Koronavirus - už toho mám dost!
Milé dámy, nevím, jak vy, ale já už mám naší vlády plné zuby. Je mi úplně zle, jak si na současné situaci Babiš a spol. vylepšují svůj mediální obraz a omezují naši svobodu. Na Primulovy kecy jsem už alergická - nejdřív několik let uzavřené hranice, teď tvoření komunit o třech rodinách - ten se už fakt pomátl...
Zpočátku jsem se na to dívala jinak, měla jsem obavy o rizikové skupiny lidí, poctivě jsem i s dětmi nosila roušku, izolovala se, jak to šlo, smířila se s tím, že jsem na šest týdnů přišla o výdělek... brala jsem to jako nutnou daň pro obecné dobro. Ale poslední tři týdny se dějí věci, které mi už hlava nebere - např. okamžité zrušení zákazu volného pohybu - ze dne na den... Pak postupné prosakování "nevítaných" informací o tom, jak je kvůli Covidu zmrazená téměř veškerá další zdravotní péče - např. screeningy, takže ženy s bulkou v prsu hledají několik týdnů jedinou otevřenou ambulanci a utíká jim drahocenný čas. Článek zde:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kvuli-rouska...
Píše zde i o vyložené škodlivosti nošen roušek u dětí a já s ní naprosto souhlasím. Ani WHO nedoporučuje plošné nošení roušek a my to máme nařízeno!
Článek zde:
https://eurozpravy.cz/domaci/zdravotnictvi/valk...
A naši papaláši si ještě dělají videjko, ve kterém se kasají, že díky rouškám jsme epidemii zvládli a že by ostatní měli následovat našeho vzoru?!
Nějak mi začalo docházet, že je něco "shnilého ve státě českém". Urputně se tady bráníme coronaviru, takže na něj u nás zemřelo méně lidí než na chřipku, ale že kvůli tomu bude za pár měsíců až let násobně více lidí umírat na rakovinu nebo nedostatečnou péči v případě jiné nemoci, o tom se moc nemluví. A že nás to vede do krize, je už teď jisté. Hodně zajímavě o tom už v březnu psal bývalý bankéř ČNB:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonom-cesko...
Nevíte, jestli neexistuje nějaká skupina, která sdílí tyto názory? Když se nás spojí hodně, tak snad už budeme slyšet.
https://nazory.aktualne.cz/udej-toho-kdo-se-lis...
Omlouvám se za délku příspěvku, ale muselo to ze mě ven, už jsem kvůli tomu včera ani nemohla spát - kde je ta svoboda, za kterou se před třiceti lety bojovalo?
@priefi protoze covid byl a bude?tak si to vysvetluji ja..🙂
@priefi konec šarády...a hlavně jižní ekonomiky se bez turistů nevzpamatují, takže kdokoli chce, ať vstoupí...taky záleží jak budou definovaná rizika naším ministrerstvem zahraničí a ministerstvem zdravotnictví, ale obecně po skončení stavu nouze moc nemůžeš lidi omezovat v cestování, takže to bude šrumec, do týdne čekám šrumec jako blázen kolem otvírání hranic a podmínek pro cestování...ještě budeme koukat, možná i ten druhý stupeň základek se nažene do škol...
@priefi nebo protože jejich ekonomika na tom byla špatně před lockdownem, po lockdownu ještě hůř a nemůžou si už dovolit přijít o 100% příjmu z turismu (kterej tvoří 6%hdp myslím coz je asi 3 nejvyssi podil turismu na hdp v Evropě) plus riziko dalšího vzrůstu nezaměstnanosti pokud země zůstane uzavřena .... Prostě tenhle stav (lockdown) není dlouhodobě udržitelnej. Nikde.
@marcicek84 přesně
@marcicek84 No,my máme zaplacené Lignano poslední týden v srpnu. Celá rodina tvrdila,že se jede,jen já pochybovala. Ale myslím,že to klapne. Jen jsme si řekli,že pokud by nám měli strkat klacek až do mozkovny😀 ,tak nepojedem. Nehledě na to,že by testy stály víc než dovolená.
@babanci ted uz to jen o vydefinovani toho,co pri navratu,to mozna ty testy budou treba,nebo karantena,uvidime,ono se to jiz brzy vykrystalizuje...
Kokám,že se ve světě už demonstruje ,v Německu,Francii,Británii,Švýcarsku a Polsku proti koronavirovým opatřením. Lidi už toho mají plné zuby. My na to asi nemáme k....,my se v tom vedru udusíme v tichosti.😀
@babanci myslíš, že to někdo v práci dodržuje??? :D a ty roušky na koupalištích, to je výsměch už...
@marcicek84 U nás v práci jo. Šílenci to mají v kanceláři celý den. I v kurzu šití to máme,chodím na 4 hodiny a utíkám domů,abych nasála vzduch. 😀 A dneska mám italštinu,tam to mít nemusíme.
@babanci tak asi záleží na tom, jak je kdo normální atd.
@babanci Tak u nás u povolují i ti, co se ze začátku opravdu báli a chovali odpovědně. Když jsem viděla na parkovišti se staženou rouškou kolegyni, která jako jedna z prvních začala nosit roušku v práci když to nebylo povinné, stála cca 2 metry ode mě a nenamáhala si ji nasadit, tak už není možné je udržet. To samé kolegyně, která ještě před 3 týdny tvrdila manželovi, jak roušky chrání slabé a jsou důležité, minulý týden přeběhla mezi kancelářemi bez ní. Jinak u nás v kancelářích roušky mít nemusíme, záleží na domluvě, na chodbě ano.
@hafika máme to stejné, v kanclech nemusíme...na chodbě bychom raději mít měli
@marcicek84 Tak u nás je to na chodbách vyžadováno. Ale třeba dělníci, co nám předělávají technickou halu od minulého týdně roušky prostě ignorují (ono se s nimi asi moc pracovat nedá, když bourají, kopají atd.). Týden před tím ještě roušky měli.
tak ofiko nemusejí být od zítřka roušky v kancelářích ani vhorkých provozech, super...a ještě se začíná rozvolňovat na hranicích, největší rozvolnění má být od 8.6. cestování bez testu i bez karantény???no uvidíme...
@marcicek84 ja slyšela ze snad toto jen do Rakouska a na Slovensko - protože maj dobrou epid. situaci či co
@odula to byl příklad, jednají s dalšími zeměmi... a do poloviny června už chtějí otevřít hranice se všemi sousedními státy..... https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vlada-pris...
@babanci 😂 my se v tom vedru usušíme v tichosti 😂😂😂🙈
Něco jsem zaslechla, že ode dneška se mírní omezení s rouškama? Když jsme byli dnes venku, tak se lidé rozdělili na 3 skupiny, s rouškou na puse, rouškou na bradě a bez roušky. Ti bez roušky vrhali vražedné pohledy 🙈 člověk by čekal, že to bude naopak. Já měla na bradě a manžel ten zapomněl si ji vzít, tak už se nevracel.
@marcicek84 roušky na koupališti pobavily 😅 mě by zajímalo, kdo ty pravidla vtipně vymýšlel
@marcicek84 jasny. tohle ovsem vylucuje svedsko... 😒 tedy pochopitelne no. "Vojtěch prosazuje, aby se od 8. června mohlo přes hranice cestovat úplně volně, bez testu, pokud budou lidé přicházet ze států, které budou z epidemiologického hlediska nerizikové."
Náhodou, mě ta rouško móda začala bavit. Měla jsem i pár božíhodových modelů 😀 Nikdo nekoukal na hadry, ale na roušky.
@priefi no na dece ji mít nemusíš, když se budeš pohybovat areálu koupaliště ji mít musíš, na koupání ji opět nemusíš mít....opravdu jsem to nepochopila...
@odula já myslím, že švédsko pro ně bude rizikové asi pořád...
@marcicek84 Švédsko.stejně jako kanada a usa a Rusko.... A UK a Itálie a Španělsko.... A Brazílie.... Vidíte v tom ještě někdo ten pattern??? Muhehehehehe.... 👽👽😆
@odula co se baví tak zatím jen o okolních státech, chorvatsku, bulharsku a řecku o ničem jiném zatím nepadla ani řeč, ale třeba v červenci to bude zase jinak, těžko říct...
Krasny vecer devcata. Dneska jsem tak premyslela nad tim, jak to maji s karantenama v cizich zemich. U nas pri navratu musi byt clovek v karantene nebo negativni test. A jak to ma treba Chorvatsko, kdyz tam pojede cizinec na dovcu? To bude mit nejakou vyjimku z karanteny? Treba v Chorvatsku pro cizince karantenu nemaji... ??? 🤔
@alcar pokud tam jedeš v hospodářském zájmu, což je i jen doklad o ubytování, tak není povinný ani test ani karanténa...tak pomalu můžeš začít balit 🙂
@marcicek84 no my letos nakonec nejedem. Odpiskali jsme to. ☹ Ale jen me to tak dnes napadlo v souvislosti s tim, jak mi chlap rikal, ze nejaci reporteri ČT psali reportaz o ceste do Chorvatska.

@marcicek84 tohle mi hlava nebere... Jak je možné, že najednou, jak mávnutím kouzelného proutku, vše v Itálii zrušili... To je celé nějaké divné.