co za argument? "Ale vy taky bijete černochy"?😃 Hele víc už to rozebírat nechci. Co jsem napsala jsem napsala a stojím si za tím 😉 a nemám k tomu co dodat.
@odula je to marný, je to marný, je to marný
@marcicek84 je😁
Tak dnes zase čtu novinky. Hospody budou otevŕeny jen do 23.00 hod. Nejsem sice žádnej kalič,léta jsem nebyla v hospodě dýl jak do večerníčka,ale nechápu,jaký vliv to má na coronavirus. Jestli po jedenácté virus víc běsní nebo co?😀😀😀😀
@marcicek84 tak ty testy nebo karanténa.... Hodně lidí půjde na testy, což je pěknej výsměch, jelikož dnes je test negativní, zítra by byl už pozitivní, ale dotyčný si bude vesele běhat dál
@babanci mě by zajímalo, jaký by byl Tvůj pohled na věc, kdyby Covid tady byl v době, kdy Tvoje dcera ještě žila a byla v rizikové skupině, v době, kdy jsi ještě nebyla poznamenána ztrátou, v době, kdy bys o ní měla strach... Zda bys stále psala, jak jsi nad věcí atd. Je totiž spousta lidí, co mají milovaného člověka v hodně rizikové skupině a mají o své milované strach a nechtějí o ně přijít a nejhorší jejich představy jsou, že by je ještě nakazili...
Já se nedivím, že lidem se nelíbí to cestování... Je to stejná písnička jako o jarních prázdninách... A jak to dopadlo? Takže se nediv, že se teď lidé bojí.
@priefi Jasně,že bych se o ní bála. Proto bych jí schovala do baráku se zahradou,jako se poschovávaly moje další dcery i s dětmi. Volali bychom jí a nakupovaly a dávaly nákup pŕes plot,jako to děláme s mojí mamkou nyní. Ale.....teď už je čas,abychom my,zdraví už vylezli z nory. A čelili tomu,protože to tu je a bude.
@priefi výsměch možná, ale cena pro mnohé vysoká, takže masové to nebude....ale jde hlavně o to, že se umožní cestovat do oblastí epidemiologicky podobných, tím se to riziko taktéž sníží a opravdu si nemyslím, že na macháči bude výrazně nižší..
@babanci asertivní e-mail do školky zaslán, manžel mě pochválil, tak jsem zvědavá co přijde za odpověď. U nás je hlavně problém, že dcera trpí na časté rýmy, kdyby měla roušku, vysušovalo by ji to slizniceještě více a pak s rýmou by do té školky nemohla, takže to pro ni není v horku vhodné, to mi říkala i její ošetřující lékařka...a imunoložka nám to to výslovně nedoporučila, že roušky ničí dětem imunitu, že na podzim pak ty děti budou nemocné ještě více...tak snad se na to ve školce psychicky připraví...
@marcicek84 a jakou rýmou Tvá dcera trpí? Alergickou, anebo infekční?
@priefi my musíme zvlhčovat dceři slizice dle doporučení imunoložky např. vincentkou nebo stérimarem, ona alergii nemá prokázanou, ale bohužel, má tu sliznici citlivější a chytá z toho časté rýmy, někdy virového původu jindy bakteriálního, je to různé...u nás je ještě ten problém, že pak z toho má i časté záněty spojivek...
@marcicek84 já mám takový pocit, že teď do školky ani děti s rýmou nebudou chtít pouštět... Takže díky tomu možná Tvá dcera nebude mít tak často rýmu a z druhé strany s rýmou možná ji ani nevemou
@marcicek84 syn má věčně ucpaný nos. Ale nevím, jak ho donutit stříkat physiomer 🤷🏻♀️ takže max Vincentka na uchostouch a do nosu... Nic jiného si nenechá...ale nemá to rýmu jako takovou
@priefi já právě doufám, že se ty rýmy omezí, protože tam budou brát opravu zdravé děti, každopádně já dceru do školky s rýmou nikdy neposílala, takže toto mi nevadí a počítám s tím, že bych s ní byla doma...
@priefi může mít zadní rýmu, pak bych ale taktéž doporučila roušky nepoužívat, roušky nesvědčí sliznici nosu a nejsou pro každého vhodné...
@odula 😂😂😂 tys zabila
@marcicek84 jakmile bude moci odložit roušku, tak odloží... Ve městě musíme mu ji dávat. Ale on to má celoročně. Doktorka říkala, že to je suchá sliznice či co. On má v nosanku tzv. hodně suchých snoplíků, které se oblepí kolem každé stěny a udělají pomyslný špunt. Když chce to vysmrkat, protože mu to vadí, tak se mu to nalepí na jednu stěnu a vadí mu to. Někdy se povede vysmrkat vše, když se to navlhčí. Ale právě to navlhčení je boj
@babanci Vliv to ma takovy, ze ten virus fakt “besni” v noci, protoze v Jizni Koreji (zeme, ktera je vzorem v boji proti covid-19) se ten virus znovu extremne rozsiril prave v nocnich klubech a na diskotekach. Je to par dnu co jsem k tomu cetla vyjadreni. (Nasdilim ten clanek pak na svuj profil i s kratkym prekladem). Zacali rozvolnovat opatreni pred par tydny a otevreli i tyto nocni podniky. A pred cca deseti dny jim v jejich systemu chytre karanteny vyskocilo, ze jeden pozitivni clovek to roznesl natolik v nocnim klubu, ze meli okamzite 100 dalsich pozitivnich prave z klubu a cca 5000, kteri neco chytnout mohli. Takze ted znova s okamzitou platnosti zavreli kluby a diskoteky a veskerou nocni zabavu. Momentalne zjistuji, proc tento extrem a proc jen v techto podminkach. A jelikoz CR, jako i spousta jinych zemi se ridi “korejskou cestou”, (vy tedy ne @odula, vase vlada razi porad jedinecny experiment 😀), tak nocni zabava musi pockat. Bezne restaurace byli i bez covid-19 obvykle otevrene do 23 hodin kvuli nocnimu klidu, takze techto restauraci se to nedotkne.
Napíšu svoje dojmy. Celé to kolem ,,korony" se nás příliš nedotklo.
Mělo to svoje pozitiva. Najednou se chodilo do lesa a na zahradu, žádné zevlování po městě. Člověk si hned uvědomil, že nic není samozřejmost. A že úplně bezděčně jsme hodně ,,rozežraní"...chodit si do obchodu třikrát denně pro jednu věc, chodit tam o půlnoci, apod.
Naprosto mi vyhovuje, že se jde nakoupit jednou za týden, že se dělá plán, co se bude jíst. Ale vařit každý den mě až tak nebaví.
Bylo rozhodně lepší, když dcera chodila do školky. Co se týče jídla i sociálních kontaktů. Sice si hodně hrají s bráškou, ale není to ono. To mě docela děsí, jak si lidi zvykli, že se udržuje odstup. Jdete na hřiště a děti se k sobě přiblíží...a hned je rodič tahá pryč. Já jsem teda dost úzkostlivá, kvůli nemocem obecně, ne jenom kvůli koroně, ale děti bych si hrát nechala...takže mě to docela zaskočilo.
Otevřít obchod, zavřít kostel...pro mne je to zase signál nastavení společnosti a hodnot.
Roušky mi nevadí, trochu nepohodlí snesu...úplně mě fascinuje, že je to něco, co většině vadí jako červený hadr býkovi. I kdyby měly jen tu funkci psychologickou, tak osobně se mi žádná újma nestala. Naopak, docela kvituji, že jdeme ven a tam na nás nikdo nekašle. Jsem na to vnímavá..a poslední dobou to byl opravdu extrém. Kdykoli jsme byla v parku s malým v kočárku, 100% pokaždé hned vedle někdo prskal. Už jsme si říkala, že to snad není ani možné. Proč teda vyžadujeme, aby je nosili zdravotníci? Jen řečnická otázka. Malý ji neměl, nenechal si ji nasadit, tak jsme neřešili.
Kadeřnictví, salony, hospody,... podobné ,,nezbytnosti", přišlo mi úsměvné, jak někdo bez toho měsíc ,,nemůže žít" :D
Konspirace jsou zajímavé, ale svědomí si řeším svoje a ne ostatních.
Svoboda, pro mne je to jen iluze svobody, ale přijde mi trochu paradox, že se po ní řve tak hlasitě, že už je to jako závislost na svobodě.
Dovolenou jsme nepořizovali, za rok to pro nás bude i víc v klidu, než se vzteklým batoletem.
@bonavoxa tak hlavně, jako maminky na mateřské tě moc ztráty svobody nepostihne, to se stane vždy narozením dítěte, ale pak když už je dítě větší, zase to vidíš jinak.
@marcicek84 Doufám, že bych to na vážkách hrozícího nebezpečí nemoci, viděla stejně jako tomu bylo teď. Ale v tuto životní etapu pro mne osobně to opravdu žádná velká újma nebyla. I s větším dítětem jsme nebyla nějak společensky hyperaktivní.
Mě děsí spíš ta neochota k oběti...a to už dlouho..a celkově. Tohle nic nebylo, ale každý individuálně dospějeme do fází, kdy to bude fakt ,,naprd", nemoc, stáří...nebo i to pozitivní, ale náročné mateřství...V tomhle jsme jeli tak nějak společně. A žádná apokalypsa se zatím nekonala.
Odhalilo to spoustu věcí, pozitivních i negativních informací. Ale na tom se dá právě stavět😉

@marcicek84 prosim, nenech se zatáhnout do hádek o ničem kvůli argumentům ad hominem. Doteď se tu diskutovalo celkem pěkně a slušně az na drobný excesy ;)
@rezusesmichy běž se řezat smíchy a trollit někam jinam. Porusujes pravidla slušný diskuse. 😉😉😉😉😉😉😉😉😃😆🤪😃😃😃😃😃😃😃😃😆😆😆😆😆😆😆🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪