Koronavirus - už toho mám dost!
Milé dámy, nevím, jak vy, ale já už mám naší vlády plné zuby. Je mi úplně zle, jak si na současné situaci Babiš a spol. vylepšují svůj mediální obraz a omezují naši svobodu. Na Primulovy kecy jsem už alergická - nejdřív několik let uzavřené hranice, teď tvoření komunit o třech rodinách - ten se už fakt pomátl...
Zpočátku jsem se na to dívala jinak, měla jsem obavy o rizikové skupiny lidí, poctivě jsem i s dětmi nosila roušku, izolovala se, jak to šlo, smířila se s tím, že jsem na šest týdnů přišla o výdělek... brala jsem to jako nutnou daň pro obecné dobro. Ale poslední tři týdny se dějí věci, které mi už hlava nebere - např. okamžité zrušení zákazu volného pohybu - ze dne na den... Pak postupné prosakování "nevítaných" informací o tom, jak je kvůli Covidu zmrazená téměř veškerá další zdravotní péče - např. screeningy, takže ženy s bulkou v prsu hledají několik týdnů jedinou otevřenou ambulanci a utíká jim drahocenný čas. Článek zde:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kvuli-rouska...
Píše zde i o vyložené škodlivosti nošen roušek u dětí a já s ní naprosto souhlasím. Ani WHO nedoporučuje plošné nošení roušek a my to máme nařízeno!
Článek zde:
https://eurozpravy.cz/domaci/zdravotnictvi/valk...
A naši papaláši si ještě dělají videjko, ve kterém se kasají, že díky rouškám jsme epidemii zvládli a že by ostatní měli následovat našeho vzoru?!
Nějak mi začalo docházet, že je něco "shnilého ve státě českém". Urputně se tady bráníme coronaviru, takže na něj u nás zemřelo méně lidí než na chřipku, ale že kvůli tomu bude za pár měsíců až let násobně více lidí umírat na rakovinu nebo nedostatečnou péči v případě jiné nemoci, o tom se moc nemluví. A že nás to vede do krize, je už teď jisté. Hodně zajímavě o tom už v březnu psal bývalý bankéř ČNB:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonom-cesko...
Nevíte, jestli neexistuje nějaká skupina, která sdílí tyto názory? Když se nás spojí hodně, tak snad už budeme slyšet.
https://nazory.aktualne.cz/udej-toho-kdo-se-lis...
Omlouvám se za délku příspěvku, ale muselo to ze mě ven, už jsem kvůli tomu včera ani nemohla spát - kde je ta svoboda, za kterou se před třiceti lety bojovalo?
@patapuf Kamaradka zila 18 let v UK, stale je s tamnimi prateli v kontaktu - mj i sestrickou v nemocnici (nevim, ktere mesto) a podle teto sestricky tam zadne navaly nemocnych nejsou. Asi tak
@marcicek84 Zajimalo by me, zda na ty rousky nekdo poda zalobu. Kez by. Kazdy den navic je chujovina
@leymea To je mi lito, ale slusilo by se podat uplne informace - zakladni anamnezu dotycneho. Covid neni jedina nemoc na svete. Lidi se rodi a umiraji a je to uplne normalni.
@marcicek84 Tak hlavne ze je plukovnik oznacuje za zcela bezpecne a pro alergiky dokonce velmi vyhodne 🙈 idiot
@martiniquest určitě to někdo zkusí, i někdo z ústavního soudu říkal, že po skončení stavu nouze, pak ministr zdravotnictví nebude mít asi pravomoc toto nařídit všude, jedině uvnitř budov specifických provozů a proto se i chystá ten protiústavní zákon o kterém se nám lže, že to žádné pravomoci nikoho neposiluje...
Jako já to chápu v MHD, v obchodě, na úřadech, poště, u lékaře a člověk snad je schopný udržovat od ostatních chvíli odstup na ty 2 m, nevidím nikoho, že by hnal do nějakých davů. Ale to ostatní rouškové šílenství mi přijde v polovině května opravdu přehnané...
@martiniquest no jo je svůj, jeho vystoupení je manifestem jeho zašlé slávy, ono lidé se už povětšinou i vrátili do práce a některým rodičům v tom brání zavřené školy a školky, tak se čeká na 25.5. Pokud se ve čtvrtek rozhodne o poklesu OČR v červnu, tak to lidem dojde, že by bylo lepší pracovat...
@martiniquest ja to tady nechci rozepisovat, ale vim akorat o cukrovce. Dokonce je nikdo nechtel ani testovat. Bylo to hned ze zacatku. Pry kdyz nebyli v Italii. Mozna kdyby se to zacalo resit hned tak to mohlo dopadnout jinak.
Za hodně rizikové považuji útlum ostatní zdravotní péče a vyšetření, jak už tu zaznělo výše, na úkor koronaviru.
@patapuf taky znam plno lidi a nastesti dobry. Vetsinou nemeli ani priznaky.
Tata byl ve styku s nakazenym a musel byt 14 dni v karantene. Vubec nic mu nebylo. Prvni test negativni a jeste musel na dalsi po tech 14 dnech. Urcite si dokazete predstavit jak musel byt nasranej, ze musi byt zavrenej doma, nic mu neni,je negativni a jeste za 60%. Staci, ze bude ve styku s dalsim nakazenym a jede to na novo. Opravdu at uz tohle skonci. Clovek uz je akorat nasranej.
prosim vas, zeny, nevite nekdo jak je to kdyz, prijedete ze zahranici? konkretne - kdybychom prijeli ze svedska rekneme na 3 tydny do Cech - musime predlozit negativni test, pokud ne, je povinna karantena? a pokud je povinna karantena pro nas, je povinna karantena i pro ty, u kterych budeme bydlet? (v rodinnem dome bychom byli - ne v hotelu) Dekuju, ja se v tom opravdu neorientuju a je tezky dohledat info co zrovna plati.
@odula u nás musí být ten negativní test, myslím, že nesmí být starší než 4 dny a pokud nebude, je nařízená karanténa, ale jestli budou v karanténě i ti příbuzní, to netuším, to bych asi zavolala na hygienu nebo jim napsala dotaz, jak toto v praxi funguje...
@marcicek84 treba tata byl v karantene a mama si vesele mohla chodit kde chtela. Tak to mozna bude i v tomto pripade.
@leymea to teď spíš bude pořád, ukážou na tebe, že můžeš být nakažená a šup s tebou do karantény, tomu se říká chytrá karanténa...😂😂😂
@leymea to jsem taky četla, že ostatní můžou normálně fungovat a že by se řešili, až se prokáže u nákaza u toho člověka, který v té karanténě skončil, ale pokud člověk v karanténě nebyl, tak to prostě nemůže vědět, jak by to bylo teď....
@marcicek84 dekuju, napsat na hygienu je dobrej nápad!! 👍
@odula hlavně máš info přesně z první ruky, ne dohady 😉
@marcicek84 vtipný. Tak jsem tam volala a říkala, že si mám zavolat až po 25.5, že stejně nikdo neví co bude nebo nebude platit :D takže toho 25. se chystá nějaký velký uvolňování? Pardon, ale já sleduju tu situaci v Čechach podle titulků na webu a nějak nemám čas to sledovat víc podrobně, protože se to furt mění. Tak proto tu otravuju, určitě jsi (jste) víc v obraze než já 🙂
@odula ano, bude se rozvolňovat hodně věcí, jde o poslední fázi, otevřou se i školy a školky v nějakém režimu, ale že by se to týkalo i vycestování, tak takové informace ke mě zatím nedoputovaly, ale vše je možné, o cestování se zatím nemluví, takže možná máš tajné info, které nevylučuju, tady je to rozvolňování takové skokové, že nic nic a pak čumíš, že ještě toto a tamhle to 🙂
https://www.zdravotnickydenik.cz/blog/hrozi-cov...
Já toho chlapa miluju! 🙏😃
@jitulasek Nikdy se nezavděčí všem. To je normální. Politika je pro silné povahy. Co člověk to názor a nás tu je opravdu mnoho. Já jsem se vším v pohodě. Situaci nesleduji. Poctivě čekám až se nebude nic nosit a přikazovat, protože nemám dost silnou povahu na to, abych šla do politiky něco měnit. A zdejší diskuze ničemu nepomůžou
@marcicek84 😀
@leymea tímhle jsi mi připomněla,že když byla prasečí chřipka,tak jsme v baru seděli s holkou,co ji měla. Nakazila 15lidí,kromě mě. Všichni těžký horečky,kolem 40,slabost,dusnost. Ale u tohohle typu,jestli si dobře pamatuji H1N3,byl průběh nemoci taky dost závažný a řešilo se to jak? Čáry máry,byla vakcína ...A očkování bylo určeno především pro IZS,kde to téměř každý druhý odmítl
@marcicek84 nejde o cestování jakože si pojedu na dovču a pak zpátky. Chtěli jsme dojet DO čech 😉.

@leymea tak o procentu úmrtnosti víme, ale bohužel na to nejde myslet, člověk musí jít dát a snažit se žít...