Koronavirus - už toho mám dost!
Milé dámy, nevím, jak vy, ale já už mám naší vlády plné zuby. Je mi úplně zle, jak si na současné situaci Babiš a spol. vylepšují svůj mediální obraz a omezují naši svobodu. Na Primulovy kecy jsem už alergická - nejdřív několik let uzavřené hranice, teď tvoření komunit o třech rodinách - ten se už fakt pomátl...
Zpočátku jsem se na to dívala jinak, měla jsem obavy o rizikové skupiny lidí, poctivě jsem i s dětmi nosila roušku, izolovala se, jak to šlo, smířila se s tím, že jsem na šest týdnů přišla o výdělek... brala jsem to jako nutnou daň pro obecné dobro. Ale poslední tři týdny se dějí věci, které mi už hlava nebere - např. okamžité zrušení zákazu volného pohybu - ze dne na den... Pak postupné prosakování "nevítaných" informací o tom, jak je kvůli Covidu zmrazená téměř veškerá další zdravotní péče - např. screeningy, takže ženy s bulkou v prsu hledají několik týdnů jedinou otevřenou ambulanci a utíká jim drahocenný čas. Článek zde:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kvuli-rouska...
Píše zde i o vyložené škodlivosti nošen roušek u dětí a já s ní naprosto souhlasím. Ani WHO nedoporučuje plošné nošení roušek a my to máme nařízeno!
Článek zde:
https://eurozpravy.cz/domaci/zdravotnictvi/valk...
A naši papaláši si ještě dělají videjko, ve kterém se kasají, že díky rouškám jsme epidemii zvládli a že by ostatní měli následovat našeho vzoru?!
Nějak mi začalo docházet, že je něco "shnilého ve státě českém". Urputně se tady bráníme coronaviru, takže na něj u nás zemřelo méně lidí než na chřipku, ale že kvůli tomu bude za pár měsíců až let násobně více lidí umírat na rakovinu nebo nedostatečnou péči v případě jiné nemoci, o tom se moc nemluví. A že nás to vede do krize, je už teď jisté. Hodně zajímavě o tom už v březnu psal bývalý bankéř ČNB:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonom-cesko...
Nevíte, jestli neexistuje nějaká skupina, která sdílí tyto názory? Když se nás spojí hodně, tak snad už budeme slyšet.
https://nazory.aktualne.cz/udej-toho-kdo-se-lis...
Omlouvám se za délku příspěvku, ale muselo to ze mě ven, už jsem kvůli tomu včera ani nemohla spát - kde je ta svoboda, za kterou se před třiceti lety bojovalo?
@marketka_m
@sudylichozrout holky,bohužel,nemůžu ani přes sz,modrý koník není bezpečná stránka. Jen řeknu,že jsem třeba instruktor přežití,snad vám to bude stačit 😉
@amazonkajanik jo pravda..i modry konik je pod kontrolou...tvuj nazor me zajima..takovych je malo..od zacatku jsem pro konspiraci..ale spisr lidem kolem se zda ze jsem blazen..a pritom to tak vse k sobe zapada..i ta italie jejich metody statistiky atd..mazec
Mám 4-letou vnučku a ta mi na otázku,co by chtěla k narozeninám,řekla...aby nebyly bacily a pavučiny. 🙂
@marketka_m těch nemocí co se někde vzalo a pak zase náhle zmizelo ...ebola,sars,mers,zika,prasečí chřipka ...
Uprchlická krize bublala,teď zatím šumí v přímoří...
Všechno to ale vyvolávalo jeden efekt - strach!
Když se před 50lety zjistilo,že umělé fluorizovani vody způsobuje degeneraci mozku,zakázalo se to. Ale v USA v tom vesele pokračovali na různých místech,nepotřebují přece po celém území lidí s idiocií. Prostě tolik,aby mohli makat ve fabrice,volit ve volbách a neřešit. Nu a ty chytrý,ty na něco vždycky utáhli,nebo umlčeli (JFK)
@babanci Ja si poridila strojek a vzala to patnactkou 😂 jakoze fakt
Me na cele ten coronavěci stvou hystericti lidi, kteri nejsou schopni se na vec podivat globalne (myslim statistiky) a nepanikarit. Tech nakazenych (natoz mrtvych) lidi neni ve svetovem meritku zase tak moc, abychom tu museli tak dlouho takto saskovat. Decka pul roku bez socialnich kontaktu, pul roku hadry na hubach a pul roku vsechno funkcni tak napul. Vadi mi, ze plno lidi situace zneuziva (urady, soukromi doktori, na vesnicich potraviny s omezenou oteviraci dobou, vymyslene rizikove skupiny pro ucitele - jine profese nemaji narok, pak to dopada tak, ze ucitele nechteji jit do prace atd.). A hlavne me stvou lidi, kteri porad tak nejak zijou v presvedceni, ze opatreni jsou nutna, aby se nenakazili. Nestykaji se s pribuznymi, s prateli, boji se dat decka do skol a skolek (najednou jsou vsichni rizikove skupiny), nejradeji by vylezli, az tu ten virus nebude (to se asi nikdy nestane) a nejsou schopni to racionalne zduvodnit. To je tak infantilni uvazovani, az to boli.
A v neposledni rade me, spis nez Babiš, stve Prymula, Hamáček a Plaga. Ty tri bych nakopala nekam. 😖
A rikam to furt a vsude. Coronavirus tu bude, dokud ho budou krmit media a vydeseni, iracionalne myslici, lide.
@alcar presne a ta trojka PHP je nesmrtelna,kazdopadne Babis i Vojtech jsou taky dobri komedianti...
@marcicek84 no jeje, Vojtěch mi vypad. To je kašpárek, ale neco mi rika, ze u nej se jeste navztekame. 🙈😃
@alcar jestli mu projde ten novy mimoustavni zakon,tak to bude k vzteku,protoze se ohledne nej opet verejnost lze...
@marcicek84
@alcar když se podíváme zpětně a i dnes,na tu skvadru, co nám "vládne ",tak mě čím dál víc mrzí, že jsme to neudělali,jako na islandu . Tam udělali převrat. Ale v klidu,proto se o tom v TV a celkově média nezmínila. Bylo to ještě před průšvihem na Donbasu. Nevím,zda se to dá ještě dohledat,takové věci z netu rychle mizí
@amazonkajanik ja o tom prevratu vim,to se tutlalo a nepsalo o tom zamerme...tam se po prevratu ale zacalo znarodnovat,pokud se nepletu...
@marcicek84 Jj,hledala jsem,našla jsem odkaz a nad tím,že v roce 2013 se vrátila vláda,kterou sesadili 😣
Ale už to,že se jim to povedlo.
Jsem toho názoru,že lidstvo,civilizace,nepotřebuje revoluce, ale evoluci. Někdo má podobný názor, ale spíše deevolucni ...
@amazonkajanik a ja kdyz tu rozjela konspiracky a stala si za nimi, tak me div neukemanovali. A ja tu normalne uvedla vse verejne, nebojim se, jsem provokater a jestli me bude chtit nekdo za moje nazory sejmout, budu je rvat jeste vic.
@orisek56 z osazenstva na konovi si nic nedelej,vzdyt vis jak to tu chodi,100 krat se pohadaji,pak prijdou,ze mas pravdu,zacnou prekrucovat,nikdo se neomluvi a jede se dal a za mesic ti sami co se hadali ti v jine diskuzi davaji laiky jak zbesile a souzni...
@marcicek84 njn tak to je. Na druhou stranu se nediv, je to urcita obranna faze. Ono rade lidem se nechce ani takove teorie hledat, ani nad nimi uvazovat. Mohlo by je to vykolejit z jejich predstavy pohodli o ktere nechce nikdo v dnesni dobe prijit.
@leilinka1234 počkej počkej - co s těma Varama? Můžeš mi poslat zdroj info prosím?
@orisek56 ono se jim celkove nechce hledat informace a rozmohlo se tady az nezdrave slovo dokaz,skoro jak u soudu,jen ne vse jsou verejne zdroje a nektere jsou narocne na cas pri hledani,je to tu chvilemi jak na policejni stanici...😂😂😂 Obvykle kdo chce,si informace najde a zjisti jak to vlastne je,koho to nezajima,tak nehleda a utoci...Mozna to bude tim,ze nektere maminy vlivem hormonu reaguji na vse hystericky a nemaji potrebny nadhled...proste slepicarna...🤷🏻♀️😜
@orisek56 jo,to je tady normální. Akorát že v mém případě se nejedná o členky koně,ty si mě můžou nadávat jak chtějí (i když někdy to naštve). Ale ještě pořád fungují stbcky manýry. Jestli ti něco říká Martin Zapletal,tak ti možná trkne ...
Tak co říkate na Prymulovo včerejší prohlášení o tom,jak bychom se měli setkávat jen v malých komunitách max. 3 rodin? Oslava narozenin vnučky - 2 x prarodiče,rodiče, 2 tety s rodinami,to už jsme v háji.🙂
@orisek56 ono u těch konspiracnich teorií je ale problém ten, ze pracují s kognitivním biasem. Máš prostě nějakej hotovej náhled a pak uz si jenom vyhledávás a dosazujes informace ktery ti tam zapadají. A vytvaris mezi nima souvislostí který treba ani nemaj. Ostatní vyradis.(jak tuhle já a info o Babišovi -tohoto politika fakt moc nemusim, cetla jsem o něm nějakou pozitivní informaci a protože uz ho mam ve skatuli "osina v pr*eli" , tak jsem ji normálně - bez ověřování, podvědomě odmitla jako nepravdivou). Kognitivní bias je přirozenej pri získávání informací a zapamatování, ale člověk o něm musí vědět aby byl schopen brát i svoje názory s nadhledem ;) (a to říkám právě proto, ze konspirace a jejich vyhledávání je moje velký hobby - i z hlediska sociologie a - překvapivě - religionistiky) off topic 🙊
Tak dlouhý příspěvek, tolik zloby a přitom úplně zbytečně 🤷
Dobrý den všem. Ráda bych se podělila o zkušenost s coronavirem. U manžela v práci se nakazil kolega, těžký astmatik a alergik v důchodovém věku. Po 14 dnech se vrací do práce zdravý a nebyla nutná žádná hospitalizace. Ten strach, kterým nás krmí média, je pravděpodobne úplně zbytečný. Jen politikům vyhovuje.
@babanci tomu jsem se zvesela zasmála, myslím, že pokud se Prymula nechce více zdiskreditovat, by měl začít razit teorie proveditelné a reálné, ne sci-fi, kdy si celý národ ťuká na čelo...Já ho už neberu vážně, přijde mi, že zkoušejí takovými informacemi průzkum veřejného mínění, když se dočtou v diskuzích pod článkem, že to neprojde, tak nic...ten pán toho vynesl až až, pak to zkoušel Maďar, dopadl stejně, výsledkem je rozvolnění roušek od 25.5. (z původního termínu konec června, pak z upraveného termínu v půlce června) a to pojedou po ukončení stavu nouze ten týden protiústavně, zákon o ochraně veřejného zdraví toto nemá pravomoc všude nařizovat...
@mourovatakocka nikde žádnou zlobu nevidím, jenom popis holých faktů, kdy už člověku nad některými věcmi začíná rozum stát, ono ty opatření lidé zpočátku kvitovali a měly svůj důvod, ale v květnu roušky všude, to třeba už třeba tak úplně nebylo, hlavně, když otevřeli zahrádky a dali tolik výjimek, že ta vzájemná domnělá ochranná funkce roušek je už v této chvíli pasé. Vlastně i Prymula na včerejší tiskovce přiznal, že roušky nositele před nákazou neochrání a taky přiznal, že to, že se rodiče bojí dát děti do školky, že vědecké studie říkají, že riziko nákazy ze školek a škol se blíží nule a že de facto jen se snaží vyhovět rodičům kteří mají strach, proto dali školní docházku nepovinnou...
@babanci Prymula at si vyklada, co chce. Nema absolutne sanci to naridit nebo dokonce kontrolovat. Ja mu ma to z vysoka. Nerikam, ze poradame party, ale s rodinou a par kamarady se stykame a budeme v tom normalne pokracovat.

@babanci hadr z trenýrek to je sranda😂😁.Hezký