icon

Koronavirus - už toho mám dost!

jitulasek
11. kvě 2020

Milé dámy, nevím, jak vy, ale já už mám naší vlády plné zuby. Je mi úplně zle, jak si na současné situaci Babiš a spol. vylepšují svůj mediální obraz a omezují naši svobodu. Na Primulovy kecy jsem už alergická - nejdřív několik let uzavřené hranice, teď tvoření komunit o třech rodinách - ten se už fakt pomátl...
Zpočátku jsem se na to dívala jinak, měla jsem obavy o rizikové skupiny lidí, poctivě jsem i s dětmi nosila roušku, izolovala se, jak to šlo, smířila se s tím, že jsem na šest týdnů přišla o výdělek... brala jsem to jako nutnou daň pro obecné dobro. Ale poslední tři týdny se dějí věci, které mi už hlava nebere - např. okamžité zrušení zákazu volného pohybu - ze dne na den... Pak postupné prosakování "nevítaných" informací o tom, jak je kvůli Covidu zmrazená téměř veškerá další zdravotní péče - např. screeningy, takže ženy s bulkou v prsu hledají několik týdnů jedinou otevřenou ambulanci a utíká jim drahocenný čas. Článek zde:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kvuli-rouska...
Píše zde i o vyložené škodlivosti nošen roušek u dětí a já s ní naprosto souhlasím. Ani WHO nedoporučuje plošné nošení roušek a my to máme nařízeno!
Článek zde:
https://eurozpravy.cz/domaci/zdravotnictvi/valk...
A naši papaláši si ještě dělají videjko, ve kterém se kasají, že díky rouškám jsme epidemii zvládli a že by ostatní měli následovat našeho vzoru?!
Nějak mi začalo docházet, že je něco "shnilého ve státě českém". Urputně se tady bráníme coronaviru, takže na něj u nás zemřelo méně lidí než na chřipku, ale že kvůli tomu bude za pár měsíců až let násobně více lidí umírat na rakovinu nebo nedostatečnou péči v případě jiné nemoci, o tom se moc nemluví. A že nás to vede do krize, je už teď jisté. Hodně zajímavě o tom už v březnu psal bývalý bankéř ČNB:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonom-cesko...
Nevíte, jestli neexistuje nějaká skupina, která sdílí tyto názory? Když se nás spojí hodně, tak snad už budeme slyšet.
https://nazory.aktualne.cz/udej-toho-kdo-se-lis...
Omlouvám se za délku příspěvku, ale muselo to ze mě ven, už jsem kvůli tomu včera ani nemohla spát - kde je ta svoboda, za kterou se před třiceti lety bojovalo?

marcicek84
12. kvě 2020

@leymea tak o procentu úmrtnosti víme, ale bohužel na to nejde myslet, člověk musí jít dát a snažit se žít...

martiniquest
12. kvě 2020

@patapuf Kamaradka zila 18 let v UK, stale je s tamnimi prateli v kontaktu - mj i sestrickou v nemocnici (nevim, ktere mesto) a podle teto sestricky tam zadne navaly nemocnych nejsou. Asi tak

martiniquest
12. kvě 2020

@marcicek84 Zajimalo by me, zda na ty rousky nekdo poda zalobu. Kez by. Kazdy den navic je chujovina

martiniquest
12. kvě 2020

@leymea To je mi lito, ale slusilo by se podat uplne informace - zakladni anamnezu dotycneho. Covid neni jedina nemoc na svete. Lidi se rodi a umiraji a je to uplne normalni.

martiniquest
12. kvě 2020

@marcicek84 Tak hlavne ze je plukovnik oznacuje za zcela bezpecne a pro alergiky dokonce velmi vyhodne 🙈 idiot

marcicek84
12. kvě 2020

@martiniquest určitě to někdo zkusí, i někdo z ústavního soudu říkal, že po skončení stavu nouze, pak ministr zdravotnictví nebude mít asi pravomoc toto nařídit všude, jedině uvnitř budov specifických provozů a proto se i chystá ten protiústavní zákon o kterém se nám lže, že to žádné pravomoci nikoho neposiluje...
Jako já to chápu v MHD, v obchodě, na úřadech, poště, u lékaře a člověk snad je schopný udržovat od ostatních chvíli odstup na ty 2 m, nevidím nikoho, že by hnal do nějakých davů. Ale to ostatní rouškové šílenství mi přijde v polovině května opravdu přehnané...

patapuf
12. kvě 2020

@leymea To mě mrzí. Znám další 2 nakažené a už naštěstí i vyléčené, a oba též bez větších problémů. Jeden je starší, druhý ve středních letech. Na někoho to opravdu zřejmě působí hůř. Určitě hraje roli i psychika.

marcicek84
12. kvě 2020

@martiniquest no jo je svůj, jeho vystoupení je manifestem jeho zašlé slávy, ono lidé se už povětšinou i vrátili do práce a některým rodičům v tom brání zavřené školy a školky, tak se čeká na 25.5. Pokud se ve čtvrtek rozhodne o poklesu OČR v červnu, tak to lidem dojde, že by bylo lepší pracovat...

leymea
12. kvě 2020

@martiniquest ja to tady nechci rozepisovat, ale vim akorat o cukrovce. Dokonce je nikdo nechtel ani testovat. Bylo to hned ze zacatku. Pry kdyz nebyli v Italii. Mozna kdyby se to zacalo resit hned tak to mohlo dopadnout jinak.

patapuf
12. kvě 2020

Za hodně rizikové považuji útlum ostatní zdravotní péče a vyšetření, jak už tu zaznělo výše, na úkor koronaviru.

leymea
12. kvě 2020

@patapuf taky znam plno lidi a nastesti dobry. Vetsinou nemeli ani priznaky.

Tata byl ve styku s nakazenym a musel byt 14 dni v karantene. Vubec nic mu nebylo. Prvni test negativni a jeste musel na dalsi po tech 14 dnech. Urcite si dokazete predstavit jak musel byt nasranej, ze musi byt zavrenej doma, nic mu neni,je negativni a jeste za 60%. Staci, ze bude ve styku s dalsim nakazenym a jede to na novo. Opravdu at uz tohle skonci. Clovek uz je akorat nasranej.

odula
12. kvě 2020

prosim vas, zeny, nevite nekdo jak je to kdyz, prijedete ze zahranici? konkretne - kdybychom prijeli ze svedska rekneme na 3 tydny do Cech - musime predlozit negativni test, pokud ne, je povinna karantena? a pokud je povinna karantena pro nas, je povinna karantena i pro ty, u kterych budeme bydlet? (v rodinnem dome bychom byli - ne v hotelu) Dekuju, ja se v tom opravdu neorientuju a je tezky dohledat info co zrovna plati.

marcicek84
12. kvě 2020

@odula u nás musí být ten negativní test, myslím, že nesmí být starší než 4 dny a pokud nebude, je nařízená karanténa, ale jestli budou v karanténě i ti příbuzní, to netuším, to bych asi zavolala na hygienu nebo jim napsala dotaz, jak toto v praxi funguje...

leymea
12. kvě 2020

@marcicek84 treba tata byl v karantene a mama si vesele mohla chodit kde chtela. Tak to mozna bude i v tomto pripade.

marcicek84
12. kvě 2020

@leymea to teď spíš bude pořád, ukážou na tebe, že můžeš být nakažená a šup s tebou do karantény, tomu se říká chytrá karanténa...😂😂😂

marcicek84
12. kvě 2020

@leymea to jsem taky četla, že ostatní můžou normálně fungovat a že by se řešili, až se prokáže u nákaza u toho člověka, který v té karanténě skončil, ale pokud člověk v karanténě nebyl, tak to prostě nemůže vědět, jak by to bylo teď....

odula
12. kvě 2020

@marcicek84 dekuju, napsat na hygienu je dobrej nápad!! 👍

marcicek84
12. kvě 2020

@odula hlavně máš info přesně z první ruky, ne dohady 😉

odula
12. kvě 2020

@marcicek84 vtipný. Tak jsem tam volala a říkala, že si mám zavolat až po 25.5, že stejně nikdo neví co bude nebo nebude platit :D takže toho 25. se chystá nějaký velký uvolňování? Pardon, ale já sleduju tu situaci v Čechach podle titulků na webu a nějak nemám čas to sledovat víc podrobně, protože se to furt mění. Tak proto tu otravuju, určitě jsi (jste) víc v obraze než já 🙂

marcicek84
12. kvě 2020

@odula ano, bude se rozvolňovat hodně věcí, jde o poslední fázi, otevřou se i školy a školky v nějakém režimu, ale že by se to týkalo i vycestování, tak takové informace ke mě zatím nedoputovaly, ale vše je možné, o cestování se zatím nemluví, takže možná máš tajné info, které nevylučuju, tady je to rozvolňování takové skokové, že nic nic a pak čumíš, že ještě toto a tamhle to 🙂

alcar
12. kvě 2020

@odula moji rodice resili totez, kdyz se mamka v breznu vratila z lyzovani ve Francii. Mamka byla v karantene a tatka mohl chodit do prace. Nutno podotknout, ze kolegove ho taktne vystipali a nakonec byl doma na HO. 😃

alcar
12. kvě 2020
pasiba
12. kvě 2020

@jitulasek Nikdy se nezavděčí všem. To je normální. Politika je pro silné povahy. Co člověk to názor a nás tu je opravdu mnoho. Já jsem se vším v pohodě. Situaci nesleduji. Poctivě čekám až se nebude nic nosit a přikazovat, protože nemám dost silnou povahu na to, abych šla do politiky něco měnit. A zdejší diskuze ničemu nepomůžou

leymea
12. kvě 2020
amazonkajanik
12. kvě 2020

@leymea tímhle jsi mi připomněla,že když byla prasečí chřipka,tak jsme v baru seděli s holkou,co ji měla. Nakazila 15lidí,kromě mě. Všichni těžký horečky,kolem 40,slabost,dusnost. Ale u tohohle typu,jestli si dobře pamatuji H1N3,byl průběh nemoci taky dost závažný a řešilo se to jak? Čáry máry,byla vakcína ...A očkování bylo určeno především pro IZS,kde to téměř každý druhý odmítl

odula
12. kvě 2020

@marcicek84 nejde o cestování jakože si pojedu na dovču a pak zpátky. Chtěli jsme dojet DO čech 😉.

odula
12. kvě 2020

@alcar to je TEN senátor, co měl ten virální proslov v senátu o hysterii colem covidu?

odula
12. kvě 2020

@alcar to je skvělý 😀👏 " svépomocné informační služby, dříve nazývané práskačstvím" je perla ovšem :D

alcar
12. kvě 2020

@odula ano, to je on. 😃 Sleduju ho na fb a ten teda jede. 😃

alcar
12. kvě 2020

@odula jinak my cekame na leto neter z Kanady, uz jen cekame, az se zacne litat. Z Ruzyne se zatim lita jen Bulharsko a Belorusko. Jestli se ji podari sem priletet, tak platime covid test, at ji usetrime karantenu. Ja tedy predpokladam, ze by v ni musela byt jen ona.

Strana